28 September 2011

# Wordless Wednesday : Apa itu Hukum Hudud?

Salam, 





Jika Suka Jom LIKE

15 ulasan:

Solihin Zubir berkata...

org bukan Islam pun iktiraf hudud.. sgt memalukan bg org Islam yg menentang hudud.. malu.. malu..

to'wan berkata...

firman Allah S.W.T dalam surah An-Nisa' ayat 61 yang bermaksud :

"Apabila dikatakan kepada mereka: "Marilah kamu (tunduk) kepada hukum yang Allah telah turunkan dan kepada hukum Rasul", nescaya kamu lihat orang-orang munafik menghalangi (manusia) dengan sekuat-kuatnya dari (mendekati) kamu".

Niza Romli berkata...

komen dari seorang kristian...malu!

Nur Syazana Mohammed Sani berkata...

pengomen bukan islam pun malu ,. ap nth lagi kalau orang Islam ,. sumpah malu !

http://syazanasani.com

yana halim berkata...

pucuk pimpinan kita yang paling tak malu. siapa yang pilih? tepuk dada, tanya iman....

Rai berkata...

nak seribu daya tak nak seribu dalih..hudud kat malaysia ni di propa kan sebagai hukum potong tangan..mana la ada org kafir tak takut..

naim berkata...

Allahu akbar!!!

hina dan malu Naim....

Meow Aizawa berkata...

harap2 je saudara ni convert ke Islam..
sebab die lg faham walopon baru lgi..
malu btol org Islam ta setuju dgn hukum nie..
ta setuju disebabkan blainan politik..esh2

ini ar yg jadi bile agama dipolitikkan, bukan politik diagamakan.. =)

FaKArePa!n berkata...

rsa mcm pngethaun dia ttg Islam lagi tinggi dari aku je.. sob3.

Heidi Shafiq berkata...

tggjwb kite utk tegakkannye.. :)

CikNuwairah berkata...

lect ciknuwairah kata,orang yg bukan agama islam ni diorang tahu kebenaran Al-Quran kita..diorang tahu takut dengan agama kita...tp cuma diorang xdpt hidayah n beriman untuk menjadi seorang muslim...maluny dengan saudara sorang nih,dia tahu akan hukum semua nih..tapi yang sayangnya yg islam nih walaupun tahu tapi buat smbil lewa..

Tanpa Nama berkata...

sbnrnye hukum hudud blom ssuai buat kat msia sbb msia stil ada rmai org miskin and sistem zakat kt msia tak btol lg. tak sistematik. tak de sistem pengurusan zakat yg btol. sy bukan la nk sebelah kn pihak mne2. bg sy, hanya kt kelantan yg ssuai buat hukum hudud sbb kerajaan die mmg jge btol negeri nye. jge batas laki n pmpuan. cm negeri laen xbape ssuai sgt. cmne nk buat sistem hudud sdangkan club mlm bersepah2. kalau tak silap saya. Nabi ke para sahabat pernah berhentikan seketika hukum hudud sebab mse tu dilanda kemiskinan. xssuai buat. kalau nk tahu lebih lanjut, try search ustaz asri nye ceramah. sekian. terima kasih.

Namee Roslan berkata...

em masih hot issue huduh ni. namee ikut je apa yang majority nak. haha :D tp malu lah, org kristian pun say ok.

Paris Lipton berkata...

wahhhh bagusnye die nih...
:)

Tanpa Nama berkata...

tanpa nama,pndangan ustaz asri ek?xpela..sbb aku xbpe nk minat pndangan die skang..