07 September 2011

Bukan Semua Boleh Selesai Dengan Kata MAAF Sahaja

Salam


Percayalah, bukan semua kesalahan dapat diselesaikan dengan kata MAAF. Maaf tu penting tapi macam nasi goreng, nasi itu penting tapi kena ada perencahnya jugak.


Mintak maaf yang tak best macam ni,
Mintak maaf la okay...


Apa yang nak dikatakan disini, bila nak mintak maaf kita kena sebut apa kesalahan kita.
Mintak maaf tau sebab tercakap awak gemuk...


Pastu kalau kita mengaku kita menyesal lagi sedap.
Mintak maaf tau sebab cakap awak gemuk...saya tak sengaja sangat.


Pastu pastu pastu kalau cover kesalahan kita dengan menggembirakan orang tu lagi lengkap macam ni.
Mintak maaf tau sebab cakap awak gemuk...saya tak sengaja sangat. Awak tak gemuk pun, slim je saya tengok sejak dua menjak ni diet eh?




Dah dah saya cabar korang main lagu susah ni. Tekan butang 'activate keyboard control' di tepi kiri atas sekali kat piano ni dan pastu, tekan huruf kod kat bawah.



)iutruwq weqw )iutruwq ##ee**io yui rreeww qjjllww rr rreewwqjjllwwtt*  rreewwqlleettii rreewwqlleettii iiuttrwq jjllwwrr iiuttrwq yui rreewwq jjllwwq rreeww qjjllww tt* rreewwq jllwwqlleett 
[wi (serentak)]


Dah? Tak abis lagi meh nak bebel ja. Kalau kita buat salah lagi elok kalau kita perbaiki. Contoh kalau terpecah pasu rumah jiran, ganti balik.  Kalau terguna credit kita topup balik. Kalau ejek kita puji balik. Kalau terkahwin dua tanpa izin isteri pertama, cerai jelah balik isteri 'express' si perampas tu. Senang kan?


xoxo, chempaka sari
muah muah!

14 ulasan:

FaKArePa!n berkata...

saya skarang ni pon dalam usaha utk meminta maaf gak ni..huhu..bnyk btol dugaan nak mntak maaf dgn dia..

Cik Chempaka Sari berkata...

ade tak gf 'ekspress' perampas??

Namee Roslan berkata...

lagi satu..takpela tunggu hari raya baru minta maaf. heh

Aimifiqa berkata...

waaa. mmg best. tapi x tahu coding2~

AsyieqiN Rkey berkata...

betoi..bukn sume mnde leh sttle ngan maaf..aku try men piano tu azza..tapi kod tu mmg xde tulis eh mane kat keyboard tu..ke line aku yang cam hampeh..tehehhe

ascil.punye.lah berkata...

oh ade 'ter' kahwin dua ek?

Jay berkata...

azza..Jay pun nak minta maaf kat azza andai ada tersalah kata terkasar bahasa..yg buruk datg dari Jay yg baik dtg dari allah s.w.t
Sori ek..lame dah tak komen kat blog azza kan...:)

miss m berkata...

mmaf nk bgi ley..tp nk lupa tu susahhhhhhhhhhhh

Faieza Maddaru berkata...

betul2....

Pharmalif berkata...

muah muah kembali.. wakaka

Emmet berkata...

wow entri yang best..keep it up..:D

SuzaDin berkata...

MAAF ...

yana halim berkata...

forgive your enemies but don't forget their names. hehe

Ihsan Arifin berkata...

minta maaf ye, duet raye untuk saye mane yeh ? ;D