18 Ogos 2011

Entry Kutuk : Tak Suka Blog Ini

(perhatian entry ini hanya gurauan)



Salam, 


 
Suatu hari aku termasuk kat satu blog ni. Terkejutnya tetiba ada auto pop up message berbunyik "SeLaMAt DataNg Ke bLoG LaHAnaT SaYeW" Huhu menyampah tau. Tak usah ucap selamat datang lah wey. Tak pasal2 aku kena klik button "Ok" untuk meneruskan aktiviti ni. Padahal aku tak "OK" pun dengan blog camtuh.




Pastu bila dah bukak masyaAllah, serabainya blog kau! Rimas mata aku nyah. Hutan belantara apakah ini? Iklan banyak bebenar. Siap ada daun berguguran konon macam Autumn in My Blog la gak nye. Nak scroll ke bawah, alamak asal scroll dia cam tak melekat ar dengan cursor aku? Dah lah dia g tukar cursor aku jadi bentuk pelik siap ada tulisan keliling cursor tetulis "cegampang pusing pusing" eh tau pulak kau haha.


Kot ye pun suka sangat dengan Domo tu tak ada templat lain dah ke...


Pastu nak tekan "Go" kat shout box dia pun susah. Cursor aku jadi pening gila. Aku pun dah naik pening. Yang merimaskan aku ada gambar bapok ala ala manja pulak kay sebelah kiri blog tu. Dok sibuk welcome to the blog, siap pesan lagi follow dia kalau suka. Adeh rimasnya.




Ah dah lah, kang terlupa pulak niat aku nak baca entry dia. Padahal itulah tujuan asal aku. Maklumlah banyak sangat gangguan kat blog tu. Sekali bila nak baca berpinar woo mata aku. Tak ada color lainkan tulisan tu selain warna biru cair? Nak kena pakai cermin mata 3D ke apa ni?
KoRuNkkkkk! RaMai sAnGaT tAnYeW sAyeW LaGu aPeW dAlAm bLoG NiEw. jAwApAnNyEw, BiG BaNg - hArU hArU. TekEw kEnApEw sAyEw sUkEw LaGuW nIeH? sEbAb sAyEw sUkeW sEsUAtU yAnG hArU dAn BiRoO! HeHe


Tulisan gedik kecik besar kecik besar je mata aku tengok. Tak jadi lah nak baca. Aku sayang lagi mata aku. Aku terus unmute speaker laptop aku sebab nak jugak layan video yang dia post kat entry dia. Ala video MAX 24/7 kumpulan Kpop yang made in Malaysia tu. Mak oii terkejut beruk gak ah sebab bukan satu lagu yang berbunyi keluar tapi dua. Dah macam parti tamil plak dah. Aku try cari button pause kat Gratisan Musik dia. Harem tak de. Apa motif die letak video tadi tu?




Then, aKu nak komplen pasal blog dia kat bahagian komen. Tekan je komen terus blog tu loading sekali lagi. Habis quota broadband aku camni. Bayar balik weh! Asal tak buat popup comment oi...tadi kau jugak yang bagi arahan kat shoutbox aku suruh datang blog kau, komen dan follow. Tapi blog kau ni macam nak menghalau orang je. Kalau tak nak orang datang cakap awal awal.


Siap tak bagi right click. Ingat aku tak leh Ctrl C + Ctrl V ke?


Masa lepas loading tu terkeluar lagi ayat kat auto popup message "SeLaMAt DataNg Ke bLoG LaHAnaT SaYeW". Eii geli pulak aku baca banyak banyak kali. Eh dah lah aku dah tak larat dah ni, lantas aku pun terus menekan PANGKAH. BYE!




Kalau korang nak jugak merasa kesiksaan itu silalah lawati blog parody http://terok.ayeemayam.com. Sure sakit hati Hahaha. Syabas Ayeem. Idea ko genius gak, boleh aku luahkan perasaan yang terbuku selama ni. Thanks Ayeem!




