21 Ogos 2011

Putus Asa Menulis

Salam, 




Saya dah putus asa weh. Malas sangat. Tak tau apa hala tuju dah. Komen banyak traffik sikit, traffik melambung komen pulak sikit. Bila dua dua banyak, follower tak ada. Huhu. Pelik kan? Manusia memang tak pernah berpuas hati dengan apa yang ada.


Masih dengan tudung 'indon' tak layak letak dalam blog. Yeke?


Cerita sebenar : Saya buat blog 3 Febuari 2011 dulu sebab nak log @ key in semua aktiviti yang dibuat sepanjang hidup saya. Tapi bila dah buat, malas pulak nak ambik gambar. Maaf saya bukan reti ambik gambar 24jam. Makan kat mana gerai @ hotel, saya lebih gembira menikmatinya sahaja dan rakam dalam kepala.


Contoh gambar yang malu la pulak nak tepek dalam blog.


So, macam mana nak key in data semua aktiviti dalan blog ni? Saya jadi malas. Nak jadi blogger fasionista pulak ke? Dengan tudung syria yang sama saya pakai hari hari ni? Nak Haram jadah pulak saya kena pakai eyeliner 5kilo plus contact lens dengan bulu mata pelesu. Pakai shawl simple pun malas. Huh!

Gedik tak hengat kang kena kutuk, sia sia je nangis depan  laptop.


Sekarang ni tulis je lah apa yang terlintas di hati.Dah nama blog personal je. Semoga 4 5 6 tahun akan datang blog ni masih wujud dan kononnya bolehlah kenang semula apa yang "terlintas di hati" pada waktu sekian sekian. Motif? 




**gambar album kita dala  friendster pun dah diremove kan?




XOXO, Chempaka Sari 
 Jika Suka Jom LIKE

15 ulasan:

Namee Roslan berkata...

hey azza :)

emm, menulis blog ni susah bg namee. tapi satu je prinsip namee. nak elak orang menyampah pada kita. contoh kisah hidup yg ditulis dengan gedik dan melampau2..buat org menyampah dengan kita. seeloknya tulis kisah peribadi pun suam2 kuku je . nk jd fashionista?? haha, namee selebet gila ..so tak boleh lah nk bg tips apa kt org. hehe

Cik Siti Aziz berkata...

insyAllah

fiq. berkata...

ala,jangan le gibab cik chempaka,blogging por happy ok

dylla fadzil 小草莓 berkata...

sokong. tulis tulis secara ikut suka apa yg terlintas. sebagai rujukan sendiri. dan mana tahu nnt anak cucu nk kenali nenek dorg kan, boleh baca belog hehe

Chempaka Sari berkata...

Namee : Tula dulu serius azza nak buat blog personal je. Cerita makan kat ne, g toilet cantik ke tidak. Tapi bila dah ada pembaca kene pikir pulak pembaca boleh terima ke tidak... asionista? Azza memang simpang 44 hahah!

Siti : InsyaAllah..

Fiq : Happy jugak lah blogging ni.

dylla : Harap cucu esok sempat tengok pinggang yang masih dikira ramping zaman sekarang ni huhu!

tia @ Ini Kisah Tia berkata...

alahai , Tia nak kasi nasihat pun macam tak layak je . takpe , rilek je . menulis selagi mampu ..

kembatolo™ berkata...

ni pehal awal2 dah give up? cool je. update bila hati nak update. baru tak rase tertekan. berblog untuk kenikmatan dan kelapangan serta keikhlasan diri sendiri. yang penting niat biar orang lain dapat manfaat walau hanya untuk buat si pembaca tersenyum. okeh, dah jadi ceramah pulak. maaf komen panjang. hehehe

yana halim berkata...

terus menulis tau...

Chempaka Sari berkata...

Ketambolo, serius saya suka komen panjang. Komen la lagi.. betullah tu. Dapat buat ppembaca berfikir pun dah best. Dapat buat diri sendiri tersenyum pun dah syukur..

Hans berkata...

relaks2
jangan paksa diri
bila rasa nak update
baru update
nanti tak lah rasa stress
:-)

ku-cit berkata...

tudung syria eh...i like...

Dorris Angel berkata...

kita blog la apa2 jer cik chempaka....apa2 yg terlintas di minda...janji kita yg tulis.

iedaurora berkata...

belog cik chempaka best tuk dibace tak kisah la update pasal ape pun ^_^

syazwiena khan berkata...

itulah . sama lah !
tak dak idea :(

Jay berkata...

rileks azza...cool...berblog bukan untuk tension but cari ketenangan...kalau diri rasa tension takde tempat nak luah..boleh luah kat blog..kalau dah xde nak buat boleh bw kat blog org.:) tapi bagi Jay tak perlulah kita patah semangat..sebab blog kita ni andai masih wujud 5 or 6 tahun dari sekarang mesti akan jadi pengalaman dan sejarah hidup..seolah satu diari.."oh 6 tahun lepas begini rupa aku perangai aku"hehe..so enjoy dn jgn putus asa ye..Jay sentiasa sokong blog azza ni...tengoklah rajin je nak komen kat sini:)