17 Ogos 2011

Entry Hampeh

Salam, 




Saya tak tau lah benda ni dah lama atau baru je lagi. Sebab blog saya tak sampai setahun pun lagi. Dah macam trend blogger buat entry tanpa usul periksa. Entahlah, kali pertama baca macam tak nak percaya. Tapi bila dah dalam dashboard sampai 20 entry yang sama, rasa macam terpaksa percaya.




Apa-apa pun saya malas nak buat entry yang sama walau ia berinformasi terkini kononya. Sebab tak tau benda betul ke tidak. Memang rasa excited je nak share berita panas.Tapi.... bila pikir panjang kesian kepada mangsa yang tak salah. Kita pun tau berita tu betul ke tidak, main sebar je.




Baru ni, perusahaan kek lapis hampir lingkup disebabkan fitnah yang mengatakan semua kilang kek lapis kat sarawak tu guna butter Golden Churn tu. Alahai, dah tertutup rezeki orang. Kecian dan nak dekat raya ni kene tanggung kerugian pula.




Khas kat cik anon, aku gedik kan? Meh aku gedik betul betul.


Pastu produk Simply Siti pun jadi mangsa. Tak pasal jadi fitnah. Tah sapa yang yang bagi gambar surat tu kan. Kecian buruk je nama Siti. Tak ketahuan hala, perihal tudungnya pun jadi isu besar bila dah kutuk artis tu.




Ala banyak lagi lah, macam Starbuck, Secret recepi dan macam-macam lagi. Yang na sebarkan sila cek dekat pihak berkuasa dulu. Unless awak nak sebarkan Entry Hampeh.




XOXO, Chempaka Sari 
 Jika Suka Jom LIKE

16 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

beraya sakan ye thn ni hehe, semakin berseri dgn simply siti :)

FaKArePa!n berkata...

isu hala haram ni takleh dibuat men.. kalau tak tau betol2..fitnah nanti jadinya..

Aesya Nrdn berkata...

hihihi..kelaka la cik cempaka sari ni :D

nuriz berkata...

raya sakan dgn simply siti :)

Nini Hartini berkata...

setahu saya x semua secret recipe halal. sbb klu check kt JAKIM, dia akn senaraikan secret recipe halal di mana2 kwsn. tp bukan semua.

xtau lah klu skrg dh berubah sbb last check 3 bulan lepas.

Jo Qusary berkata...

Suka tgk iklan produk kecantikan di atas tu, hehe...

ArulchelseA berkata...

tk tau nak ckp maccam mana.. cuma klau dah bnyk entri tu.sy pun tk buat jugak..

bibi bibo berkata...

ksian siti kan kne ftnah ,. ishh

naim berkata...

terbaik la..

http://pemudattbc.blogspot.com/2011/08/testi-dan-wallpaper-dari-saffmuslim.html

شافروني صفر berkata...

kreatif la saudari ni ... ada entri bergambar .gif tu ... mmg betul isu halal haram skang ni membuatkan kita serba salah je ...

teyn teyn berkata...

patotla cantek pakai simply ct ..

Ungu Violet berkata...

x pasal2 kita pun dah jd was2 ...huhu

zuneta berkata...

bnda2 mcm ni..tak leh timbul rasa was2 lau nak guna atau nak beli...boleh jatuh haram jgak hukumnya kan?? isu golden churn tu...serius dah takut nak order kek lapis directly dari serawak..sblm nak sebar pe2...bukti kuat kena ada..sbb orang awam akan mudah panik...

namaakulynn berkata...

hahah.besttt niiii.kretip2. ;)

Jay berkata...

Setuju.....setuju sangat 2 dengan azza..hehehehe:)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine berkata...

hehehe.. tu sume wat sebab nak dfapat traffik la tu.... aku pon kadang2 bosan gak ngan benda ni..

p/s : cun gak ko ne ek.. nk usha leh.. hehehe