22 Mei 2012

Tak Serasi @ Sudah Ada Pengganti?

Assalamualaikum, 


Kali ni nak discuss isu biasa
Biasa kita dengar hari hari
Malah ada yang pernah melaluinya
Mungkin zaman sekolah, zaman universiti dll
Biasa lah bercinta cintun ni kengkonon hehehehe


Kekdahnya, dah bercinta tu putus di tengah jalan
Apa sebabnya?  Hah itu yang kita nak kena kaji
Even yang berkahwin pun bercerai itu yang nak kita kaji
Saya bukan peguam atau majistret atau polis ke
So tak ada la statistik yang sebenar
Ini ikut pandangan saya je


Kebanyakkan pasangan itu berpisah sebab dah ada pengganti lain
Alasan memang la masalah kewangan lah, masalah pelajaran lah
Paling banyak dengar tak serasi, walau dah bercinta 40 tahun haha
Tapi lah kan pasangan yang kengkonon tak serasi ni
Tetiba je ada pulak terSERASI dengan orang lain
Pelik betul lah.


Baik lelaki atau perempuan
Dua dua boleh jadi mangsa atau pemangsa
Semalam gaduh sebab "U tak pernah puji I"
Hani ni putus
Esok dah ada cinta baru



So alasan alasan sebegini memang tak oleh dipercayai
Melainkan dua dua pasangan tu elok je single at least 2/3 bulan
Baru lah terbukti memang putus sebab tak serasi


Buat pihak yang meminta putus
Yang kenkonon dah tak serasi tak sesuai tu
Tunggu la sekejap before cari yang lain
Tunggu la si dia mengubat hati jap
Mau sebulan dua jugak lah dia perhati hidup awak
Dekat FB, Twitter, melalui kawan kawan
Kalau dah tau awak ada yang lain
Dari sedih jadi marah la pulak
Tak tak elok tu


Entah la susah gak benda cenggini
Maybe dah tak tahan sangat dengan perangai kita
Pada masa yang sama dia ada kenal sorang yang lebih baik
Memang boom lah
Bila meletus je pergaduhan
Boleh chow terus
Buat apa nak repair kereta buruk sana sini
Ada kereta baru yang lebih smart, cantik bergaya
Entah, itu mungkin apa yang dia pikir lah
Kita ni kereta buruk terpaksalah terima hakikat


Yelah kita pun sama dah tau perangai ni dia tak suka
Teruskan juga perangai ni sebab kenkonon comel lah
Kita tau dia sayang kat kita, kita pun buat selamba aja
Korek hidung, sendawa kuat2, gelak kuat kuat : cohtoh
Dah bapa kali tegur buat jugak sbb nak jadi diri sendiri la
Sok sok dia jumpa yang dah lama diidamkan
Kita juga yang ternganga
Menyesal


Eh dah lah panjang lak membebel
Benda ni isu basi jah
Saja tulis


Kesimpulannya, kalau dah mintak putus tu, sila rahsiakan penganti yang baru tu dalam tiga empat bulan hak hak hak. Jangan la pas putus terus declare ada pasangan baru. Kalau saya pun hangin.


XOXO, Azza Azman
Jika Suka Jom LIKE

4 ulasan:

syakey berkata...

memang naik angin la. kecewa habiss kalau ada pengganti lain. kalau boleh nak balas dendam timetime tu jugak!

huhu

tapi itu lah. manusia, jangan di kejar cinta yang tak pasti. ye dak? kejar cinta yang hakiki okeyy. ;D

Limin berkata...

no komen.. aku kalau pompuan aku minta break pun, aku relek je la.. hehehe.. biar je... xD... sebijik macam dalam gmbar tu

naim berkata...

:D

Cam mana pengalaman ja azza?haha

nieysa:) berkata...

HAHA ! Stju fakta yg last sekali tu (;