06 Januari 2012

Cancel Last Minute

Assalamualaikum, 


Lagi 5 minit nak gerak, nak mesej dialah suruh dia keluar. After 5 seconds, 1 MESSAGE RECEIVE "wei aku tak jadi lah pergi, tak ada mood lah". Korang dalam hati "what the fish!"


Korang mesti pernah bengang kan dengan kawan yang macam ni. Rasa nak cekik cekit je bila jumpa lain kali. Siapa kawan yag dimaksudkan itu? Tak lain tak bukan, saya lah antara orang iteww...




cancel last minute
Ni species ikut suka hati dia lah nak pergi ke tak jadi pergi je, even dia dah janji semalam nak teman korang pergi Times Square. Semalam bersungguh-sungguh, kononnya dia pun nak cari pashmina kat BB Plaza, last last lagi 5 minit nak gerak, boleh pulak bagi sms cancel. Hangin...




ikut mood
Ada pulak masuk dalam kategori yang layak mintak penampo, jenis yang suka ikut mood. Dia rasa nak pergi dia pergi, jap karang bila rasa tak ada baju yang sesuai untuk outing, dia dah tak ada mood. Terus cancel. Kita dah berharap sangat ni ada orang nak teman kita esok beli dress 25 hengget kat Times. Uwarghhh. Tak lain tak bukan, saya pun masuk jenis ni.




kepala angin
Yang ni, up sikit dari dua species di atas. Contohnya, nak pergi Times Square hari Jumaat depan. So, semalam dia kata nak pergi, hari ni dia cakap tak boleh pulak sebab Jumaat nak study, esok dia kata 'boleh-boleh' sebab dia nak juga beli dress 25 hengget, sampai khamis dia cakap tak nak pergi sebab tak ada duit. Eh korang faham tak apa yang saya cuba sampaikan ni? Kalau korang tak faham, macam tu juga lah betapa tak faham nya saya dengan orang perangai kepala angin ni. Kejap utara, kejap selatan, kejap timur laut.




tak buat decision
Untuk kategori terakhir, sila terus terang je dengan beliau yang korang bersumpah korang tak kan ajak beliau keluar lagi. Kekdah begini ceritanya,
"kau nak pergi tak ni, ada satu tiket aku reserve untuk kau" 
"tak tau lagi, esok aku bagitau" 
"kau nak pergi tak ni, ada satu tiket aku reserve untuk kau" 
"err jap jap aku nak tengok bapa duit aku dalam bank"
"kau nak pergi tak ni, ada satu tiket aku reserve untuk kau" 
"lagi setengah jam concert nak start baru aku decide boleh? ko simpan je la untuk aku tiket tu, manalah tau kalau aku free aku pergi lah"
Orang macam ni sangat buang masa tau. Kalau tau awal awal, memang tak nak pelawa dia, sekarang kita dah ajak, kena tungu dia decide pulak. Ada masa kalau hati kering, terus terang je cakap, kalau kau lambat sangat aku ajak orang lain je lah. bye.




So korang di kategori yang mana? Tepuk dahi, tanya kawan korang.




XOXO, Azza Azman 
 Jika Suka Jom LIKE

11 ulasan:

BeloG MTT berkata...

Cukup tak suka kalau orang dah berjanji tapi mungkir janji -.-'

vivana berkata...

memang bengang especially kalau kita dah reschedule event lain. tup, tup dia cancel. Takke sakit hati.

Saya pula klu janji mesti jadi cuma tak punctual.

Niza Romli berkata...

sy kategori pantan di ajak! nak je selalu..hehe

puteri rimba berkata...

rimas tau dengan orang perangai cam ni...

Paris Lipton berkata...

err kita kategori semuanya.....
hehe tp kalo mber rapat tu dorg dh biasa, kasi pujuk2 sket, gesel2 kaki baru cnfirm g.
bkn pe, saje manje lebih....huahuhauhua

naim berkata...

salam azza.

betul2.. naim qasa cam nak gi tumbuk ja. haha

niezam berkata...

Kekadang sy pun cam gitu. huhu. sblom berjanji baik check dulu jadual kite, available ke tak. ye la, sian kat kwn kite tu. kalo kena kat kite cmne? mau hnagen kan.

syakey berkata...

rimas dgn org ikut mood ni sebabnya kadang mood mereka tu slalu nya mood hangin, sesuka hati je nak cancel2 kan.

tp insyaAllah takdak kot kategori ni. kiki. cuma dulu penah cancel last minute dgn cikgu tusyen. bg alasan sakit padahal malas pegi. :D

-atiQah- berkata...

sy bdk baik, takde dlm kategori2 ni..ececeh.. (perasan) :P

akuamir berkata...

haha,, comel jerk baby uhh.. :)

salam kenal.. klo sudi jemput singgah blog.. :)

Namee Roslan berkata...

tak konsisten. kalau namee, lantak kau lah. kau nak pergi pergi sendiri. ehhe. yela. dia macam bazir time kita je buat janji dengan dia.