21 September 2012

Let's BerFRIM!

Assalamualaikum, 


Kengkawan! Pernah pergi FRIM tak? Ala yang kat kepong tu. Jom lah jogging di sini pula instead of Taman Kota Metropolitan yang terletak di Kepong juga. Ala macam la tak tau, korang pergi Taman Kota Metropolitan bukan jogging pun, mesti tangkap gambar je kan, tak pun paling paling pun main layang layang je. Peluh la sangat :)

 Ini gambar yang saya ambil bukan dari google tau.
Dalam kolam ni ada ikan Arowana besar gila.
Nak panggil ikan ni tepuk je tangan kuat kuat.
Nanti dia datang sambil mengharapkan secebis roti.


Dah dekat sangat dah taman layang layang tu dengan Forest Research Institute Malaysia ni. Tempat di teduh sangat walau matahari dah terpacak pada pukul 12 tengahari. Sebab pokok dia gemuk gemuk dan rendang. Selain jogging yang boring tewww, kita boleh jungle trekking, hiking, mountain bike, piknik dan main air. 


Untuk parking kereta di dalam, kena bayar rm4 kalau tak silap. Manakala kena tambah lagi RM1 untuk sekepala. Untuk naik SkyWalk atau Jambatan Gantung boleh beli di kaunter berhadapan di tasik kecik (seperti dalam gambar di atas) dengan RM3 untuk per pax. Okaylah tu kan.


Let's berFRIM!


XOXO, Azza Azman 
Jika Suka Jom LIKE

4 ulasan:

░♥si lampu neon♥░ berkata...

samat berhogging la ye... saya da jadi obeess laa da setahun tak jog ;P

Rapunzeel Cikilolo berkata...

huhuhu. walaupun dekat dengan tpt aku. aku tak pernah singgah!

Puteri Iqa Izyan berkata...

rajinnyeeeee joging. dah lame tak jog. kalau jog, mesti semput. hakhakhak.

tiga minit berkata...

tempat wajib g sekali seminggu...kini dah sibuk sebulan sekali pun payah..rindunya