20 Oktober 2011

Siapa Dhia?

Salam, 




Wiit witt.. jom gossip jom! Macam-macam cerita Chempaka Sari dah korek ni tak sabar nak cerita kat korang. Kadang-kadang jaga tepi kain orang seronok tau! Psstt pstt nak tau tak, Dhia ni orang kata muka dia macam Ixara Dewi Remaja. Tak caya? Tengok SINI. Pastu, hubby dia, muka sebijik macam Bruno Mars. La, tak caya jugak? Klik SINI. Jangan marah...




Dhia ni blogger bertuah pelawat blog Chempaka Sari ke 100,000 dulu. Nak ngorat? Sorry. She's already taken. Dalam proses nak naik kn berat badan katanya. Walaupun Dhia lagi tua beberapa bulan dari kawan kawan Dhia tapi kurang matang sikit sebab manja dan suka loyar buruk, hehe. Manja tu bagus dik, orang suka. Jangan ganggu Bf orang sudah. EH haritu ingat awak dah kahwin. Sekali akak silap lah, kalau dah ada calon tu cepat cepat lah tunang dan kahwin ye. Jangan tunggu lama-lama.




Pada pendapat akak je ye, adik suka menulis, banyak ilmu yang Dhia nak kongsi bersama, contohnya, Yang Tertutup Atau Terdedah?Hukum Menyebut OMG , dan Kesan Pakai Contact Lens. Buat masa sekarang Dhia sudah ada 475 follower, singgah lah blog Dhia, jika rasa menarik follow blog Dhia untuk support okay? Jom genapkan follower Dhia sampai 500. Kalau tak genap siap korang. 




Beberapa nasihat dari akak, teruskan menulis. Mungkin lepas ni bila adik bertambah matang, adik dah boleh menulis sendiri atau kupas sesuatu isu dari sudut pandangan adik sendiri. Kiranya macam adik menulis karangan BM di sekolah dulu-dulu. Kadang kadang orang suka pada sesebuah blog sebab nak dengar pendapat dia tersendiri. Adik boleh belajar dari Kak Namee bab penulisan ni. Saya tak pandai sangat.


Dan akak sebagai seorang prihatin penyibuk mungkin, adik harus menggunakan perenggan dan ejaan penuh lebih-lebih lagi ejaan pada tajuk bila mahu menyampaikan sesuatu info seperti di entry Peringatan Uuntuk Semua Wanita dan entry personal Saya Difitnah. Kalau ejaan penuh mesti syok nak baca ni. Maaflah akak ni dah berumur hehehe. Blog yang mesra pembaca disukai ramai tau, Dhia.



Hah, lagi satu Dhia ni suka tengok movie ke? Sampai dua kali tengok wayang cerita yang sama. Ini tidak adil sebab tak ajak orang pun. Akak pokai ni tak ada duit, meh lah belanja. Apa-apa pun mari semua doakan Dhia terus sukses dalam semua benda baik yang dia nak buat, doakan blog Dhia terus mara dan semoga Dhia jadi anak yang baik, pelajar yang baik dan blogger yang baik.
KLIK
COMEVISIT DHIA BELLA HERE!




XOXO, Chempaka Sari
Jika Suka Jom LIKE


24 ulasan:

Dhia BellamiZam berkata...

saye pngil akk la ea??
terima kasih banyak2 ats pandangan dan komen akk..insyaallah saye akan ubah dari semasa ke semasa..thnx gak sbb akk dah suntik satu semangat tok saye tros berblogging..tapi mukaddimah akk tu melampau2 la..malu saye..bwt thnx byk2 ea :')

aLya maNip berkata...

nak kene g terjah nie..hehe

Rosalia berkata...

untungla dpt di review:(nk jgk.hehhe

fiQ'Ra berkata...

wahhh~ ni betul2 review gila gila nih.. hek3 ~

aimie amalina berkata...

waaaaa
adik Dhia di review =]

Namee Roslan berkata...

nota kaki untuk adik dhia.jangan ikut tulisan kak namee, tulis mengarut n mcm org xde akal. hehe. azza rajin review org, bagussss :) blogger yg baik dan peka. :)

sue perbs.. berkata...

ooohh.. yg ni lah pengunjung bertuah tu ye.. untungnye

admin berkata...

jom follow blog saya ni jugak jomwayangku.blogspot.com

FaKArePa!n berkata...

dirimu begitu bertuah DHea.. heheh

KAMIHIDUP berkata...

hubby? ingat dah kahwin, sekali belum lagi. hee.

jemarisuri berkata...

jom kita kenal ngan dhia~ terjah

Umie Artoqiemie berkata...

nas ahmad terbaru!! haha

Iffah Afeefah berkata...

Baikla

sy akan cube

! AzzaAzman @ Chempaka Sari ! berkata...

hehe marilah kita menambah rakan rakan.. baru happi!

Liza @ Adzriel AB berkata...

Insyaallah, bertambah meriah kita dgn teman2 yg bertambah,...

! AzzaAzman @ Chempaka Sari ! berkata...

InsyaAllah...

Aimie Diyanna Benignant berkata...

alololo.. jelousnya saya tengok Dhia ni bila ada Blogger hebat yang peka ni review blog dia. ihikihik

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA berkata...

Jom terjah ramai ramai =)

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA berkata...

Jom terjah ramai ramai =)

ain dzaya berkata...

rezeki kali nie menbelahi dhia..pfffttt!!

tamlegend berkata...

bila nak review blog cik tam???

syakey berkata...

promosi promosi promosi. :D

! AzzaAzman @ Chempaka Sari ! berkata...

promote promote huhu... bukan promote, appreciate. Dhia tggu tau untuk ke 100,000. Berbaloi...


Dulu pernah tggu sorang blogger nak yang ke 55,555 tapi xdapat apa pun. Hahaha. Menyesal!

iedaurora berkata...

bestnye bile cik chempaka review complete!