20 Jun 2012

IQ Cetek

Assalamualaikum,


Adoi terus terang la azza cakap.
Terasa makin lama otak ni macam lembab pulak.
Maybe sebab banyak tengok TV.
Baca berita pun kat internet.
Otak kurang bekerja la kan...


Buktinya tadi masa tertonggeng tonggeng buat cream untuk kek.
Papa panggil. Cecepat la naik atas kan.
Siap angkut sekali batang mixer tu.
Tak tau pasal apa maklumlah otak lembab dah sangat ni.


Papa bagi ni.
Abaikan besi mixer yang penuh krim tu.


Papa suruh saya ceraikan kedua dua besi bentuk M tu.
Saya cepat je cakap "eh senang je ni..."


Pastu ada lah dalam sejam aku tak leh pun ceraikan.
Bengang la.
Adik adik nampak.
Yang kecik sekali tu nak buatkan. I mean ceraikan dua set besi tu.
Eh eh mana boleh tolongkan, biar akak yang pandai ni buat sendiri okeh.


Lama pastu still tak dapat, tapi tak mau la tanya adik. 
Tercabar tau.
Cari kat Youtube.
Macam macam keyword saya guna.
Last sekali guna "metal IQ trick"
Dengan senangnya dapat la ceraikan benda nih.
Ala senang je ropenye. 


Senang senang pun tengok youtube jugak la kan...

Anyway video ni bukan cara nak pisahkan besi tu tapi video alat alat tricky yang lain. 
Oh ada 8 set rupenye. 
Papa bagi yang bentuk M je.
Best weh.




Pesanan terakhir, sila dapatkan benda ni dipasaran berhampiran.


XOXO, Azza Azman 
Jika Suka Jom LIKE

8 ulasan:

K O R I E berkata...

xpaham la?

grr.. IQ cetek jgk ke ni~

iEdA berkata...

Penah ceraikn benda neh tym sek dolu tp kalo suh skrg,kompom da x dpt punya + rs susah sgt2 plak pd hal dulu sng jer...hoho

Rapunzeel Cikilolo berkata...

aku pun tak reti benda2 macam ni...

Azza Azman berkata...

@Rapunzeel Cikilolo azza dah buat byk kali ni tapi still lupa. so tadi dah hafal step dia haha

Azza Azman berkata...

@iEdA lama lama boleh lupa kan?

Azza Azman berkata...

@K O R I E eh tak la...

to' wan berkata...

kat mana ada jual benda ni..??

naim berkata...

dengan kata lain, kena pantas berfkir kan azza?
hehe

jom singgah:
http://pemudattbc.blogspot.com/2012/06/ramadhan-makin-di-rindu.html