09 Mei 2012

Musim Saman

Assalamualaikum, 


Kengkawan, sekarang ni memang musim saman menyaman ke? 
Dalam dua bulan ni dah 3 saman dah saya kena.
Tak boleh blah la cenggini.
Masing masing rm50.


Tadi kat Platinum Walk kat Setapak,
Amboi kemain kau, sejak dibukak kat situlah aku parking,
Harini semua kerete kau tibai clamping.


Tempat tu parking berbayar kot.
Kau nak saman apa lagi.
Kalau tak sudi kehadiran kereta kami jangan dibukak tempat parking itu.
Dah bayar ikut jam lagi mau clamping.


Tetiba je ada sign clamping kat situ.
Tah tah baru letak. 
Kami parking depan kedai bukan line kuning.
Kalau depan kedai tak leh parking 
Nak parking atas kedai ke aney?


Nasib baik kami keluar berempat,
Rm50 bahagi 4 adalah rm12.50 sorang
Hangus duit cenggitu je. Menyampah i.


Tapi pelik la
Apa reason dia tak bagi sepanjang tempat tu takboleh parking,
Luas kot, depan kedai kot, tempat parking kot.
Bukan kat lorong kecik atau kat selekoh.
Ham%$& punya management


Sekarang ni memang musim saman
Ramai je kena saman dengan DBKL
Polis, JPJdan untuk saya, universiti.
Kenapa ye?


XOXO, Azza Azman 
Jika Suka Jom LIKE

3 ulasan:

Jay berkata...

angin depa ta ok tu...tgh angin monsun barat daya kot..:)

naim berkata...

huhu..

pokai jawabnya.. hehe

Tanpa Nama berkata...

Fantastic post, I really look forward to updates from you.