17 September 2011

Pasal Kecik Pun Nak Bengang

Salam, 


Sebenarnya gua bengang beb! Eh tersyasyul, sebenarnya saya bengang ni, hal kecik je tak ada isu pun. Bengang-bengang-manja sebab saya tak suka sangat dengan konsep satu iklan tu...


Ini kek yang anda buat...
Ini kek yang Makcik Rozy buat...
Ini kek yang Master Chef buat....


Ek eleh bajet gila. 
First, kami buat kek tak delah seburuk tu. Nampak bebenor menipunya.
Second, kami buat kek dengan penuh kasih sayang untuk gembirakan perut suami&anak.
Third, kami buat kek bukan untuk dijual. Kami buat ikhlas tau hehe. Saya pun benci nak sebut >Ikhlas< ni.


Huhu tapi tu perasaan saya je. Suka hati diorang lah kan nak buat iklan lagu mana pun. Biarlah mereka masuk bakul, angkat sendiri. Saya pun tak leh bayangkan macamna sebenarnya peribahasa ni boleh tercipta. Pelik jugak tak berat ke angkat badan sendiri... Ah melalut, okay sebenarnya saya nak sampaikan pesan dari Nuffnang ni...(yang saya sebut nuf-nang bukan naf-neng).


Hei Nuffnangers! Lu suka gila tak apa apa tentang makanan? Lu selalu tak lepat kat dapur? Member dengan mak pak lu ada gaya happy tak bila lu tawarkan diri untuk masak dinner malam semalam?  Kalau jawapan lu olang semuanya "a'ah betullah tu, asal lak..." gua kan ada berita panas untuk lu olang! :D


Well, sebenarnya  Astro nak tayangkan Masterchef bulan 10 ni. Korang ada can tau nak masuk dan menang Malaysia’s First Ever Blogger MasterChef!” Nak tau hadiah dia apa? Perghh hadiah utama dia untuk pemenang Best MasterChef Blogger adalah: 


@ RM3,000.00 in cash
@ Panasonic IH Cooker (Model: KY-C227B) worth RM2, 799
@ BHPetrol Cash Voucher worth RM 500.00
@ Ipad1 (16GB) with WIFI
@ Masterchef Pendrive (4GB)
@ Mitten
@ Nestle Hamper worth RM 300.00



Erk ini baru hadiah pertama, ada lagi 50 pemenang yang akan dipilih untuk macam-macam kategori. So peluang untuk menang pun tinggi dan hadiahnya berbaloi-baloi !  Kalau nak tengok senarai hadiah lain lagi boleh cek kat >>LINK INI<<


Cara nak join mudah je, tulis entry tentang kenapa kamu layak ditabalkan sebagai pemenang Blogger MasterChef Yang Pertama”. Beritahu mereka dalam entry tu kenapa korang layak dapat tittle pemenang serta dengan menulis resepi istimewa korang. Letak gambar atau video masakan korang tu. Kalau ada dua dua (video & gambar) lagi bagus. 


Mereka akan pilih entry yang paling kreatif, entry copy paste tak main ye dik. Syarat penyertaan ada >>DI SINI<<. Masuk jangan tak masuk. Kalah memang belakang cerita, buat je entry tu bukan susah pun. Hari-hari korang update entry jugakkan. Kali ni kongsi je resepi turun temurun korang tu. So gud luck ye kengkawan semua!



XOXO, Chempaka Sari
Jika Suka Jom LIKE

9 ulasan:

Namee Roslan berkata...

hadiah dia lumayan gila tp kalau namee masuk mmg lah kalah. haha, masak telur pun taktau!

fiq. berkata...

haha, nyampah tgk iklan MC, haha, makcik rozy la, mamak la,

ctk berkata...

ala..ct xder bakat memasak..xley jOin..haha


p/s : ct pOn xbape gemar iklan tuh..stkt hias gitu,adik ct bOleh buat..haha

EnciK AxixOu berkata...

nk join p xpndai masak..cm ne ea..haha

FaKArePa!n berkata...

la..entri pasal Masterchef rupanya..

Solihin Zubir berkata...

Mat Gebu bleh la masuk ni... hehehe..

Scarlett O'Hara berkata...

Ala... masak nasi pun hangit, macam mana nak masuk?Bagi sokongan jelah...

░♥si lampu neon♥░ berkata...

kek yg saya buat mmg cam dalam gambar tu hahaha mmg out of taste !

Jay berkata...

hehehe...azza tak join ke???:P..rasa cam nak join..tapi bakat masak takde...hahaha