Kalau nak tips sempoi boleh tengok kat sini pulak http://pusatkajianblog.blogspot.com




XOXO, Peminat Blog Ayeem Ayam
Jika Suka Jom LIKE

39 ulasan:

an nyek berkata...

hahaha...blog ayeem kan...semalam dah try dah...ayeem mmg terbaik la...semalam pon nk try comment gak...tp disebabkan bengang giler..trus tak jd.hehehe

si Bella Bilot berkata...

hahaha. vungokk si ayeem ni. sume widget dia letak.

AsyieqiN Rkey berkata...

azza..klu aku...start dari die greet tu aku pangkah terus..kahkahkaha

~Chocolate Strawberry~ berkata...

haha ! mmg btol la ! mmg sakit ati pon msuk blog die. mcm ape je. tu girl ke boy. mcm boy sbb die ade tulis. rakan gay saye *lbih kurang la. haha

♥ Dea ♥ berkata...

haha...xbek kutuk2 bulan posa nih.. hehe..:P

Akitoboron Nuarism berkata...

terbaek dari ladang!

aten qylah berkata...

mmg annoying gle ahh

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine berkata...

memang menyakitkan ati.. kalau dh cm tu, laju2 jerk tekan button pangkah (x).. hehehe

nurul aida berkata...

terbaik punya entri..

Mr.Thinker@Ali berkata...

knp ayeem ayam. macam pernah dengar nama tu. hmm.





tp blog tu camgam (macam + gampang) lar. sakit mata.

E y r a a Atiqa berkata...

tau tape. nak msuk pon kene amek mase yg lame kann.

HARITH ISKANDAR berkata...

hehe aku bace tulisan contoh biru cair kat sini pon dh pening.xmau la klik masuk..buang mase je, hahaha :p

AYIE berkata...

argh~
gigih aku nk komen kt chat si ayeem nih
genius la ini mamat

ku-cit berkata...

ni blog ayem yg kwn terbang tinggi2 tu ker???

anatashe berkata...

mne dtg daa..."_"

asy faro berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
fiq. berkata...

CS: ini blog ayeem ayam tu ke? dia wat blog anoyying asal? haha, nak tunjuk contoh hape? =P

syazwan aizad bin abdul mutalib berkata...

hahaha. thanx sebab kenalkan blog itu. terluah sudah segala makian.
haha

meh bace saye punye pulak.
http://syazoneznat.blogspot.com/2011/08/blog-itu-di-cipta-untuk-di-kutuk-dan-di.html

naim berkata...

Jom edit template dia,ctrl+u

^^

http://pemudattbc.blogspot.com/2011/08/awek-cun-part-4.html

FaKArePa!n berkata...

mmg dia saja buat blog lahanat tu kan.. hahha

Jo Qusary berkata...

Aku susah nak komen kat blog ko neh psl tergelak sampai terguling2... hahahaha...

Ayeem Jemain berkata...

klako aku baca komen2 ni. hahaha. igt tu blog utama aku ape? xD

My Name is Mar berkata...

Memang macam selenge tul..
Ho-ho-ho!

rara aziz berkata...

HAHA. mmg 100% lahanattttzz :D

FanAyeem berkata...

Bold kan la PARODY tu. Sakit hati ittew ayeem kena kutuk. Cittt emo HAHAHAHA cegampang

Namee Roslan berkata...

hahahaha..rajin gila ayam buat benda nih!!! haha, sarcasm tapi betul ! thats the truth tho! :)

SyazwanSarawak berkata...

LOLOLOL

Chempaka Sari berkata...

Ayeem Ayam : Ala diorang kenal lah ko sapa, terkenal kot. Usaha murni ko tetap ku kenang keh keh keh!

_______________________________


An nyek: terbaik kan? Genius gila. Memang susahpun nak komen, tapi gigihkan diri ini nak jugak komen sbb lawak sgt.

