07 Ogos 2011

What You Give You Get Back?

Salam, 




Pernah tak masa kecik dulu baca tabloid Perdana atau pun majalah Variasari? 
Pernah tak tengok filem ganas, gaduh & mati, 2 minit terakhir baru ada pengajaran?
Pernah tak baca blog SEO habis yang banyak cerita lucah?
Pernah tak baca blog gosip yang marah perangai artis yang tak sononoh?




Seronok kan tengok benda macam ni?




Entahlah. Kalau saya cakap ni jangan terasa ye? Saya tau saya sorang nak lawan 955 bloger yang lain memang tak terdaya. Malah mungkin dihentam. Kenapa semua nak jadi peguam tak terbela kisah KFCM dan Simply Siti? Kutuk dulu baru bagi nasihat di penghujungnya.




Majalah Variasari zaman 90-an dulu dan Tabloid Perdana pun macam ni. Tajuk nak lucah je. "Wanita berbogel di Penjuru Bilik" tak pun "Seks Dengan Jin Kafir". 18 peranggan cerita tak nak kalah, memang stok tak bolah baca di bulan puasa ni. Perenggan terakhir barulah bagi nasihat supaya jangan lakukan seperti AMIN dan ELIA (bukan nama sebenar).




Filem Gangster, Anu, Rempit, Bohsia, Bohjan dan Bohsan. Serius tak nak bagi adik kecik saya tengok. Sebenarnya remaja pun tak yang tengok. Nak bagi pengajaran la sangat. Sejam pertama dah puas hadap adegan bertumbuk, bunuh, seks, maki hamun, 15 minit terakhir baru nak insaf tak terkesan pun di hati penonton. Skrip maki hamun syial, bodoh, lu gua, seronok diulang ulang oleh bebudak sekarang. Blog gossip pun sama, dok siar gambar artis kantoi berbikini tapi kutuk artis tu. Traffik berlambak, duit iklan pun selonggok. Hasil dari? Iya, artis berbikini.


Seadar Gambar Perhiasan


Isu KFCM, canang cerita dia memang seronok. Tepek 3 gambar seksi, gambar kantoi, print skrin. Dah puas canang cerita dia. Seronok kot gossip. Lagi lagi kalau benda tu kita rasa macam betul. Kisah tu betul betul terjadi dan perbuatan kita rasa macam betul. Perenggan terakhir baru pesan, oh tak eloklah lelaki curang. Siap quot "What u give u get back". 




What u give u get back?




Esok kita putus tunang, biar blogger lain (tak pun orang kampung) canang cerita pasal kita dan pasangan. Kan...."What u give u get back...."




Entahlah, saya tak tau nak cakap apa sebenarnya, nak marah saya marah lah. Jadi anon pun tak apa. Yang penting saya rasa puas. tak caya tengok SINI. Bye.




XOXO, Chempaka Sari
Jika Suka Jom LIKE

21 ulasan:

Etong berkata...

like! :)

HARITH ISKANDAR berkata...

like like juge lah..ehe :)

aimie amalina berkata...

waaa..
macam2 isu disini..
okeh like jugak!

Tanpa Nama berkata...

saya izad...

bg pandangan sy setiap komen bloger semuanya mcm skrip.. asik mengia kan sahaja... jd penulis plka semakin bersemangat konon dye rase drinya dterima umum....sy bkn lah penulis or bloger tegar..cuma mmsing berhak bg pandangan kan,cuma kkdang xperlulah nk over sangat dgn pendapat kite tu.. adalah lbh baik klu bln2 radmadhan nie perbanyakkan ibadah d mlm hari..dan kurangkan berkarya n tenet mlm2..nk ckp soal agama mmng sy xpandai,tp sudah2 lah,klu dah sampai terputus hbungan,porak pranda - xtdo mlm,hati lain terluka mesti perkara tu xsesuai...baca blog org mrepek2 gosip sana sini, gmbar pelik2 lah..hurmm..kesian... rase mcm sia2 plak kan...cuma nk share tu je...tq

tamlegend berkata...

apa yang dimarahkan sebenarnya ni???hehe

Ungu Violet berkata...

hehe.. x suke ek..

betul2...Tuhan dah kata buat baik balas baik...

buat jahat...siaplah... Tuhan bayor cash lg kat dunia nih..huhu

Ratu Tak Cantik berkata...

very the like what you say...sume org suke jadi hakim, tapi bukan di mahkamah sekarang...suke jadi holy saint, konon nak bagi nasihat..yang x boleh blah canang cerita hidup org merata2..dah x peduli dah elok ke x elok, yang penting trafik tinggi, duit masyuk. just because dorang tu public figure..ntah2 real life dorang pun lagi teruk kot~ org takkan tahu kalo org lain x esar2kan cerita..
i'm just saying...because from my point of view, it ain't good :) peace (^^)v

Rapunzel Cikilolo berkata...

betul... what u give, u get back

Ain Atika Zailani berkata...

huuu makan dalam ni...yelah. tak baik tau aibkan orang...nanti jadi fitnah baru tau kan?

