03 Ogos 2011

3 Persedian "Curlass" Perlu Buat Sebelum Raya

Salam, 




Untuk bulan Ramadhan, persedian rohani lah yang perlu dilakukan. Manakala untuk Syawal memang banyak persediaan fikikal yang terpaksa juga dibuat. Dah adat orang kita memang macam ni dari dulu nak buat macamna? Asalkan jangan sampai membazir dan ikut keperluan & kemampuan diri sudahlah.




Curlass di Highway
Minggu lepas masa balik dari kampung, Papa dan Mama naik kereta lain, adik beradik pulak naik kereta lain. Saya bawak laju kemain macam tak ingat orang tersayang je. Papa pula bawak slow & steady, tapi tapi tapi.....nak tau sapa sampai dulu di rumah? Iya, Papa sebab beliau pakai Touch  & Go. Curlass kau Maria eh Papa! Perghh jeles kemain saya sebab degil tak topup Touch  & Go


Korang macamana dah ada ke Touch  & Go? Kalau tak cepat cepat lah beli okay. Karang bengang gila sebab kereta dah masyuk stok jenis awek keliling pinggang tapi kena beratur kat toll gate. Sesiapa yang dah ada tu boleh lah masuk contest Touch  & Go di SINI untung untung boleh menang Ipad, Samsung Galaxy Mini, Voucher Wayang dan Voucher tambah nilai Touch & Go.

 (KLIK GAMBAR)

Juadah Raya Yang Curlass
Bagi yang nak beraya rumah bapak mertua, bapak boypren, bapak angkat ke tak kan nak bawak tangan kosong je kot. Bawak lah kuih sikit sebagai buah tangan. Alang alang nak bawak, bagilah yang Curlass sikit. Baru terpancar segala kebaikan hati dan keserian wajah di pagi raya.

Ni ha, RM15 je dah leh dapat 6 Red Velvet Cuppies atau 1 Red Velvet Mini Cake atau  4 Large Cuppies in Multiple Flavours atau 1 Mini Cake in Multiple Flavours dari YM's Sweet Cuppies n Cakes, Ampang. Fuuu semput taip laju laju. Banyak lagi promosi lain boleh baca kat SINI.

  (KLIK GAMBAR)

Curlass BlackBerry Playbook
Sesiapa yang nak beli gadget baru sempena raya ni ataupun sempena pda lama awak dah capai status bengong macam pda htc lama saya, boleh lah tengok tengok gadget curlass ni. Lebih curlass dari Ipad tau. Kalau Ipad boleh dapat free je dekat contest Touch  & Go, awak beli jelah Blackberry Playbook ni


Hanya 0,4-inci tebal – kurang daripada 1 / 10 lebih tebal daripada iPad2 0.9pound  jauh lebih ringan, tetapi sedikit lebih berat daripada Tab  Galaxy 0.83 paun. Pastu kan mesti bengkek je orang lain yang pakai camera biasa atau handphone, melihatkan awak yang mengeluarkan segedabak Playbook ni masa snap gambar. Pastu terus upload entry woah woah woah. Minat nak tau macamana nak book benda alah ni? Singgah SINI.


  (KLIK GAMBAR)

 So, apa tunggu lagi, cepat pergi kedai beli kad Touch & Go, beli voucher Milk A Deal untuk Cuppy Cake comel tu dan booking Blackberry Playbok tu sekarang.


XOXO, Chempaka Sari
Jika Suka Jom LIKE

7 ulasan:

AHMAD FAHMI berkata...

nampak sedap je...

iedaurora berkata...

pantang tengok cupcake di bulan puase, sedapnye...

Fazil Hamid berkata...

ade touch N go pon x boleh pakai...dok kawasan kampung ni nak cucuh ke mane...hehehe..

Fazil Hamid berkata...

kalau ada touch N go pon tak boleh pakai...sini kawasan kampung...mane nak cucuk...hehehe..

Jay berkata...

wah gadget???ni untuk menyenangkan menghupdate blog semasa raya ek??hehehe

Isteri Encek Bard berkata...

memang curlass

Chempaka Sari berkata...

Jay, aah bestkan terus update di pagi raya..amik gambar terus upload.Huhu.

Fazil Hamid, best lah mcm tu. tak tempuh highway karak... naya je haha.

Isteri En. Bard, curlass sgt.

Iedaurora, tu nampak sedap je.Tapi bila dah bukak puasa, kenyang tak layan dah kek ni, makan nasi je.

Fahmi, memang sedap..huhu