15 September 2011

10 Sebab Korang Tak Payah Tengok Cerita Hantu Bonceng

Salam, 




First sekali saya nak minta maaf lah ye kepada orang yang minat kat cerita ni, tapi masing-masing ada pendapat kan? Lebih lebih lagi yang buat preview baik punya sebab dapat tiket premier yang Nuffnang bagi free tu. Dah free mesti lah angkat melambung tinggi kan.




1. Bagi saya yang peminat tegar Zizan ni rasa lakonan dia buat buat lah. Bukan diri dia lagi. Mungkin terikat dengan pengarah kot.


2. Tak de Johan. Kalaulah watak kunyit tu Johan yang bawak comfirm meletop.




3. Meluat dengan panggilan TO'KKK. Tak tahulah memang bahasa bohsia @ mat rempit atau sengaja direka dalam skrip filem untuk cipta trend baru. Macam CER CITER & LU SIAL LAH dalam cerita Hantu Kak Limah Balik Rumah & KL Gangster.


4. Cerita ni terlalu ringan sampaikan jalan cerita pun dipandang ringan. Saya rasa penulis cerita ni buat skrip sepintas lalu je pastu ajak Zizan berlakon sebab Zizan tengah hot sekarang ni.




5. Banyak babak cliche contohnya babak mat rempit beratur di tepi jalan, pastu scene gaduh dalam club, scene mat motor dalam rumah sewa diorang dan scene accident.


6. Sebab korang boleh tengok kat astro first je nanti. So tak yah penat-penat tengok kat wayang.



7. Sebab ada budak perempuan anggota kumpulan The Fabulous Cats ... tah tak tau kenapa tak boleh terima bila dia berlakon. Pelakon Cat Farish pun ada. Bosannya. Dengan gaya lawak dia yang saya tak pernah terfikir untuk senyum sedikit pun.
 

8. Kalau nak tau scene yang lawak yang korang tengok dalam trailer, dan itu jelah scene yang lawak dalam keseluruhan filemnya pun.




9. Cerita dia tak kuat, saya tak tau apasal abang Halimaton benci sangat kat Zizan, kenapa kembar tu benci sangat dengan kembar dia. Pastu macam biasa filem remaja sekarang suka buat tak ada watak keluarga. Semua anak yatim kot haha! 


10. Akhir cerita yang..... erk macam mana ek last cerita ni? Serius tak ingat.


So kalau korang semua tak nak pengalaman macam saya ni, tak payah lah tengok. Tapi terpulang lah kan. Ingat lagi satu, tak payah percaya sangat kata-kata saya ni jugak, tengok sendiri kalau boleh tau. Pastu boleh bangkang entry saya kat komen nanti. Hik hik hik! Jangan cakap saya menghasut pulak tau. Larikssss.....!


**Benda yang saya paling nak tengok, rasa dan beli  sekali adalah >>BENDA INI<< Arghhh!


**Siapa nak download Hantu Boceng sila ke >>SINI<< untuk download percuma.


XOXO, Chempaka Sari
Jika Suka Jom LIKE

26 ulasan:

Ary berkata...

betul tu. saya setuju. saya pun peminat zizan tapi...drama2 yg ditayangkan kat tv lagi best berbanding hantu bonceng ni. ceritanya terlalu kucar kacir, buat asal boleh dan saya x berminat nak tonton lagi.. -sy jenis yg suka tonton berulang2 kalu citenya best- huhu...larikssss jugakkk...!

♥ Dea ♥ berkata...

ingtkan nk donlod je nnti..hehe

Hafizzi Aziz berkata...

setuju sangat2!
memang x lawak pown..
dah boring dengan zizan nie..
pui..

farhan berkata...

btul ke tak best..nak tgok ke taknak ..huuhu

nur anis berkata...

saya memang tak ada niat nak tengok cerita ni..huhu..sebab tak gemar cerita hantu-hantu ni even komedi pun.

ArulchelseA berkata...

blum tgok lg cite ni..tp tk de hati nk tgok.. tk tau knpa..memang tk minat lah cite yg trend mcm ni je..

KAMIHIDUP berkata...

permulaan baru ni, banyak lagi bakal menyusul. :)

naim berkata...

