06 Jun 2012

Educated Blogger

Assalamualaikum,


Educated blogger
Iya siapa tak suka educated blogger
Tapi macamne nak tau blogger tu educated ke tidak?


Baru baru ni ada loser yang serang saya membebel2 mengutuk tak puas hati
Termasuk cakap '' weh kalau cakap ko ni bodoh ko mesti tak nak mngaku"
What? ada ke sesiapa yang rasa dah cukup pergi sekolah nak mngaku bodoh pada orang tak Kenal? Hik hik saya tak layan, gelak gelak je.


Saya rasa satu je tentang loser nan seekor ni
Beliau tak tau apa maksud blog atau fungsi blog
Dan dia tak nak amik tau pasal blog
So bila content tak sesuai dengan die, die terus menggelupur


Educeted blogger dengan educational blog adalah berbeza
Kami tak karang educational blog bukan bermakna kami bodoh piang
Perlu ke saya menampal sijil PMR kat sini, tak kan..  : ) : ) : ) : ) : ) : )


perlu nak amik gambar assigment, tak kan... hahaha
gambar hiasan je tapi tulisan saya la tapi, ngeee~~


Saya tulis blog ni di masa terluang sahaja
Tak nak la berusaha sangat nak tunjuk pandai ke genius ke
Blogger boleh je nak educate people, tapi bukan saya orangnya
Blog ni kan banyak jenis, so blog saya blog personal
Cerite apa yang saya lalui setiap hari, apa yang kita pikir
Blog ni is a personal journal

blogging can be seen as a form of social networking, blogs are usually the work of a single individual, often are themed on a single subject,blogger do not only produce content to post on their blogs,but also build social relations with their readers and other bloggers. others function as more personal online diaries (source : wiki)


Nak tunjuk pandai sila di depan cikgu anda, sebab dia yang bagi markah
Loser tu nak tunjuk pandai kat saya bukan dapat apa pun, bolayan lagi ada
Siap bawak geng bashing bashing bagai kat blog ni, ada saya kisah?
Kisah la sebab tu buat entry ni bahahaha!


Mereka juga sering menuduh kita  perasan
Hello kalau nak cakap perasan tu,
Bukan kat blogger sahaja tau
Kat facebook tu ramai lagi yang perasan
Status nak angkat diri memanjang
Tapi peduli hape, diorang tulis bukan tolat credit card kita pun
Berbalik semula pasal perasan, tang mana yang saya perasan sangat dalam blog ni? cait!


Ceh macam emo je kan saya ni
Tak ada apa pun sebenarnya
Tengah tension ni tadi dapat mesej dari adik
Dia citer yang diorang semua seronok bercuti swimming main golf tengok wayang bagai
Tension!!!!  Nak ikut!!!


Sekian, saya yang tension tak dapat bercuti. Bye.


XOXO, Azza Azman 
Jika Suka Jom LIKE

14 ulasan:

DAIRI FARISHA berkata...

sabar jela..makin dilayan makin menjadi2.

Qaseh Gifts berkata...

jangan layan orang2 yang berfikiran negatif tu azza....

Kalender 2013

maina berkata...

susahlaa dengan orang yang berfikiran tertutup ni. apa laaa.

fini zaini berkata...

aiseh..terkenang UTM, kertas tu la diguna bila jwp exam..ehehhe

Puteri Iqa Izyan berkata...

ishh. ade jugak mcm tu :P

rindulah nak belajar sin cos tan :)

Azza Azman berkata...

@DAIRI FARISHA tulah diorang mesti suka kita balas kenyataan kan, tapi tak apalah, saja update entry xde apa nak tulis dah. hahaa

Azza Azman berkata...

@Qaseh Gifts dah terlayan isk isk T___T

Azza Azman berkata...

@fini zaini hehe tu bukan course saya, tolong kawan je , last time belajar benda ni 4 tahun dulu kot. sekarang amik social science buat research je..

Azza Azman berkata...

@maina tahnya pemikiran tertutup, lagi satu depa ni, kalau blog cakap english oh orang tu lah educated orang tulah pandai, orang tu lah hebat.


blog yg cakap melayu di dia cakap blog PPRT. sedihhhh

Azza Azman berkata...

@Puteri Iqa Izyan rindu kan? dah lama tak tulis nombor nombor ni.

Rapunzeel Cikilolo berkata...

hehehe. peksa exam utm. dah lame aku tggalkan. rindu!

p.s : lantak p orang nk kata apa. be yourself okey :)

Mieya Atiera berkata...

Mereka yg takde blog takkan tahu apa keseronokan yg ada dalam dunia blog je.

Cuba kalau dorang sendiri yg terjun ke bidang penulisan nie. Banyak cabaran yang perlu kita lalui dan tempuh bagi menjayakan sesebuah blog itu :)

noornazuha berkata...

blogger ni ada mcm macam jenis, ada yg tunjuk pandai, tunjuk kaya, tunjuk harta, tunjuk poyo and mcm mcm la.....maybe tak semua org faham definasi blogging tu agaknyeee....

orgTM berkata...

Assalamualaikum...x tahu pulak kena ada syarat educationalisme untuk jadi bloggers..aku ada blog juga tapi yang biasa2 saja..yang tak berapa educated...janji rock kawan aku kata...sorry sebab tertulis komen sambil jalan jalan kat blog deme..
Salam ramadan...