19 Ogos 2011

Lagu Paling Gembira Di Bulan Ramadhan

Salam, 




Kawan kawan jom karaoke lagu bst nak? Best sangat lagu ni. Sekarang ni bila dah jatuh cinta, kereta haruslah dipandu secara perlahan-lahan lambat sampai ke destinasi. Takut lagu Maher Zain cepat habis. Hehe. Erm pesanan buat seseorang individu , jangan pertikai kenapa masalah dan kesedihan saya tidak terpancar melalui facebook dan blog saya. Janganlah pertikai mengapa saya terus "Hahaha" di dalam blog ini. Tiada salahnya menyembunyikan kesedihan yang dihadapi, minta simpati dan perhatian is not my way. Its yours.


Gambar sebelum, gambar tunggang langgang menggambarkan hidup yang tiada arah.


I have my own solution and please let me tell you this, bila ada kesedihan kembali lah mencintainya. Bulan baik ni bukan untuk pertikai sesiapa, bukan buat sesuatu seperti bulan bulan lain. Rujuklah Dia, Dia yang terbaik. Bukan tiba-tiba. Kalau tiba tiba pun tak ada salahnya. Hear this dear, my favorite song. Kepada yang lain juga, dah alang alang terbaca ini entry jom unmute speaker laptop awak dan tekan play.Tak kan menyesal punya. Inilah lagu kemenangan bagi saya. 


Lagu ni best sangat, dengar je intro dia kalau malas, okay?




Turkish
Gönüllerde hasretin var
Yürekler aşkınla çarpar
Sensiz dünya bizlere dar
Selam sana ey kuddusi yar
You are missed for many days 
The hearts beat with your love 
The earth is narrow without you 
Peace be upon you Oh holy love (or my beloved)


English
Where submission , faith and patience
You conveyed the noble message
Brought this light through your guidance
Peace be upon you my beloved


Arabic
Ya habibi, ya muhammad
Ya nabi salam alayka
Ya rasol salam alayka
Ya habib salam alayka
Salawatu Allah alayka
Oh my love, oh Mohammad
Oh Prophet peace be upon you
Oh Rasool, peace be upon you
Oh my love, peave be upon you
Praises of Allah on you


Urdu
Teri muhabbat ki mehak say
Yeh zameen o asman abaad hai
Rehmat ki barsaat aati hai
Dil o jaan ya rasul allah
From the fragrance of your love,
The earth and the skies have prospered
And the rain of mercy have poured upon us
My heart and soul is for you, ya Rasool-Allah


Arabic
Ayoha al mokhtar fena
Zadana al hobo hanena
Geetana bel khayr dena
Ya khetama al morsalen
Ya habebi, ya muhammed
Oh the chosen one among us
Love has increases our longing
You came to us with the best of religions
Oh the seal of the Messengers
Oh my love, oh Mohammad


Arabic
Ya nabi salam alaika
Ya rasol salam alayka
Ya habeb salam alayka
Salawat Allah alayka
Oh Prophet peace be upon you
Oh Rasool, peace be upon you
Oh my love, peave be upon you
Praises of Allah on you


Habis

Gambar selepas, cahaya keimanan terpancar di wajah InsyaAllah. Eh makin gelap je wajah, mungkin cahaya itu bakal menyinari kehidupan kita kelak.




Enjoyz!



XOXO, Chempaka Sari 

 Jika Suka Jom LIKE

13 ulasan:

fiQ'Ra berkata...

macam rupa member skolah lah.. cantik :)

Salim Harmanain berkata...

suke lagu ni gak.. best..!!

SyuE berkata...

best la lagu ni. nak download la. ;p

tia @ Ini Kisah Tia berkata...

maher zain :)

Chempaka Sari berkata...

iya, sila lah download. Kalaunak dengar lebih belilah yang ori :)

cik dila.. berkata...

best !huhu

miss inna berkata...

inna suka lgu maher zain....^^

Chempaka Sari berkata...

suka jugak,,, semua best kan?

tamlegend berkata...

tunjuk kita tg bersedih tu bukan makna kita lemah dik...tp itu sebagai satu cara untuk kita meluahkan apa y terbuku kat dlm hati ni...tp cik tam respek la kalo dah itu caranya cik cempaka mencari penyembuhan...hehehe...cuba try lak baca buku John Gray...Starting Over...bagus buku ni...

Chempaka Sari berkata...

bagi saya tunjuk kita sedih tu pada orang yang tepat apa salahnya. Masalahnya ada orang pertikai "Aik bukak blog bukak FB huhahuha macam tak ada masalah jer" Mungkin bagi beliau bila ada masalah kene berkurung je dalam bilik jangan berinteraksi dengan orang lain.

Nway thanks untuk nasihat bernah itu ,Tam. Bagus ke buku tu? Nnti saya google. Setakat ni baca buku La Tahzin je.

iedaurora berkata...

semua lagu mahir zain osem!

si Bella Bilot berkata...

hakhak. ye, gambar lepas rotate mmg menunjukkan chya keimanan. kelakar la azza ni. hik3.

Jay berkata...

insyallah...insyallah...insyallah hehe..alhamdulillah...dapat juga keberkatan dengar lagu2 macam tu di bulan ramadhan...