04 Jun 2012

Semerbak Foreigner

Assalamualaikum, 


Lagi banyak membebel lagi korang suka baca kan
Saya tau sangat la sebab banyak saya update banyak juga hits nya
Hik hik hik perasan tak sudah

Okay sebenarnya dah lama pendam ni
Sampai rasa nak buat campaign "let's take shower"
Sebab apa tau? Sebab foreigner jiran jiran i ni penjimat sangat
Depa ni punya la penjimat sampai sanggup mandi setiap minggu je (-_-')


Erkk jahat sangat ka saya buat entry macam ni eh?
Tak kot sebab saya bukan sebut nama
Korang pun bukan kenal depa ni.


Kebanyakan yang nigga la
Nak mandi seminggu sekali je 
Siap tadah air panas dari watercooler dalam baldi
Apa kes ni? Sejuk sangat ka KL ni?


Saya macam biasa sangat selfish okay
Tak kisah lah depa dapat penyakit ke kalau tak mandi
Tapi tak tahan hidung ni lah hai..
Sekali lalu, rasa menyembur-nyembur kat muka ni
Semerbak seharum sebijik macam sarung bawang
Ala korang yang tak tau bau sarung bawang tu bawak bawak lah beli bawang kat kedai
Tulah bila mak suruh beli barang dapur asyik cakap tak reti je.
Motif emo pulak ni?



Pastu kalau diorang bukak pintu bilik diorang
Umangai....... memang kena tahan nafas la dik oi
Kalau tak ada yang pitam karang
Bukan apa kalau terpitam depan bilik depa
Depa masuk angkut tubuhku kedalam bilik depa macamna?
Pastu siap buat CPR pulak lagi
Ada yang koma terus karang

Dulu ada la 5 orang foreigner dalam studio
Sorang tu ya amaddddd tengik sangat
Kitorang menyerah je lah bila dia masuk studio
Sila tarik nafas panjang2 then telan
Nasib la sapa dapat group dengan dia.



Tapi apa apa pun diorang ni baikkkk sangatttt
Selalu bagi salam Assalamualaikum
Selalu berpelukan antara mereka bila berjumpa
Even lelaki pun okay. Sopan je
Penyayang kan?



Pastu suka bagi barang
Kalau masak tu bagi sikit antar ke bilik
Bawak hadiah dari negara diorang
Selalu tanya kabar bila terserempak
Rajin solat berjemaah, beribadat sunat
Bagusnya.



Biarlah busuk di dunia asalkan wangi di syurga esok
Amin...


** kengkadang kita ni tau 1 keburukan orang lain je sampai lupa 10 kebaikkan mereka


XOXO, Azza Azman
Jika Suka Jom LIKE

8 ulasan:

Atiqah Wadiah berkata...

foreigner tu Islam eh?

maina berkata...

betullah tu kan. selalunya memang ada pun. kalau lalu, rasa macam nak pengsan.

farah hanim berkata...

the last qoute is very true
tapi ape2 pon kene take care of body jugak
kadang2 bole mengannoyingkan orang
hehee
kalau bole bia2 harum di negri orang dan lbh haruum di akhrt nnt
ehhee

Jay berkata...

Depa mmg macmtu..pernah terdengar ceramah seorang ustaz,Allah swt nmenyukai hambanya yg bersih..:)..
Hanya allah swt yang boleh judge dorangkan..kita ni pun manusia biasa..:)

NIZAM berkata...

Tergelak plak bila azza tulis Kl ni sejuk sgt ka? hahaha. tetiba feeling du london.

slumberdek berkata...

terbaik la entry ni....mula2 baca emo emo emo then cool balik....last part pun ada ayat2 yang best.

naim berkata...

HEHE

makin menjadi2. hehe

Azza Azman berkata...

atikah : Mereka Islam, sebab saya kat UIA.

Naim : Azza ni makin menjadi jadi ye.

Semua : maaf atas entry ni isk isk