03 Oktober 2011

Analysis Blog Chempaka Sari Dari Nuffnang

Salam, 




Entry pertama bulan ini, nak cerita pasal kemajuan blog yang tak de lah semaju mana. Dari malam jumaat draft, malam besoknya baru terkial kial nak abeskan. Malam Ahad baru publish. Benci betul, kalau lah saya publish awal awal dari semalam takdelah orang ingat saya tiru Silampu Neon, Ben Ashaari dengan Cik Epal. Aku rasa memang naluri semua blogger kot rasa macam nak kaji sendiri kemajuan blog memasing awal bukan Oktober ni.




Anak orang dapat 5A UPSR,Anak aku dapat 3A UPSR,Sayang lagi anak sendiri.
Blog orang ribu-ribu UV,Blog aku jauh memang tak lah,Tapi tetap sayang blog sendiri.
Bersyukurlah dengan apa yang kita ada.



Analysis Pageview




Draf menunjukkan traffik menurun dari 24 sehingga 28 oktober, tetapi naik tetiba pada 29 Oktober. Ini mengakibatkan kekejutan kepada tuan blog kerana beliau amat malas nak blogwalking sejak akhir2 ini. Sebagai blog picisan, catatan merekodkan, hanya 5,159 pageview dengan 2,922 unique visitor untuk minggu ni. What the fail, man!


Analysis Keyword

Antara keyword dari Nuffnang...

@ Drama Bicara Hati (65 hits)
@ Bicara Hati Drama (15 hits)
@ azzaazman.blogspot.com (8hits)
@ fida peluk iqram (6
hits)
@ kisah di ranjang (6hits)
@ macam mana nak lajukan broadband (6hits)
@ nelofa (5hits)
@ tiz zakiah5hits)
@ apa itu hukum hudud (5hits)
@ fatin liyana (4hits)
@ cerita hantu bonceng (7hits)


Analysis Refferal





Kebanyakan site linking berasal dari Apesal.Com. Terima kasih Apesal.Com!
Kedua dari blogger, maksudnya entry saya yang muncul kat dashboard korang semua. Hey thanks Semua!
Ketiga dari shoutmix di blog Aqidah Nuwairah. Hmm pelik.... banyak pulak tu. Thank Nuwairah!
Keempat dari blog Sharifdef.Blogspot.Com. Hey thanks Sharif! Ni dari entry pasal Blogger macam patung tu. Untuk entry tu je, dah melekat 4,000++ hits.



Tujelah kot nak cakap. Janganlah marah kat saya ek pasal entry ni. Ni nak buat rujukan je untuk masa akan datang. Manalah tau esok esok, dah setaraf macam Cik Epal Gonjeng,  cepat cepat tak lupa diri bila tengok entry ni balik. Huh, perasan!




** Psstt sesapa terbukak blog ni di pageview yang ke 100,000 silalah print skrin dan letak di satu entry. Bagi link pada saya, saya nak bagi hadiah ye. Nak bagi hadiah, dan review blog kamu sekali. Thanks!


XOXO, Chempaka Sari
Jika Suka Jom LIKE

29 ulasan:

Colourful Life berkata...

Sayalah peria terhebat pertama di sini.

BOM321 berkata...

JOM LAYARI!
HIBURAN, INFORMASI & BERITA disini > Blog BOM321
dan juga
Gosip, Kisah & Gambar Artis disini > Blog GOSIP321

Coolman berkata...

dan saya kedua..

Saiazuan berkata...

wow.. tgi la trafik dia :D

yana halim berkata...

eh! banyak le tu. blog saya lagi sadis dan tragis. takkan kutunjukkan di entri...huhu...

Niza Romli berkata...

wah...bestnya! banyak tu. Teruskan lagi!

eh, sy nak hadiah tu...kena jenguk selalu nih utk jadi pelawat yg ke 100,000!

C` Ayob-Ilmu Asas Hidup berkata...

waaaaa mantoplah.... taniah...apa rahsia


upsss tiba-tiba commnet ini, lupa nak kenalkan diri.....salam kenalan dari cayob!...ini kali pertama ayob datang sini...waaa mantoplah blog ini.......maka....c`ayob follow sini .

Alang-alang saya datang ini, Kalau sudi kunjung2 sya di blog yang tak seberapa ini.........tak follow pun tak ape...janji awk datang, Inys Allah.

http://cayob.blogspot.com/

NUR AMINA berkata...

Ok la tu. Selamat Maju Jaya. Doa jadi blogger terbaik antara yang terbaik.
p/s: Dh buat bloglist kemarin...hehe

oli-go berkata...

banyak jugak tu..insyaallah nanti boleh jadi mcm cik epal tu =D

azrijohan berkata...

wah,hebatnya trafik

KAMIHIDUP berkata...

apesal terbaik!

c genk bah ne berkata...

pergh!! byk tu UV heheh


MENARIK DI genkcorner.blogspot
JOM BACA

1.JIN ADALAH HAKIKAT BUKANNYA SATU MITOS OK!!

2.TAK CUKUP ANAK,BAPA PUN KORANG NAK??

3.JOM TERJAH MISSCHA(WAJIB KLIK)

ANDA BLOGGER BAIK??KLIK SINI

hamzah ian berkata...

sayang blog sendiri... hehe

penmerah berkata...

gile ahhh tinggi. tahniahhhhh tau! akak tumpang bangga. bila la nk dpt jd cam adik kan.. :)

Paris Lipton berkata...

cempaka!!!!! sori lme xkomen, kite autopost je slame ni....hikkk
wahhh byk nye uv die...cayok2

PinKy MoMMa berkata...

samalar tetap sayang blog sendiri hehe..banyak UV tu rezeki..janji kita happy kan :)

naim berkata...

Makin tinggi traffik

tahniah~~ :)

rara pinkmafia berkata...

ping kat apesal mmg besh kan.tp rara dh stop ping kat apesal.

CikNuwairah berkata...

dari shoutbox blog aqidah nuwairah??..
=.=..ok..ciknuwairah pun rasa pelik..hohoho~~..:D

Namee Roslan berkata...

tahniah azza :) nk capai seribu tak susah. go go azza ! u can do it !

Lia Lomi berkata...

wah, banyak juga tu..

░♥si lampu neon♥░ berkata...

ehh nama i tetiba ada ni..yg tetiba semangat nii =p

yelaa.. u ulas pun da macam buat thesis pulak..hahaha...bila tgk analitik mesti lagi semangattt wooo




jeng jeng jeng...
Resepi puding karamel power!
Sugar glider makan lipas la pulakk
Awek leggings marah !
Posisi menonggeng yoga

! AzzaAzman @ Chempaka Sari ! berkata...

eh banyak juga komen kat entry ni... inagt ni berunsur peribadi je hehe. Thank semua sudi bagi komen.. tak delah banyak, sikit gilos kalau nak banding dengan korang...

NOOR FATIN berkata...

tahniah! banyak jugak traffic. saya pn xsetinggi tu.. hehe

sue perbs.. berkata...

dh lama tk cek nuffnNG.. hebat la trafik.. bnyk nye unique views

msredcheesecake berkata...

msred tak pernah analyze blog msred.. hheee.... byk pageview dia....

░♥si lampu neon♥░ berkata...

hehhe melawat lg..=p tak update pulak.. ok babaiiii =p

[sutera kasih] berkata...

wahhh..cayok2..u can do it ;)

sabree hussin berkata...

saya datang dari apesal.com hhe