22 Ogos 2011

Tolong, Cari Photographer Susah Kamu Tahu?

Salam,


Tolong baca sampai habis sebab susah gila nak buat entry ni dan nak tau pendapat korang, thanks babe!


Saya sedang mencari jurufoto yang boleh amik gambar. Huhu maksudnya gambar yang saya akan suka. Tapi rupanya susah gila! Sebab apa, ada yang rate mahal tapi gambar hampeh. Ada yang gambar cantik tapi rate mahal lah sikit. Ada yang gambar cantik, murah pun murah tapi tak available la pulak. 


Suka artwork dia. Pernah bekerjasama, fun! Style dia memang berkenan.
Kalau nak tengok gambar saya dan kawan yang diambil oleh Abg Ahmad ni boleh tengok di Girls day out: Farahana and friends picnic day PREVIEW. Preview je sebab kitorang buat password protected untuk full-view.


Hafizudin Hamdan
Gambar dia pun cantik, tapi tapi tapi.... kami kena konvo sama-sama hak hak!
Kat sini pulak, contoh gambar saya yang Mushi aka Hafizudin ni ambik -----> KLIK SINI.
Zaman tu memang dia amik RM70 je (even saya free) Tak tau lah sekarang jangan harap ler bawah RM200 hehe. Ni gambar blogger hot yang dia ambik ------> KLIK SINI.


Baru je tahu pasal dia, suggest by rakan. Ape pendapat korang?


Pernah bekerjasama jugak, tapi beliau major modelling photography...



Kekdahnya, saya nak korang yang dah alang-alang baca entry ni please share info mana-mana photographer yang kebaboom! Nak yang pandai ambik gambar event. Letak la diorang punya blog ke, facebook ke, tumblr ke. Paling penting jangan suggest macam Annas Easkey, Bakri Hafis Hisyam tak pun Kuku Besi. Kurus keding saya nak bayar nanti hehee...


XOXO, Chempaka Sari
Jika Suka Jom LIKE

39 ulasan:

kembatolo™ berkata...

tanak try daniel zain? kehkehkeh

echa takashimaya berkata...

cube try search syamsul adam kat fb.rase artwork dia pon cam ok.

Hishyamuddin berkata...

aizul marcello ok.. www.aizulmarcello.com

http://www.hishyamuddin.com/2011/08/rm1-sehari-untuk-jadi.html

ahmedsyahmi berkata...

cuba try test fotografer nih,,:)

http://www.facebook.com/home.php#!/profile.php?id=100000048835858&sk=wall

mizzkechique berkata...

nmpk konvo upm ni..teringat ms konvo 3thn lepas.. windu pulak..


btw, gambar2 tu so nice.. jeles..hehe

amni azmira berkata...

tak dapat nk tlong la dea
stu photographer pon xknai..hee
sori ehh..

Hanif berkata...

rekemen photographer yang terkenal gak kat melaka.
Contoh gambar lihat kat sini
Photo Sample

akoo pae berkata...

eerr..akoo taktau la pasal photographer2 ni..
hee..sori~

Mr.B[e]ave[R] berkata...

wah,sukew2..artwork diorg best...nak jadi cam diorg

DaYaH JeLitA berkata...

haha baru nak suggest annas...emm saya tak kenal sape2 laa...

Hanif berkata...

Memang susah buat entri ni..nak slot gambar2 lagi..hehehehehee.

farah hanim berkata...

niat nak mebntu
tp xtahu lak mane2 photogrpher
sbb xpnh hired pon mane2
hehe

EnciK AxixOu berkata...

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=213822725302449&set=a.195643977120324.50524.195600903791298&type=1


mmg superb..xtau r available k x . heheheheheheh . sy suke tgk gambo die

Umedia Network berkata...

huhu. Saya ada kenal jurugambar amatur.Harga tak tahulah pula macam mana. Rasanya murah kot. huhu. test tgk gambar dia di album facebooknya, www.facebook.com/alis666

janaheaven berkata...

ck chem....
ce try nie adik irrine nadiah marcelo tau....cantik jugak dia ny art photografer...

nie link blog ny...

http://www.aizulmarcello.com/

sifu im berkata...

aku ade bakat kot..ko nk try tak aku??haha

Alfi Ramadhani berkata...

cuba deal dgn Krafigura pulak.. Facebook diorg : http://www.facebook.com/krafigura ...
-- cadangan (^^)

Ain Suka Biru berkata...

Banyak je, tapi tak tahu la mana awak berkenan. Hihihi.

