17 Mei 2012

Otak Pun Bergurau

Assalamualaikum, 


Semasa menulis entry ni penulis sedang mamai
Campur bengang sebab di'troll tahap dewa oleh si otak
Mana tak bengang sebab tadi ngantuk gile so cecepat masuk tido
Mata dah terpejam tapi kenapa otak ni still berpikir?
Sungguh ku tak paham ah ah ah ah ah ah
*nada lagu dangdut Amalina* 


Nak tau masa ni boleh pulak fikir nak kawen kat mana
Rumah atau dewan atau masjid atau hotel?
Sangat vangang la boleh pikir benda kawen kawen ni
Masa tu jugak lagu lagu samba kedengaran dalam otak ni
Berdesing rasa sebab lagu tu silih berganti laju laju
Kemudian memikirkan nak tempah kek kat Teha Dessert
Jenuh pikir nak color pink atau purple atau plain white?


Semua silih berganti

Macam iklan TV3 untuk rancangan hari raya

Berdesup-sedup


Last sekali aku pikir tentang thesis! Yes thesis!
Ada baiknya aku belek belek chapter 3
Ada benda nak kena tukar lagi lagi tang research method tu
Lastas kubangun dengan kebangangan
Kubuka laptop kucucuk pendrive ku tenung skrin
Belek sana belek sini skroll sana skroll sini


Otak yang terlebih rajin tadi tetiba shut down
Fius terlebih arus, lalu terbakar
Mata tetiba jadi kuyu
Mulut menguap
Semua jadi berpusing


Ah otak kau memang sering bergurau


Ayuh tidur!


XOXO, Azza Azman
Jika Ngantuk Jom LIKE

6 ulasan:

naim berkata...

hehe..

kekadang kena banyak rehat.. :)

yaumil hidayah berkata...

e'eh! sama la! sy pun slalu cen tu gak.. sampai stress sgt2 tau..

nanti awk follow la sy gak tau. hihi ^_^ http://yaumilhidayah.blogspot.com/

Harith Iskandar berkata...

gurau lh sgt :p

Leysa JL berkata...

hahaha..otak bergurau bagi hiburan dengan tuannya..

ascil.punye.lah berkata...

kita kalau sebelum tidur,mesti kena berangan dulu.macam2 otak dok pikir.

CikNuwairah berkata...

otak pun pandai bergurau ye..:D...

berangan sebelum tido tu dah mcm wajib plak rasa..hehehhe..