Bella comel: Vungok tapi Vest! hahah

Ikin: Aku leh sabar jugak tekan button OK.

Chocolate : Itu penyamaran je, beliau sengaja buat blog tu, Main main je.

Dea : Hehe tak delah kutuk bebetul, gurau je. Tak serius pun. Tuan blog pun beri kebenaran. Huhu

Chempaka Sari berkata...

Nuarism : Terbaik dari ladang blog itu!

Aten : Sgt annoying...

Tauffik : kejam tu! :)

Ali : Ayeem ayam ni famous amous kot.

Atiqa : Berat blog tu..

Harith: Hehe tak mau masuk ke blog tu? Ala try lah... sure sakit jantung.

Kutit : iya kawan ultromen dengan n blog lembu tu.

Anatashe : hehe

Asy faro : Selamat..

Fiq : Saje nak gurau, jangan marah ye. Blog itu memeng ditubukan untuk tujuan suka suka je. Tak de maksud lain.

Syazwan : Jangan maki lebih2 sgt bulan baik ni.. eh padahal aku pun buat.

Naim : Dah try dah weh bstnya... tak pernah tau pun sebelum ni. Tanhks!

Fakarepain: AAh sengaja je.

Mar : selenge tapi lawak..

Rara : 100% betul!

Fan Ayeem : Okay dah boldkan dah BLOG PARODY tu. jangan emo ye... haha..

Syazwan : LOLOLOL !

Chempaka Sari berkata...

eh tertinggal...

Namee : That's so true!

nurdani berkata...

tak sangka pulak ada link blog kita di blog terokayeem.haha. menyampah betul nak ke blog tu.welcome note,ahhh macam2.genius betul ayeem memperli ni.haha

Unna berkata...

huahuahuahua unna nak buat jugak entry mcm ni td. tp xsampai hati -.-'

maka buat entry berbaur nasihat. hahahahah :D

Chempaka Sari berkata...

masya Allah....menambahkan migrain saya jek.. =P

"Aku"....Nurul Azren berkata...

lawak tul laa...
macam2 perangai blogger nie, susah nak jangka...hahaha.

zeehan berkata...

kelakar gile.. dengan itew, manew, niew.. tulisan ala2 turqouise tuh.. pening den.. :p

Tanpa Nama berkata...

Blog yang ade ciri2 mcm ni memang aku BANNED n xkn bukak..
- bile bukak je ade auto-play lagu..(dah la orang slalu dengar lagu kat itunes..bygkan makin bingit telinge bile tibe2 ad bunyi lagu)
lagi2 bile dah wat autoplay boleh lak sorokkan widget lagu tu..makin pening nak mencarik nak stop lagu..adoii~
- disable right click ni pun 1..takut sangat files kena curik..takyah risau skrang kalau orang copy content ko..orang pandai letak kredit..
ade orang suke copy ayat pastu paste kat google..senang xyah re-type ayat2 yg panjanng berjela tu..
- yang ni aku stuju sngt tulisan ala2 gedik kejap kecik jap besar..bole juling mate bile bace woooooo0000..

Jay berkata...

hahaha...tahniah ler ayeem...azza...kalau Jay bukan panggil blog serabai..tapi panggil blog meroyan tu...giler...sakit mata nak baca...bunyi pulak adoiyai...org nak cari ketenangan lah der..bukan nak cari kekusutan..but blog ko mmg aku tgok dah macam mamat kacau dah..tunggang terbalik...semua widget dgn iklan ko nak letak...ko mmg meroyanlah..hahaha

Nick berkata...

Hehe. Pening2.. macam2 letak.. dalam tu macam kata2 perli je.. mau tak , tgok orang skrang mmg jenis tulis macam tu kot... ieewww

Eera Shera berkata...

haha..lawak la ayeem..perli kaw2 la..memang pening pun masuk blog dia tu haha