01 Ogos 2011

5 Blog Pilihan Untuk Banner Free

Salam,




Wah ada jugak yang sudi join kan aktiviti yang tak popular ni, tak sangka. Motif aktiviti ni dibuat disebabkan nak menghabiskan masa terluang menunggu jodoh tak kunjung tiba. Daripada melingkar atas katil sampai tak cukup mata nak tidur baik buat banner sambil mengasah bakat terpendam ni hik hik hik!




Saya buat dalam masa singkat je sebab motif utama bukan nak promote blog tetapi sengaja menempah bala nak tengok siapa yang perlukan banner free. Orang lain amik upah mahal jugak woah paling murah pun RM18. Hmm duit nuffnang pun tak cukup weh.




Bagi mengelakkan sikap buruk bias dalam mengadili setiap entry pilihan, saya meminta adik saya, Anis untuk pilih 5 entry terbaik. Sementara tu saya duduk jauh-jauh sambil mengopek durian di Kampung bagi memenuhi bekalan tempoyak di bulan Ramadhan ini. Berikut adalah pemenangnya...


Entry Review Pilihan 1 Reen


Ouchh... Hello... Hello.. Hello...
Cik Reen BlogJogging di hari sabtu nie... sebab cik reen excited sangat nak kumpul hadiah besday cik reen tuk 1-ogos nie... kalau nak kena la berusaha kan...kan...kan...heheheee.
Cik reen jumpe entry dari cik cempaka tentang barangan Free2 nie...heheheee.
Sumpah, cik reen hepy giler... Cik Reen nak join jugak tau..tau..tau.. hehehee.
lovee... loveee... yaaaa...


Cik Reen suka menjenguk-jenguk belog Cik Cempaka, Cik Cempaka slalu juga mengomen entry2 cik reen yang tak seberapa nie, macam "idup segan mati tak nak" nie kan....hahahahaa. Atas sokongan nie, cik reen mau join jugak dan nak dapatkan banner free dari Cik Cempaka nie, sempena juga dengan Besday Cik Reen 1-ogos nie iaitu ari isnin nie. huhuhuhuu.


Mesti Cik Cempaka tertanya-tanya kenapa Cik Reen suka tengok belog Cik Cempaka kan..kan...kan..??? Cik Reen suka sebab belog Cik Cempaka banyak menyediakan tip-tip hebat kepada blogger lain, seorang yang kreatif, manyak sediakan entry2 menarik dan boleh disertai oleh blogger2 lain mcm yang Cik Cempaka buat nie skrg, hingga kan Cik Reen pun terpikat nak masuk kan...hihihii. Belog Cik Cempaka warna purple, warna purple nampak cantik sesuai untuk gadis2 macam kita kan, nampak cute.. superb laaaa.....opseyy, lupe lak nak bagi tau, Cik Reen suka tengok gambar atas tu, gambar2 yang lain pon ok jugak, misalnya gambar di kota london tu.... gambar spontan jugakkan la boleh dikatakan tapi nampak cantik dan menarik..hehehee. Cik Reen "petik" gambar tu dari entry Cabutan Bertuah di Parti & Angan-angan Kecil. Cik reen suka tengok gmbar tu tau... Occay, tentang banner pulak, Cik Reen cukup tertarik dengan banner Cik Cempaka, nampak simple tapi menarik, perlu dihargai kan??? Cik Reen harap, Cik Cempaka boleh buatkan banner untuk Cik Ren jugak la, kalau Cik Reen berjaya terpilih, Belog second Cik Reen yang khusus untuk contest dan GA nie yang Cik Reen mau kan banner, Cik Reen takde idea lagi nak design belog second nie, mungkin Cik Reen perlukan bantuan cik cempaka nie sebagai antara blogger yang cik reen kagumi. Sudaaa, penat membebel. Cik Reen mengundur diri. Cik Reen tunggu hadiah besday Cik Reen dari Cik Cempaka. Love yaaa...

