31 Januari 2012

Suka Menyampuk

Assalamualaikum, 




Yeah, betul lah tu apa yang korang baca kat tajuk tu -SUKA MENYAMPUK- satu jenis perangai yang amat mengjengkelkan. Saya yakin semua mesi pernah berhadapan dengan masalah perangai ini samada rakan korang atau pun korang sendiri. Pernah leteww.. hew hew hew..


Kebiasaan nya sikap yang suka menyampuk ini diikuti oleh beberapa lagi perangai tak terkata kejengkelannya iaitu -TUNJUK PANDAI- dan -PERASAN BAGUS- dan  -TAK BOLEH TERIMA PENDAPAT ORANG LAIN.


Okay kalau korang ikut dari awal blog ni, mesti korang tau yang saya menulis untuk memperingati diri sendiri sahaja, janganlah kecil hati dan bermuram durja. Yang baik ambil pengajaran, yang jengkel kita elakkan sahaja.




Teruskan membaca. Ini dalam situasi yang biasa kita alami.




Berita Terkini
Ko tau Fasha Sandha seksi gila kat Bali, dia pakai.... (tak sempat habis)


Weh slowpoke nya ko, aku dan tengok berapa kali dah gambar dia pakai bikini tu, ko tau dia pergi dengan bla bla bla bla........tak malu bla bla bla... jejai nora danish kan bla bla siput..




Parasan Sama
Makcik dulu suka melaram, Azza tau tak makcik buat rambut macam.... (tak sempat habis)


Hey, mama Azza dulu pun macam tu tau makcik, macam makcik jugak lah Mama suka buat rambut ala Saloma, kalau nak tau dia pun macam makcik, selalu menang ratu kebaya kat kampung... makcik nak tau bla bla bla bla.....




Lebih Hebat
Aku rasa aku nak bercuti g.... (tak sempat habis)


Hello mesti ko nak g Bandung kan? Ape kelas? Jom ikut aku g Paris. Itu pun kalau kau ada budget. Bla bla flight bla bla air asia tak main bla bla shopping louboutin bla bla makan eclairse....




Ubah Topik
Okay semua cerita pasal lelaki idaman kan, kalau aku pulak suka macam... (tak sempat habis)


Weh korang dah siap assignment tahun lepas? Aku tak reti dowh.. susah gilos!




Warghhhhh situasi yang 'ubah topik' tu paling hazab, sakit hati je kan. Pastu semua lupa apa yang kita nak cerita tadi, kalau diorang ingat pun kita dah tak de mood dah. Keh keh keh. Wassalam.




XOXO, Azza Azman 
 Jika Suka Jom LIKE

10 ulasan:

Sufisky Lass berkata...

hakhak, ini sangat annoying! .__.

cik ketam berkata...

Paling tak tahan bila orang tuh tukar topik..rasa macam nak tampar2 je dia..

Namee Roslan berkata...

pernah berada dlm situasi mcm tu..serious annoyed with those. :(

Chegu berkata...

saye ade sorang bos macam nio...saye gelar...Mr. Serba Tahu, dai bukak mulut je, saye angkat kaki...wawawawa

Miss Padora berkata...

Aku da member sorang cm ni, bila kita cakap topik ni,dia macam taw segalanya,last2 dia sorang je pok pek pok...kitaowg diam je, geram pon ada...Macam la taw segalanya,

Niza Romli berkata...

terang2 la ckp senang sikit..Memang tak suka dgn org camtu. Klau dgn org yg akk dah biasa...akak sound je kat dia. Tapi jenis org camni, dia tak reti bahasa dan dia taktau malu. Takmau pikir dan takmau ambik pengajaran bila dh kena marah, kena sindir gitu.

ku-cit berkata...

mcm2 ragam kan

naim berkata...

salam

naim pernah alami ini. hehe

Sha. N. berkata...

hahahhaha..
tak reti nak senyap

HARITH ISKANDAR berkata...

biase sy wat xtau je..xpun layan kejab, agak2 bosan tu sy blah je le..ehe