Namee Roslan berkata...

semua orang suka mushi! tapi namee sedih ah time photoshoot namee and isham...namee rse x puas sgt tgkp gmbr sbb sham malu n rasa tak yakin bila bergambar dgn namee. pastu namee kesian tgk dia..so trpksa balik cepat. gmbar convo azza nnti mesti cun gila kaannn! aaaa..

syahirooAhmad berkata...

saya sgt minat photographer.. uwaa. blanje saya dslr..

iedaurora berkata...

hope gamba cik chempaka nanti cun melecun...

Naz berkata...

cer try nazzanemerald.tumblr.com

^_^ follow anda

syazwiena khan berkata...

tangkap sendiri sudah !

an nyek berkata...

kalau tengok kat atas nie, sy minat yg ahmad huzaimi bg sy lah...sbb gambar yg die amek mcm agak "student life" lah...lawa gambar konvo yg die amek...hafizzudin hamdan pon sme...nampak cool

Chempaka Sari berkata...

An nyek : Saya pun minat sgt dengan Ahmad Huzaimi, blog dia ada di lembayungsenjaphotography.com.

Hafizuddin hamdan pun cantik gak leh tengok hafizudinhamdan.com

Saya pernah bekerjasama dgn diorang gambar memang cantik.

Chempaka Sari berkata...

Syazwiena khan : Nk tangkap sendiri gambar sendiri mcm camwhore je... T_T

Naz : Okay saya try tengok dulu meh.

Ieda : Saya pun harap gambar saya cun muahaha

Syahiroo : dslr mahal ker, saya pun tak mampu.

Chempaka Sari berkata...

Namee : Mushi macam underground photographer kan? Cantik. Masa azza shoot dengan mushi plak rasa tak nak balik huhuhu. 10 kali jugak lah melintas jalan kat BB tu. La isham malu rupenya.. keh keh keh!

Chempaka Sari berkata...

Alfi : Baiklah!

Sifu im : Nak.. kalau murah..

Jana : Aizul tu ek.. hmm dia ramai peminat mesti charge mahal kan?

Umedia : Baik lah!!

Encik : Baik jugak.

Hanif: Betul tu hanif..

Dayah Jelita : Annas mahal lagi pun dia suka modelling je. Saya nak yang pandai ambik gambar moment.

Akoo : Its okay, komen pun dah memadai, thanks ye!

Hanif : Thanks!

Amni : Its okay..

Mizz : Nice kan..

Hishamuddin : dah dua orang suggest aizull marcello thanks..

Echa : Syamsul adam ye okay thanks

kembotolo : Daniel zain, dah tengok okay nanti tanya dia..

FeeQ berkata...

I baru je bukak studio. As low as RM100 =)

Website:
http://www.creativevstudio.com/

Facebook:
http://www.facebook.com/pages/Creative-Visual-Studio/242825375751303

Portfolio:
http://www.feeqphotos.com/

Facebook:
http://www.facebook.com/FeeqPhotography

Dianaa berkata...

Rasanya yang first tu lagi lawa. Semua gambar dia cantik2

::ini belog saya . cinta hati saya:: berkata...

choki om tataw na tolong cam mne . choki ta kenai pom photographer

hehe

:)

Fred McBride berkata...

saya pun tak kenal photographer except cik aizul and annas..but, from all candidate - i think, ahmad humaizi ada skill, kekreatifan dan nilai estetika..and one more thing - ia nampak hidup..

Yun Radzi berkata...

hi sayammm...

saya bole tolong awak... jom tengok karya https://www.facebook.com/fluxgraphy

harga bole runding :)) kitorg baikkk sangat2. hahahaha.

Yun Radzi - yunradzi.blogspot.com

Wirda berkata...

Cube try tgk www.facebook.com/arpixtures ... Best jugak pic2 dia... Hehe... Harga tu cube bincang tgk...

Khafiz Rahim berkata...

pada pendapat saya photographer Ahmad Humaizi dan Hafizudin Hamdan lebih kretif dan terserlah :)

Khafiz Rahim berkata...

pada pendapat saya photographer Ahmad Humaizi dan Hafizudin Hamdan lebih kretif dan terserlah :)

Lembayung Senja Photography berkata...

First, thanks Azza promote kita..Our best fan ever =)

Secondly yang suka works kita and all the compliment, THANKS A LOT..Sangat appreciate feedback anda semua.

Warm regards,
Ahmad Humaizi
LSP

Tanpa Nama berkata...

Excellent writing really appreciated & relevant!

fairuz aris photography berkata...

Hai Azza,
mungkin boleh menjengah ke web saya:

www.fotonikahkahwin.com
www.fairuzarisphotography.blogspot.com