24 September 2012

The Peplum Kurung

Assalamualaikum, 


Hai ladies! Saya hanya nak share koleksi-koleksi baju kurung potongan peplum yang sungguhlah 'in' sekarang ni. Sangat cantik dan kemas buatan dari pereka terkenal. Jika dilihat harganya juga bukanlah harga mampu milik bagi semua orang. Tapi tidak dinafikan memang cantik :)


Berdasarkan gambar model yang memperagakan, semuanya kurus dan mempunyai potongan badsan yang menawan *termasuk patung dari matase sutera :B*. Jadi betul ke memang kurung peplum ini hanya sesuai untuk perempuan yang bertubuh kurus ye? Sesiapa yang meragakan peplum kurung semasa raya temph hari, marilah share dengan saya gambarnya. Letak link di ruang komen.


Designs from OldBlossonBox 
rmxxx - rmxxx

  designs from The Matase Sutera 
rm600 - rm800





designs from MimpiKita
rm450 - rm650


designs from Nurita Harith
rmxxx - rmxxx


designs from Cosri Purple Label
rm450 - rm650


  Ikut kalendar, bulan Oktober ni dah nak raya Haji dah kan. Mesti ramai yang recycle baju raya lepas sahaja. Termasuklah saya. Ongkosnya udah habis kok. Tapi bila dikenang-kenang semula. Bulan November dan Disember ni, saya tau korang semua mesti tak menang tangan nak hadiri majlis kahwin kawan korang kan? Siap ada yang paksa rela jadi pengapit lagi. Dah nak recycle lagi ke baju tu? Agaknya, ada tak sesiapa yang berminat untuk mendapatkan koleksi baju kurung peplum dengan harga mampu milik?

Zafra by The Sweet Kurung RM160



 Zalissa by The Sweet Kurung


 Zandra by The Sweet Kurung

 Zaida by The Sweet Kurung

New Update : InsyaAllah buat sesiapa yang ingin memiliki baju peplum kurung moden, baju peplum kurung pahang dan lain lain trend terbaru dengan harga mampu milik, boleh window shopping di http://thesweetkurung.blogspot.com dan FACEBOOK THE SWEET KURUNG yang akan di'rasmi'kan pada minggu hadapan. InsyaAllah..



XOXO, Azza Azman 
Jika Suka Jom LIKE

19 ulasan:

Niza Romli berkata...

berkenan~ berkenan je boleh pun, nak pakai memang tak bleh, tak diizinkan suami ;(

tiafazunia berkata...

kalau nak yg mampu milik jahit sendiri la nampaknyaa :(

AsyieqiN Rkey berkata...

kat cala qisya ada azza...tapi abes da kot....cantek sgt2 kan...

Aku Ibu Muda berkata...

cantik2...secantik harganya kan :)

thelighteyes berkata...

follow sini..follow saia ye..nice blog..

Azza Azman berkata...

@Niza Romli bagusnya suami puan niza... seksi ye baju ni..

Azza Azman berkata...

@AsyieqiN Rkey ikin? g tak reunion kat resthouse nanti?

Azza Azman berkata...

@Aku Ibu Muda betul..semuanya mahal mahal yepp....

Azza Azman berkata...

@thelighteyes tengs ye girl... muahhh!

Azza Azman berkata...

@tiafazunia hehehehe... tulah ingat nak jahit sendiri saje...

AsyieqiN Rkey berkata...

azza..aku rasa tak dapat pegi lah...='(

Lyana Myra berkata...

scha suke pkai style cmni kn, dh la di kurus n tinggi..mmg lawa


come n visit here too, online shop

http://sakuraitubunga.blogspot.com/

=)

Nn berkata...

jovian mandagie pun ade jual jgk. (betul ke x ejaan namanya)

Namee Roslan berkata...

sekarang memang trend kan baju macam ni !! weee. :D

Tanpa Nama berkata...

Cantik sgt tp seswai ke utk org yg brtubuh chubby??

hazanis berkata...

berkenan tp mahal sgt. :(

Tanpa Nama berkata...

Pakai lah baju yg menutup aurat~ walaupun namanya baju kurung , tp agak mengecewakan sbb tidak menutup aurat bajunya :)
Janganlah kita menggalak kan mereka utk mmbeli..
Mmg cantik sy mengaku , tp kita ingin mencari keredhaanNya :)

Ngan berkata...

cantiknyaa...saya pun suka..:)

De' Wanie berkata...

cantiknyee..kami pun akan buat custome baju peplum utk raya bulan depan dear..jemput singgah blog sy ye...:)