06 Oktober 2011

Kelebihan Perempuan Cantik

Salam,




Bukan tak bersyukur, tapi kadang kadang terdetik juga di hati, "bagusnya kalau aku cantik..." Lebih lebih lagi bila berada dalam situasi ini.




Bila nak try perfume baru kat kiosk Lancome.


Bila nak masuk butik kat Starhill.


Bila nak try semua baju at least kat butik Padini.


Bila pakai kasut tinggi terpelecok.


Bila tak ada duit kecik.


Bila tak dapat duduk dalam train.


Bila tak larat angkat beg besar besar balik kampung.


Bila nak calit sedikit bedak tester kat kiosk Bobby Brown.


Bila amik gambar tak yah edit.


Bila buat blog comel comel hahah!


Pakai spek mata hitam pun dah nampak macam orang buta..tsk tsk tsk



Walaubagaimanapun, syukur dengan kurniaan Allah ni. Bersyukur, bila tak cantik macam ni kalau lalu kat bus stop tak ada sapa nak buat bunyi tikus mondok "shuiittt suittt phewwiit..."




KLIK




XOXO, Chempaka Sari
Jika Suka Jom LIKE

28 ulasan:

syAzAnA berkata...

everyone is beautiful. hehe.

*tga sedapkan hati*

ngehngehngeh

miErah halim berkata...

btol la..xcntk on xpe.
xde la org nak kacau kan.
yg pntg cntk dalaman..

Dhinai berkata...

Tikus mondok pun tak berani nak bersiul....cermin mata tu ganas sangat...

Niza Romli berkata...

haha....kita tak suka bunyi tikus itu...haha

ku-cit berkata...

Pakai spek mata hitam pun dah nampak macam orang buta..tsk tsk tsk <--- tak bole blah baca ayat ni...

oli-go berkata...

keinginan..bese la tu..tapi kite tetap kena bersyukur dengan kurniaan tuhan...muka cantik belum tentu hati cantik, belum tentu bahagia hidupnye ye tak????

Makwe Kintan Pakwe Kintan berkata...

Yes It's True CS..^_^ Bukan stakat tikus mondok..buaya darat pun taknak dkt..bkn test dia kan..jadi terselamat kita dari dunia kasanova..hehehe..

O'gosh berkata...

cantik itu unik pada pandangan individu....adik pun cantik apa...

zuneta berkata...

lau cntik bahaya jgk...smua nak ngap...dan kita susah nak cari kawan atau teman hidup yang btul2 sayang kita disebabkan hati...banyak nak kawan kita,dekat ngan yg kita...sbb kita cantik....semua ada kcntikan sndiri...yang pnting dalaman...

Rosalia berkata...

cik chempaka pun cantik org nye:) wewit.hehe. jgn risau kita ttp cntik dimata org yg mnghrgai kita.:D

Cinderella berkata...

huhu..ala kalau cantik tapi budi bahasa x ade x gune gak kan..hehe..budi bahasa budaya kita...hehe ayat penyedap hati

syakey berkata...

cantik kan subjektif ;)

Aimie Diyanna Benignant berkata...

Ciptaan Allah itu semuanya cantik. Semua ada kelebihan dan kekurangan masing2. bersyukurlah. tepuk dada tnya iman. :)

E y r a a Atiqa berkata...

it's okay sygg.
hati tu yg paling penting.
klau luar cantik, tp perangai cam hantu, tak jadi jugak :)

! AzzaAzman @ Chempaka Sari ! berkata...

Eyraa Atika : Hati saya pun tak cantik hua hua hua kejam! gurau je.

! AzzaAzman @ Chempaka Sari ! berkata...

Aimie Diyanna : bersyukur...

Syakey : cantik itu subjectif tapi mereka tetap nak cakap yang cantik itu tetap tinggi, kurus, hidung mancung dan putih melepak. Tah dimana subjektifnya?

! AzzaAzman @ Chempaka Sari ! berkata...

Rosalia : Alhamdulillah, setakat ni ada lah dua tiga orang yang sayang kita kita cakap kita cantik hehehe...


Cinderella : betul tu, kalau cantik bila dah kasar orang tak suka juga. Tapi cantik tu tetap cantik la, cuma orang akan menjauhkan diri.

yana halim berkata...

semua orang adalah cantik. jin yg tak cantik... @_@

naim berkata...

Seindah wanita adalah wanita solehah.

^^

semoga AZZA menjadi wanita solehah.

amin!!!

^^

Namee Roslan berkata...

manusia semua cantik. Azza pun cantik ! :D cuma dulu mse mula tengok azza..ey serious nya budak ni. takmau senyum kat saya ke. ehhe. then shafa kata...azza tu baik lah lembut. dia memang serious muka nya. hehe.now i know :D

FaKArePa!n berkata...

semua tmpat mantap2.. hahah

Paris Lipton berkata...

tulah...rimas tau dgr org swit2 nih...ssh jd cntek. hahaha
kite xcntek ponnn. tp syukurrrr

CikNuwairah berkata...

Azza pun cantik la..^_^

Miss Padora berkata...

Syukur dengan apa yang tuhan bagi....

sabree hussin berkata...

cantik atau tak tu luaran je.. bila2 masa tuhan boleh ambik balik

NUR AMINA berkata...

wajah cantik, peribadi baik...sejuk mata memandang

aSk ZhYe berkata...

^^ haha~ bunyi tikus pla r...
org cntik ne bsar dugaannya...org2 cntik ne diuji dgn hati smada dia menginsafi pmberi ciptaan Tuhan atau dia mbangga2kn dirinya dgn kelebihan n kecantikan itu..

salwaismail berkata...

alah, cantik tu bonus.