Oppseyy, lupe pulak nak promote kan.. korang klik jew link nie, klau korang nak join jugak occay => Belog Cik Cempaka


Entry Review Pilihan 2 Jannah
RevieW BlOg Chempaka Sari...

as salam...
semalam janah blogwalking.terjah...terjah...dan tiba giliran Blog ciksafura..dah lame jugak jana follow blog cik safura nie sebab mula2 dulu blog cik dia nie colour pink..comey cangat2..suke2..dulu blog cik safura nie follower dia x lah sehebat follower abg ben ashari tau...tapi sekarang meletops u follower dia..

ok..entry cik safura yang sangat seronok ya..dia dapat banner yg sangat comels kiuutt miut...geram ok..dia ada mention url blog cik Chempaka sari..so jana pun apa lagi terjah2..memang blog dia sangat cantik uollss..geram i..cik cempaka sari nie ada wat entry nak bagi banner percuma..jana hanya mampu membaca jer entry dia,jadi followerny n tingalkan jejak di shoutbox..jana follow sebab suka banner2 n header2 yg dihasikan..



yesss...dan esokny,bila jana login blog..janaheaven sudah ada follower ke-87..dan yang paling megejutkan follower ke-87 tu ialah cik Chempaka sari lah..aaahhh,segan ny dalam hati berkata  sebab blog cik chem 2 cantik sangat2....sudi jugak cik chem nie folow blog blogger baru macam saya kan...nie buktiny...terima kasih cik chem...(^_^)


Sooo...jana macam dapat miracle  untuk buat "RevieW BlOg Chempaka Sari" mana lah tau untung2 dapat banner free..kan2..katany ini bukan contents atau segment..tapi kerana kerajinanny..woow..terharu dengan blogger yg macam nie...Ayat bukan nak bodek ok..tapi bende normal kn..org lain klau dah famous amous mane  nak tengok sangat org yg baru nak naik nie...& syarat2 ny dia suh pilih any pic dari blog dia...ok...jom kita terjah semua entry cik chempaka sari....(^_^)

suke header nie....hasil kerja cik chempaka sari..

nie pun lawa....frame geng blog purple

inilah cik chempaka sari.....=)






ok..lastly,hope jana terpilih..tuah ayam nampak dikaki kan,tuah manusia sape yg tau,mane tau tuah jana cik CHEMPAKA sari boleh nampak.....heheheh...k........




p/s : enty yg menarik coz colour2full...heheh



Entry Review Pilihan 3 Aimie
review blog Chempaka Sari



Haha nak tahu, Cempaka Sari tanya nak banner free tak? Mestilah saya rerajin jawab nak nak nak nak nak nak. 100 kali pun boleh kalau itu syaratnye untuk dapatkan banner free awk tu cik Cempaka :) haha tapi bukan syaratnye tu. Syaratnye kene buat entry 1 perengggan then letak 1 mana mana gambar yang ada pada bolg itu. Haha memang unik sangat syarat awak :) suke sangat sebab saya memang tengah rajin nak tunjuk kehebatan dalam penulisan karangan saya ni.. Mehh sume tengok saya.. Ehh bukan saya lah, tapi karangan saya ni.
Ini karangan 1 perenggan dan satu gambar yang saya petik dari page header. Header tu pun gambar jugak kan? :) Selamat Membaca pembebelan saya.


Cempaka Sari nama di beri
Sangatlah comel dan juga merendah diri
ini bukan membodek punye entri
tapi itu lah yang ikhlas dari aimi


