20 Julai 2011

Astro Semakin Melampau

Salam, 




Ingat lagi zaman kanak-kanak dulu tengok TV pakai antena je. Ada yang pasang atas bumbung ada yang pasang atas TV. Bile gambar tak elok gerakkan je la antena ke depan ke belakang atau gantung ke. Senang je nak tengok TV dulu. Siap  ketuk TV tu bagi clear hahah!


Astro Boy gak yang best..



Tapi bila dah muncul Astro ni. Dah macam tak clear sangat je TV biasa. Kalau tak pakai Astro memang langsung tak leh nak tengok TV. Bukan kat bandar kat kampung ceruk mana pun nak pasang Astro. Kat rumah ni, satu TV pakai Astro Beyond, satu TV pakai astro biasa, lagi dua TV pakai antena biasa je. Tang tak pakai astro kemain susah nak clear gambar. Macam ada yang tak kena je. Takkan nak 4 empat TV pakai Astro kot?



Astro pun satu, dah makin laku ada channel tambahan nak kena bayar. Yang ini keluarga saya memang tak heran pun, tak de masa nak tengok rancangan bodoh kat Astro Mustika tu. Pastu, ada pulak channel lain yang boleh tengok movie. Pandai ye korang. Zaman sekarang dah ada Astro Beyond, kononnya gambar jadi clear gila. Nak pakai TV HD kena pasang Astro Beyond baru cantik gambar. Kononla....


Asteruk vs Berukband

Bagi saya ni manipulasi je. Dulu diorang tayang je movie baru, gambar pun clear je. Sekarang nak tengok semua tu mesti kena bayar lebih. Kerajaan dah warning tak bagi naik harga, diorang degil jugak. Pelik kan macam diorang ada kuasa besar yang lindung. Eh dan kenapa kerajaan haramkan parabola yang percuma tu ye? Kita nak buat macamna tak ada pilihan... Sapa kata, awak semua nak tengok cerita free pergi kat Tonton Com My, semua ada....






XOXO, Chempaka Sari
Jika Suka Jom LIKE

13 ulasan:

ietchan-kun berkata...

mmg sengal pon astro tu.. (>_<)
dh brape byk untung tah diorg wat mcm tu..
time arsenal lwn pon x tunjuk..f1 kat tv biase pon dh mansuh..movie plak ulang2 yg same je...dlm komputer pon leh dpt sume tu.. :D

rara pinkmafia berkata...

tanyangan 1 cite sampai dh boleh hafal sume dialog.

tamlegend berkata...

hehehe...marah betul kat astro ni...pasl astro beyond dgn HD tv tu mmg tak leh kata apa. itu mmg strategi diaorg. apa2pun pilihan di tangan kita cik chempaka. tak lh nak salahkan astro sgt...pasal naikkan harga tu mmg tak setuju...sgt2 tidak setuju

Chempaka Sari berkata...

kita komplen lah macamne pun,,,, mereka monopoli kat malaysia ni..nak buat macamne hehehe

Meck berkata...

monopoli. kalau nk happy, beli parabola sendiri haha

fiq. berkata...

Astro dah mcm kemestian bagi orang sekarang, geram memang geram, rasa mcm nak potong esok jugak, tapi maleh! ahahah.... service dia tak dela bagus sgt, cepat nau 'currently not availble' bila ujan setitik nak2 kami yang duduk kat bandar hujan ni...amacam? betul astro boy jugak best, tapi tak de astro, xde astro boy..


truth,

From My Fingertip

diana berkata...

kat tempat akak macam tu la..
kalau tak pasang astro,antena tinggi melangit pun gambar tetap berbintik2..geram betul..
nak tak nak terpaksa la pasang astro jugak.

Farhana Jafri berkata...

agree!! astro mustika cite sume buang mse, mmbzir duit.. mlas nk lnggan.. baik lg tgk prima or oasis.. dh naik hrga dh astro skrg.. hope pihak brkuasa amek tndakan tegas t.. hmm

jemput singgah ANASAURUS :)

KhairulAswad berkata...

azza, byk betoi tv umah hg...jual la satu kat aku...umah sewa aku xdak tv lagi, bosan nak mati...hahahah~

Chempaka Sari berkata...

alahai ciannya...g la court mamot tu beli yg kecik je byr tiap minggu okay ape nk lepas bosan.

hadinesta berkata...

btul2. like3 :D peace

Jet Boy berkata...

HD memang clear dan HDTV memang kena pakai HDMI la, lagi pun Astro B.yond je siaran satelit yang support 1080i kat Malaysia ni. TV free maner ada lagi channel2 HD. Semua negara-negara lain banyak provider channel2 HD, Malaysia masih ketinggalan, sebab tu murah. Kalau nak layan HD, baik beli Blu-Ray Disc jer :D, 1080p beb, lagik clear !

saiful ajma berkata...

Pasang je skybox. Byk channel boleh tngok luar ngara pon. Murah dan mnjimatkan