18 Julai 2011

Nama Blog Yang Selalu Didengar

Salam, 




Harini dan semalam blog walking bagai nak gila sampai lenguh kaki. Dan macam macam nama blog yang Chempaka Sari perasan. Kreatif betul lah diorang ni, saya pakai nama nenek moyang je tak menarik tak modern langsung pakai Chempaka Sari hahah!






Antara nama-nama tu, pakai Budak walau dah tua bangka hehe gurau je. Tapi comel je. Terasa muda bila mengadap laptop.
  • Blog Budak Muncet
  • Blog Budak Separa Matang
  • Blog Budak Bermata Sepet
  • Ini Bukan Blog Kanak Rebina Tapi Blog Budak Kecik 


Lepas tu pakai word Bukan dan Tapi. Menunjukkan sedikit penegasan disitu. Penegasan itu penting ye kengkawan.
  • Saya Bukan Marshmallow Yang Lembik Tapi Marcello Yang Lembut Tu
  • Ini Bukan Blog Kanak Rebina Tapi Blog Budak Kecik 
  • Ini Blog Aku Bukan Blog Bapak Kau 


Pakai word Gadis, setakat ni perempuan jelah yang pakai. Lelaki kalau pakai jugak meh nak rasa hempuk sopan pertama saya.
  • Blog Gadis Kidal Berceloteh
  • Blog Gadis Separa Bandar Separa Kampung
  • Blog Gadis Comel


Menunjukkan perbuatan dan guna word Bila... dia bukan tanya lah cuma nak nak bagi warning kat pembaca bila dia nak buat sesuatu.
  • Bila Hati Berkata-kata
  • Bila Tangan Mula Menulis
  • Bila Saya Berceloteh
  • Bila Saya Membebel
  • Bila Ibu Muda Berleter


Atas cadangan pengomen yang baik hati nak tambah lagi dua. Pertamanya guna gelaran Cik atau Miss. Kadang-kadang saya pun guna gelaran Cik Chemp....
  • Miss Red Chees Cake
  • Miss Diva
  • Cik Epal
  • Cik Hearty
  • Miss Lollipop
  • Cik Jannah

Yang kedua pula, gelaran istimewa bagi yang sudah mempunyai cahaya mata. Kebanyakan ibu muda menulis tentang aktiviti bersama suami dan anak tersayang. Nama blognya adalah...
  • RedMummy
  • Ibu Comel
  • Pinky Momma
  • Mama Zara



Huhu tu lah input yang saya dapat sepanjang dua hari blogwalking. Taj pape je kajian saya ni. Huahuahua! Sekarang nak rehat sikit kecian lappy manja ni nak rehat. Bubye...




XOXO, Chempaka Sari 
Jika Suka Jom LIKE

31 ulasan:

syaz@rozelt berkata...

wah siap buat kajian..hihi..tapi mmg btol pon..selalu jumpe nama blog2 yg mcm tu~

Norhisham Nordin berkata...

huhuhu... mmg terbaek... boleh plak terperasan pasal nama2 cmni...

Abang Zam berkata...

kajian yg abang buat, chempaka sari sudah lama tidak singah ke belog saya

lol

Cute MuM berkata...

betul gak kan..
boleh dikatakan semua ada perkataan camtue..
kalo kaum ibu pula, mesti ada perkataan mama, mummy @ mum kan..

O'gosh berkata...

bagus kajian tu...

Jay berkata...

wah...azza buat kajian ye???heheheh..cube buat kajian tentang blogger yg hensem..hahaha...

meyaa meyoo berkata...

hahah..
kajian yang tak tepikir pun..

c genk bah ne berkata...

heheheh..
genk dah ada ke?
nak juga cari yg sama ne

Chempaka Sari berkata...

hahha, kalau yang guna ABANG, abg zam sorang je la kot.

JAY : Tu la suah nak buat tu heheh

GENK : Awak tu unik...

MEYAA MEYOO : Huhu pas anta theses semangat buat kajian tu masih menebal.

Cute Mum : BETUL TU!! jap lagi saya dah kawin pun saya nak buat blog khas untuk baby sayalah..

msredcheesecake berkata...

msred guna miss walaupun da kawen sebab bunyi madamred cam tak besst...hheee

jika sudi jemput join segmen, tengs yea

http://msredcheesecake.blogspot.com/2011/07/segmen-msred-my-favorite-photo-and-why.html

Truely Aimie Diyanna Benignant berkata...

rajinnye si cempaka sari bt kajian pasl ni kan? hehe jejari yg hebad <3 menkaji.. #maaf ayat terabur

btw, thx sgt sbb tlg komenkan entry GA sy tu.. hari2 saya dtg utk maklumkan pada awk.. syg blogger ni!

Tuan Hj. Omar Osman berkata...

chempaka sari pengampu kerajaan

Mama Zara berkata...

Cer tambah hat ni jugak dalam blog 'Bila' tu...hihi

Bila Ibu Muda Berleter

Chempaka Sari berkata...

seronok menyorok di bawah nama tuan haiji... haritu trolling kat blog lain, sekarang dtg kacau saya pulak. Awk betul2 lawak,,,

Jay berkata...

kepada Tuan Hj. Omar Osman...cukup2lah nak kata org bukan2.....tak baik...bagus ko insaf sebelum allah membalas segalanya..nanti menyesal tak berguna...

Chempaka Sari berkata...

JAY sekejap lagi pasti die datang blog kamu pulak. selalu nampak dia kat blog kawan yg lain. Takutnya... (tak pun sebenarnya hehe)

Jay berkata...

hahaha..biarlah azza..dia nak datang datanglah...Jay tak kesah..jangan dia nangis dengar ceramah Jay dah lah..hahahaha...

mindaKhayaLan berkata...

rajin nya...

ramai tak blogger yang guna word "MINDA"..

hehehe..

Cik Jannah berkata...

saya cik jannah! hehe

bUDaK nAKaL@pHiQUe berkata...

gagah tol mengkaji...nice info =D

Alisya berkata...

terima kasih singgah blog WARDAH ALISYA. alisya follow...

♥ PeLanGie ♥ berkata...

hehehee. cahaya? xde? huhuhu

titan berkata...

hoho..pelik-pelik nama blog ekk..

Norhisham Nordin berkata...

saya budak skema sebab tu saya pakai nama penuh... huhuhu...

flyz berkata...

woooo!

unggu je blog gadis chumil nih

:p

Amirah Suhana berkata...

Nice laaaaa ! bagus2 wat camni :) hehe

Niena Pengembara Ilahi berkata...

hehehe nama2 friendster dlu2 pn camtu la.. pesbuk takleh nk wat nama bukan2

cik aiLebiu berkata...

sambil singgah blog lain sambil perhati nama blog..nice one :)

ayie berkata...

kalau buat research kat u ni leh dapat A+

BiQa HatmiN berkata...

RAJIN BETUL BUAT RESEARCH YER..HAHAHA

BiQa HatmiN berkata...

RAJIN BETUL BUAT RESEARCH YER..HAHAHA