17 Januari 2012

Fasha Sandha dan Nora Danish Berlakon di Paris

Assalamualaikum, 




Amboi industry seni Malaysia sekarang dah maje ye, drama TV pun dah buat kat luar negara. Bukan indonesia bukan singapore tapi Paris u all....!





Sinopsis 5 Tahun 5 Minit 

Sinopsis tak dapat dikesan

angan lupa saksikan drama "5 Tahun 5 Minit" 
Setiap Isnin - Khamis, pukul 11.30 pagi, 
mulai Rabu 23 Mei 2012 di TV1.
Jom layan gambar je lah hehehe














Sinopsis Ariana Mikhail


Drama Ariana Mikhail bermula di Paris,France dimana Mikhail telah tamat pengajiannya di Universiti Kingston,London pergi bercuti ke Paris dengan sahabat karibnya Jamil yang merupakan senior Mikhail di universiti,hubungan mereka rapat seperti abang dan adik.

Dalam percutian itu,Mikhail berniat hendak mencari teman wanita Peranchis kononnya. Tetapi adalah disebaliknya telah bertemu dengan Ariana juga singgah bercuti ke Paris dariAmerika Syarikat sebelum pulang ke Malaysia. Ariana yang lulusan hiasan dalaman bercuti bersendirian kerana ingin mencari pengalaman dengan dunia hiasan di Eropah.

Dalam pertemuan itu berlaku disebuah cafe di bandar Paris, Apabila Ariana membantu Mikhail daripada di marahi yang cuba mengorat wanita Peranchis dengan mengaku Mikhail teman lelakinya. disebabkan Mikhail tidak memahami bahasa ’Peranchis’. Mikhail marah dengan tindakan Ariana yang melepaskan peluangnya tetapi Ariana menjelaskan pada Jamil yang kebetulan ke tandas akan perbuatan Mikhail mengusik wanita peranchis yang telah mempunyai teman lelaki itu salah.

Lainlah kalau wanita itu yang berminat dengan Mikhail. Sikap Mikhail yang tidak berterima kasih serta berlagak dan sombong membuat Ariana tidak berminat untuk berkawan walaupun dia tahu mereka sebangsa.

Saksikan Ariana Mikhail mulai 16 Januari 2012 pada setiap hari Isnin dan Selasa pada jam 8.30mlm dgn barisan pelakon yang mantap seperti Nora Danish dan Hussein Ruffedge.






Mood sekarang tengah bengang dengan Drama Bicara Hati, bertahun kutunggu sekali keluar drama macam quality drama spektra zaman 90-an dulu je. Baik layan Vanilla Coklat laju sikit ceritanya. Apa-apa pun cerita Bicara Hati, Ariana Mikhail dan Vanilla Coklat semua ditayang serentak padam malam Selasa. Layan....




XOXO, Azza Azman 
Jika Suka Jom LIKE

14 ulasan:

Niza Romli berkata...

alorh...ariana mikhail kt tv9 pulak...jrg2 tgk chanel tu.
tapi tak sabar nk tggu drama 5thn5min tu.

i love fasha!
nora danish pun suka gop!

jemarisuri berkata...

baca sinopsis cam best je citer ni..hehe

Nabila Medan berkata...

Ariana Mikhail best! hehe :)

Sha. N. berkata...

5 tahun 5 minit ni macam tajuk novel hlovate..

adakah adaptasi jugak?

Paris Lipton berkata...

5thn 5min mcm tiru novel hvolate je 5thn 5bln, pesal semua nk shoot kt paris ni....venice ade kannn

Jo Qusary berkata...

Hero 5 tahun 5 minit tu tak cukup hensem la...

laskar pelangi berkata...

wooooo! nak tgk ah ariana mikhail =) cam best jerk!

KAMIHIDUP berkata...

sein tuu.

kak ina kl berkata...

jarang tenguk drama melayu kecuali gemersik kalbu dan ariana mikhail..malam layan drama korea ajer

Namee Roslan berkata...

mesti best kan. nak tengok lah terutama yg nora danish tu.tp fasha sandha n nora danish pun both lawa lah. :) hehe.

Myra Jay berkata...

Bicara Hati mmg jalan citer agak slow..
Vanilla Coklat lak sweet dan comel :)

CikNuwairah berkata...

mcm best je cerita ariana mikhail tu lepas baca sinopsis drama tp rasanya xsempat la nk tgk..huhuhu..
duduk kolej ni jrg nk layan drama..hihihi...

syakey berkata...

macam kena tgk aja arina mikhail niii. hihi

Tanpa Nama berkata...

aku dah tgk dua2 drama ni. crita 5 tahun 5 minit lg best...