03 Jun 2012

Makcik dan Sinetron

Assalamualaikum, 


Saya ni sebenarnya agak kecewa
Kecewa dengan donia yang tidak adil ini
Dikelilingi oleh orang orang sebegini
Yang tak tau nak jaga hati orang  'T____T'


Ceh pasal sinetron je pon
Beriya la kecewa bagai huhu
Ni ha.. saya bengang la sebab saya nak tengok TV
Aaa macam beramai-ramai tengok TV kat cafe hostel tu
Sapa duduk hostel tau la betapa meriahnya kan


Macam tahun tahun lepas

Macam hostel saya sebelum ni
Chanel mengikut hati pelanggan yang umumnya orang Malaysia
So ada mentor lah, carekarama lah, Majalah Tiga lah


Tapi la ni dah takda dah
Pindah asrama baru
Makcik cafe pun dah lain
Depa ni syok la bukak sinetron 24 jam sehari kau
Lepas satu satu dia tengok, bos pulak tah kemana
Haritu syok2 saya tengok kartun Atasinshi kat TV3,
Sesedap je dia dari kaunter gigih jalan jauh jauh ambik remote
Pastu tukar chanel sinetron dia tu
Pastu ke kaunter balik semula




Pleassss move onnnn, this is university not universitas : )


Sebenarnya dia tak leh tengok pun dari kaunter tu
Mungkin dapat tengok wayar belakang TV je kot
Tapi yelah rindu kat kampung halaman
Dengar suara pun jadi lah kot


Sabor sabor sabor azza
Tapi serius weh ini tak kelakar
Muak la tengok cerita yang tak kehabisan ni
Baik tengok Cinta Sakura ke benda tah tajuk dia
Boleh la korang (makcik2 tu) belajar bahasa melayu, dialek melayu
Pastu bukak la TV1 ke tengok berita, infor terkini
Pastu ada iklan rakyat macam kempen "senyum" ke hapa ke


Ini macam tu lah depa dari mula kerja sampai sekarang
Bercakap pun tak berapa nak fasih
Senyum pun payah, cakap terima kasih lagilah hareeemmmm
Saya pelanggan, setiap kali tu jugak saya lah yang cakap terima kasih
Saja nak ajar berbudi bahasa budaya kita
Saya juga senyum2 kambeng
Yang tak pernah dia balas sepanjang tahun ni


K k k fine saya bila dah membebel
Okay ni ada pengumuman tanpa penaja
Buat sesiapa yang cheapskate macam saya ni
Nak tau tak BurgerKing ada promote RM9.99 je untuk dua set burger
Dapat la 2 burger, 2 coke, 2 fries, 2 straw, 4 paket sos hehehe
Murah kan? Jom beli, tapi dari pukul 6 pm ke 9 pm je.


Bye.


** sebab tu la kot cafe ni lah cafe paling sendu dalam U saya ni, nasib ada jual shwarma. boleh tahan.


XOXO, Azza Azman
Jika Suka Jom LIKE

4 ulasan:

Scarlett O'Hara berkata...

Apa kata tukar balik channel tu ikut suka.Pandai2 dia je nak tengok sinetron.Bibik adik akak pun macam tu.Dahlah akak tengah menyampah dengan setengah2 orang seberang tu.

Aku Ibu Muda berkata...

g je amik remote dan tuka sdiri ...hehe

naim berkata...

masa cuti best layan katon. hehe

maina berkata...

kalau ada kad astro tu, kau cabut je. bia padan muka makcik tu. hahaaha