Sape tak kenal Cempaka Sari? Blogger yang semakin pemes di abad ini.
Yelah, mana taknya kakak cun buat review then nak kasi banner free lagi.. Sape tak mahu?? Bagus bagus, korang nak jugak? Boleh sangat. Tapi kenela laju laju usha entry ni sebelum 31 July. Ha lusa je la :)Amboi, tengok tajuk entri terus speed nak tengok apa yang ada. Come on bebeyh, just speed yowww. Lalala.. Baiklah, bagi sayalah kan, saya suka sangat banner yang di design oleh Cempaka Sari. Comel sangat kot. Saya dah tengok kesemua header dan banner yang di design khas tu.. Memang sangat wonderful colour. Saya pun minat ungu jugak sis, saya rasa warna ungu memberikan ketenteraman yang lebih kepada life saya. Haha ayat nak menggedik terlebih je. Ok, sebab apa? Blog noob saya ni dahla perasan putih, suci dan bersih. Haha tu sebab saya selitkan pink+purple supaya dapat menghidupkan sikit suasana. Apa saya merepek ni? Kfine saya da mula mengarut. Kcukup, ni lah namanya bila dah perasan hebad dalam karangan. hihihi. Nak cerita lagi ni, Cempaka Sari baik sangat bila dia tak sombong pun dalam berblogging. Dan tak pernah menjadi silent readers. Haritu dia bantu saya komen entry ni. Saya harap dengan bantuan yang penuh dan ikhlas beliau, saya menang la untuk entri contest tu. Terima Kasih.Saya dah janji nak belanja aiskrim malaysia yang doposen tu kalau menang. Tapi Sis kena jumpa saya dulu.. hehe boleh tak? Boleh tak? Teringin je saya nak jumpa Blogger ni :) Lagi, Cempaka Sari sangat peramah dan baik hati. Mekasih sekali lagi sebab tolong bantu saya. Harap saya dapat banner tu.
Sekian, wasalam.


Nak tengok antara banner dari Cempaka Sari tak?
 

Hoi jangan nganga mulut besar besar, nanti satu ape pun tak dapat. Tahula cantik banner beliau buat tu. Lebih baik rajinkan jari jemari anda tu untuk join segmen ni dan buat 1 perenggan kalau nak banner dari beliau. Haha tips nye senang je.. kembangkan jari jemari anda semasa menaip.. haha kalau boleh tu sah awak hebadd.
Lawat Blog Cempaka Sari DI SINI :) Happy Blogging guys

okayh, abaikan eyebag n the pimple saya tu (OMG).. ngeehehe . malunyaa.. k k cover2. haha

p/s: Clourful betul blog saya bila ade entry ni kat atas sekali.. Comelnye ade warna warni.
Oh-sem. saya terharu sangat. Kalu dapat banner tu la kan, memang tak sepi blog gua :)






Entry Review Pilihan 4 Ieqah

Hari Tu Nak Doodle Free..Sekarang Nk Banner Free Pulak!

Assalamualaikum..
Amboi kemain lagi suka benar cik gajah ni dgn benda FREE ye dak???
Hari tue nak Doodle Free, Sekarang Nak Banner DiSini.
Chempaka Sari
Ieqah suka belog cik azza @ cempaka sari sebab dia KALER PUPEL..
wah pepel.pepel.so da alang blog ala-ala pepel.Bolehlaa mintak banner pupel FREE.
Chempaka Sari ni kumpul geng blog pupel.Bestkan.Tak Percaya KLIK SINI!
Chempaka Sari Jugak banyak bagi tip-tips hebat.Siapa yg Nk Tips WAJIB TIPU.Tekan SiniPulak.Tapi jgn la slalu menipu ye.Cik Chempaka pun slalu review blogger-blogger hebat taw.jadi boleh la newbie kenal dgn blogger femes. Nk kenal TEKAN SINI,CLICK SANA
Bab kata ikhlas dari hati ieqah ni TAK RUGI pun kalau terjah & FOLLOW Blog ini.
Empunya blog yg kreatif buat header & banner ^_^ Kita nak satu *blushing
Mmg kreatif jugak si Chempaka Sari *kipaskipas. Laa Tak percaya TERJAH ini
opps,ieqah copy gambar ini ye.bolehkan..bolehkn :)
sebab ieqah suka gambar dari kota london ni


Oyea..lupa plak ieqah nk tepek hasil kerja cik chempaka ni.Cantikkn.?
Empunya banner yg pertama ni sis rara pun puas hati dgn banner dari chempaka sari..
kalau nk baca sendiri singgah ENTRI RARA ni.
  