Baru-baru ini, dengaq kata filem ini macam menghina Agama Islam..

wallahualam

http://pemudattbc.blogspot.com/2011/09/sentapan-iman.html

Namee Roslan berkata...

azza! namee dah agak dah cite ni tak best! :) sbb tu was2 nk tgk!

Pharmalif berkata...

Kalau tak nak tgk citer ni jom join contest di blog Untuk Semua. Ada hadiah menarik sampai 4 org pemenang kalau sudi la. Ahaks

http://untuqsemua.blogspot.com/2011/09/contest-untuk-semua.html

Miss Padora berkata...

Ingat nk beli cetak rompak ja la klo cite ni x best...hehe

IEQAH berkata...

betol masing masing ada pendapat.. kalau ikutkn jalan cerita mmg sgt ringan..ieqah eksaited p tgok pn sebab ZIZANN sahaja..
satu je ieqah tak puas hati ialah cat farish knonnye ustaz kn tapi adik sndiri hamboi kemain seksi.pkai tdg pn sat je msa gtong royong :P

Muhammad Rahman berkata...

Arigato (^_^)

AYIE berkata...

hehe.. sy kbetulan je tgk hantu bonceng kt wyang sbab rse mcm crita tu je pling mnarik atr option yg ade..
diakui xdela meletopz sgt tp still sy enjoy gak..
tgk santai je xde thp nk pkir dlm2..
bg sy crite ni ade moral jgk tp x obvious
ada prasan gak part yg lain macam, tp sy x rse ia dsengajakan, cuma mgkn pihak produksi kurang sensitiviti..
papepun ini pndpt cik cmpaka sari, wpun kte blainan pdpt tp xksah la kn..
bese la crite ape pn de yg ckp best, ade yg kte x
slera masing2, hoho ^.^V

N A T A S Y A ツ berkata...

kat warna di jamin keluar ! :D
tunggu je la ^^

N A T A S Y A ツ berkata...

NEX-C3 ?!
wah , saya nak jugak ! :D

*C3 da dpt, nak tambah NEX- pulak ^^

cakedorayaki berkata...

same wif me..tp ade satu scene yg bez bile julaian evans tu senyum time jd ant0o..hahahahaha..kelakar giler..

dhinai berkata...

Menilai sesuatu itu bukanlah dengan menurut nafsu sahaja,tetapi dengan kelima lima pancaindera yang kita ada,kerana ia dapat memberikan penilaian yang cukup sempurna.

Khadijah Nas berkata...

wahh mmg komen habis nih :)

ctk berkata...

crita sekarang hanya amik hero yg tOp tp xmengambil tahu langsung tentang kualiti crita tersebut...dorg hanya tahu, dengan mengambil hero yang terkenal,filem bOley laris :)


p/s : smpat lagi bg link download tuh..haha..terbaik.xyah pergi wayang :D

Solihin Zubir berkata...

tak bagi org tengok, tp bg link suh download.. hehe.. ;-p

alaa.. tggu je kuar tv masa raya nnt.. ;-p

Fazil Hamid berkata...

setuju sangat...level drama je...tu pon tak dapat masuk pencalonan anugerah screen...hehehe...

Skyliya berkata...

Cerita ni, mula-mulanya memang sesuai dengan tajuk 'Hantu Bonceng'. Tapi hampir ke klimaks cerita ni, macam takda kaitan pulak. Dah la boring. Menyesal juga tengok cerita ni. Tak berbaloi.

BLADE EDGE berkata...

Assalamualaikum...

lebih setuju dgn reason no. 6..hahahaha

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

Jo Qusary berkata...

Part yg boleh diterima cuma mesej yg suruh lelaki jgn terpedaya dgn pompuan cantik... cantik tapi perangai mcm setan skg menjadi kesukaan remaja lelaki skg, terutama sekali mat rempit... tu yg sampai sanggup makan nasi kangkang tu...

Nur FatIn aDiLah bT azMi berkata...

hahaha. mmg betul sgt lah pun. tah hpe hape je tgk. tp tgk kat TONTON aje la sbb aritu tiket habis. takan nk tgu mlm pulak kn. serius citer dia tak lah best sgt. lawak pun kejap2. merapu je yg byk.