24 Julai 2013

Charm Bracelet

Assalamualaikum,


Gelang dan rantai tangan sinonim dengan setiap wanita Melayu. Sedari kecil, Mama dan Papa menyediakan gelang dan rantai tangan untuk saya dan adikku, Nani. Rantai tangan tu lembil lembil di tangan, bersifat jatuh dan terletak ikut bentuk pergelangan tangan. Gelang pulak berbentuk bulat keras ditangan. Kadang kadang masa solat adoi sakitnya tangan terhempap masa sujud. Teehee~~


Ingat tak masa dedolu rantai tangan yang bentuk macam syiling tu dan terukir corak bunga raya. Ha rantai tangan itulah Mama bagi. Sekarang dah tak muat sobss. Gelang tangan (bangle) pun ada. Susah gila nak pakai. Sebab keras. Latest Mama belikan rantai tangan yang pattern biasa tu. Emas 916 (dulu emas pound) ada sebijik loceng dan loket berbentuk hati di hujung rantai. Itu ler last barang kemas emas. Yang lain Mama banyak bagi yang mutiara dan kristal.


KIsahnya sekarang ni memang minat sangat dengan Charm bracelet. Rantai tangan berloket ni sangat ler cantik. Sweet kan?
 Rembrandt Charms
Tiffany Charm bracelet!


www.uniquejewelrys.com
Pandora

Alahai cantik comel lawa sungguh la ye gelang gelang ni. Tapi klu nak beli biar ler emas kan. Jadi saya ada la tengok tengok cuci mata kat Festifal City. Ada 3 kedai emas iaitu Tomei, Habib, dan Emas Sri Penang.


1Gram Emas 916 :-
Tomei : rm150 
Habib : rm145
Emas Sri Pinang : rm150


Hmm nampak macam kat Habib paling murah emasnya. Tapi bila pergi ada 3 jenis je Chram Blacelet. Tak sesuai pulak tu besar gedabak macam untuk datin je. Kat Tomei ada banyak sangatpattern Cham Bracelet tapi... hmm haluih sangat ler. Kecik toet je chain dgn charm nye. Upah workmanship mahal pulak tu. Cecah rm600.


So patah balik ke Emas Sri Pinang. Perghh upah workmanship rm1 je biar betoiiii!!!
Memang ada lebih sikit je pattern nya daripada Habib tapi sesuai ler di tangan ku ini. Ngeehheee....





Sebenarnya kat Emas Sri Penang ada juga jual loket kecik kecik tu version tak skema punya. Ada bentuk bunga, mangga, kunci, ikon musik dan banyak lagi lah. Kita beli plain chain dia then pilih pilih nak loket charm yang mana satu. Penuh satu tangan pun tak apa. Minat sangat tapi nampak macam bebudak lah pulakkan. Tapi murah weh korang kalau singgah cuba try usha charm bracelets kat Emas Sri Pinang. Harga berbaloi baloi. 


Rasanya okay tak kalau saya grab satu ye?


XOXO, Azza Azman 
peluk cium dari azza muah!

5 ulasan:

kemey berkata...

cantek tapi sy xminat emas.ok je grab utk raye tahun ni=)

Nissa Jalaluddin berkata...

Kalau ikut bacaan mcm berbaloi-baloi je emas sri pinang tu cik cempaka.. =)

p/s: pandora cantik tp harga menangis =P

jai berkata...

emas anda sihat?

Azim Aris berkata...

cntiknyeeee....tumpang bace cni jom ke blog sy jgk ek,nk exchange bloglist ngan sy bgtau la :)

Tak Mungkin Benar

jai berkata...

harga emas sama di tomei dan sri pinang.