ps: Kalau ieqah dapat bolehlaa main exchange exchange banner ^_^



Entry Review Pilihan 5 Beeha


Review Blog : Chempaka Sari ♥



Okey hari ini beeha nak review blog sys Chempaka Sari. Blog beliau sangat comel lagi meyedapkan mata memandang :) warna purple. Beeha memang suka ngan warna purple   Hobi beliau adalah membuat header dan banner.. wowoww.. Nanti buatkan beeha satu yea  Header dan banner yang beliau buat memang meletup + cantik + menawan hati. Act, beeha tak pandai buat banner  huhu -,-" Jom kita tengok header dan banner yang dibuat oleh beliau. Jangan terkejut 

beeha suka gila yang macam ni

yang ni pun 

teruja tengok bunga tu 


Moreover , *tetibe feel nak cakap omputih. Tuan blog chempaka sari sangat peramah. Walaupun follower 850+ tapi tak kesah untuk melawat balik blog korang.Cuba koramg tinggalkan link kat shoutbox beliau, conferm beliau lawat balik. Hee~ thankz sys sebab berkunjung balik ke blog beeha. 

Lastly, entry yang beliau amat mantop *gaya ustaz zamri  First beeha masuk blog beliau baca entry PEREMPUAN CANTIK TAK SEMESTINYA PEMBERSIH . Beliau juga mencredit dan meminta izin jikalau beliau ada copy entry orang lain.  perlu dicontohi 

Sekian terima kasih, wasalam 


Iya iya saya tau kotak tu kosong kan? (sekarang mungkin dah ada isi, baru je edit) Jap jap esok saya isi lah ye. Malam ni kene tidur awal sok nak bangun sahur. Malam Isnin pula baru nak review setiap entry dan judges jemputan akan pilih. Masih sempat kalau nak edit sampai lepas terawikh. Korang pun tidur keh? Bye....selamat berpuasa semua, luv u all! Jangan lupa niat puasa.




XOXO, Chempaka Sari
Jika Suka Jom LIKE



16 ulasan:

ArulchelseA berkata...

ptt la wat penah je tunggu ni..kih kih kih.. jgn lupa sy punya jugak..

QaSeh IrDia berkata...

cam ne nk join nie???

Umedia Network berkata...

berdebor dah ni. huhuuh...

dOdOt_ShyG berkata...

sy mau jgkkkkk!!! hehehe.. salam perkenalan dari saya..

http://dodotshyg.blogspot.com

Umedia Network berkata...

Nak nombor tlefon adik Anis tu? hee. GURAU. huhu. Minta2 lah mng. XD

farra berkata...

hahaha..eksaited je tggu..ingatkan loading..upenye memang kotak kosong..cet..haha

"Aku"....Nurul Azren berkata...

masih kosong ag.. dup dap dup dap... cik reen sedia menunggu...hihiii. selamat berpuasa.

tia @ Ini Kisah Tia berkata...

laaa , ingatkan lambat loading .. hehe :)

Citra NaniZam berkata...

aduhh...
Cik Chempaka buat gempak ea..
hihi
xpe mudaha2an ada tersenarai gak

zarulfarhana berkata...

laaa mmg kosong ka...

cepat2 g taw xsbr nk taw nie...

IEQAH berkata...

ishh ieqah nk tinggalkn url ieqah dlm salah satu kotak tue la./.hehe

Aimie Diyanna Benignant berkata...

Alhamdulillah.. pandai jugak adik Sis C.M pilih entry2 ek? mmg sume the best.. termasuk saya.. cehh.. hehe. Terima Kasih byk2 sbb bagi saya rasa menang join something yang memang bagi impak yg best pada blog sy. Sy tak kisah pun bentuk mcmana banner tu sbb sy tau, Sis C.M lagi arif kan? :) Terima Kasih..

Umedia Network berkata...

huhu. Kena cuba lagi lah jawabnya. hee. Btw, tq sebab buat contest ni. :)

Sheeszshira Shiraz.... berkata...

huaaaaa x dapet...huk huk

IEQAH berkata...

alhamdulillah..dptlaa merasa header free.. thankss judges and azza :)

EjAt_mU89 berkata...

hahaha..
rse2 mmg mcm xtpeleh je (ayt sadis)
hahaha