NOOR FATIN berkata...

yang paling takot kalau benda tu terjadi kat kita balik.. :)

Chempaka Sari berkata...

Encik Izad, thanks sebab sudi komen. sesungguhnya kamu tidak tahu blogger tu buat atau tak amal ibadat di bulan ramadhan ni. Tak boleh pandang rendah pada blogger. Kalau kamu nampak orang shopping kat pasaraya tesco waktu orang solat terawikh, pun,mudah kah kita nak tuduh mereka tak reti tidur atau buat amal ibadatkah? Online dua tiga pagi bukan isu, tak caya boleh tengok laman kegemaran saya di http://www.quranexplorer.com/quran/


Ratu tak cantik thanks for the comment.

Yang lain lain pun thanks juga..

zaRain berkata...

aza, isu ni kan zaren rase sbb ada setengah bloggers yg tersalah anggap..blogging sepatutnye nk ekspress pendapat ..bkn mengutuk.. so kekadang bloggers ada tendency utk mengutuk org..kn kn kn? takpela yg penting chempaka sari tak wat! kn kn kn?

Tanpa Nama berkata...

nway thanx too... blogger mcm aw mmng hebat berkata...mmng nmpak aw je yg betul... so whatever... suatu hari nnti aw akn sedar juga..tq

Chempaka Sari berkata...

saya tak kutuk orang pun ada jgak cik anon takpuashati, kenapa terasa ke?

Thanks Zarain.

Saya tulis blog bukan untuk semua setuju dgn saya. saya serius tak kisah.

zuneta berkata...

chempaka...apa isi entry ni ada betulnya,dan awk ada hak nak tulis apa dlam blog ni..ikut gaya, idea anda...itu pmbaca kena hormati...what u give u get back...selalu org kata hukum karma...tapi Allah maha mengetahui...thanks singgah blog zu...

Jay berkata...

Jay setuju dgn azza..ni adalah pendapat azza...pendapat peribadi..dari sudut pandangannya...lain orang lain pandangan...takkan kita nak samakan pandangan kita dengan orang lain...cuma satu jangan sesekali hipokrit dalam memberi pandngan...dan isu beribadat tu,....kita tak oleh nak judge org dalam beribadat...ya mmg dalam bulan ramadhan ni perbanyakkan solat...tapi dalam blogging ni pun kita boleh beribadah...contoh ajak org ke arah kebaikan...nasihatkan org yg sepatutunya...beri info berkenaan islam...itu pun dikira sebagai ibadat...ibadat dalam berdakwah... itu pandangan Jay lah...

Aimie Diyanna Benignant berkata...

cik anon mmg sebegitu.. sbnrnya mereka yg tdk setuju tu adelah org yg ade d skeliling kita.. haha.. cik ano cik anon..

C.M : sy da dpt banner tu.. tp cmne nk pasang kat blog eh?? ahh sy tak tahu... malunye sy/./

Amni berkata...

hee.... dah memang btul pun apa awak cakap... memang kebanyakan cerita untuk lariskan pasaran... itu idea masing-masing... yang berhak memilih tu pengguna la.. kalau tak reti pilih, memang binasa sendiri walaupun diakhirnya ada pengajaran... huhu.....

zaRain berkata...

baru 1st time nmpak komen cik anon... (dorang ni mmg byk ke?).. nape ngn de? marah je nmpak? lex a.. org sesaje nk menulis.. tu pon nk marah

~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~+~ berkata...

support 1000%~!


yup disebabkan sebarkan aib ni la ada org mati tertekan hari tu, sampai ati btul dorang menulis sampai org mati

blipbluppy berkata...

erm...ade betulnya...kadang2 blogger putarkan isu2 yg raseneyer x yah putar xpe kot..cth kisah KFCM tu.. mmg die hero malaya tp kalo dlm mase seminggu 2,3 kali asek citer psl die je x busan ker? biar la die dgn tunang die..diorg berhak buat keputusan..kita ni baek jgn ambil peduli sgt..tu hal tunang diorg..bukan kita..saje nak kongsikan and saye suka entry ni...