08 Mac 2012

Salah Eja

Assalamualaikum, 


my bad my bad my bad... 


ini memang kelemahan saya. saya memang suka  membaca dalam gelap, menulis dalam gelap, tapi bila tidur sorang buka lampu pulak sebab takut... : P


disebabkan itulah saya sering salah eja. boleh dilihat dimana-mana,blog facebook, twitter dan tumblr. kalau kat facebook tu dah jadi hati kering dah bila kena bahan dengan kawan kawan. haha.


lagi satu kelemahan saya dari UPSR lagi, bila menulis tak suka periksa semula mana bahagian yang salah. pening baca tulisan sendiri. sampai lah sekarang, buat thesis pun upah orang untuk check apa yang patut.


sapa dapat cari lebih dari tiga kesalahan ejaan dalam entry dia pandai, cepat!




XOXO, Azza Azman 
Jika Suka Jom LIKE

10 ulasan:

ZYASH berkata...

zy pun samer...so typo..pastu malas nak edit semula..korang paham2 lah sendiri..hhuhuhuhu

naim berkata...

mesti taip cepat kan. :)

AININ SURAYA berkata...

typo tu dah macam irama ngan lagu dalam diri ni . haha

NIZAM berkata...

oh, sy juga. mula2 eja macam ok je kan. ce baca skali lagi. mesti rase cam, OMG! silly mistake tol. rase cam nk hentak kepala kat dinding2. nak2 kalo assignment pas print. ms on screen tak pasan pun.

ascil.punye.lah berkata...

blog facebook tanpa koma.haha.pandai carik kesalahan orang kan haku ni.tapi kalau pi blog kita,lagi banyak salah eja.malas edit.

Namee Roslan berkata...

namee taip lembab...haha. tapi typo gak.. :/

slumberdek berkata...

eh sama la kita....saya suka menulis dalam gelap,tak suka check dan baca tulisan sendiri, dan masa buat thesis dulu pun mintak member yang tolong check. hahahh totally sama.

dwaty berkata...

org kata kena yakin dengan jawapan... saya pun tak check bila dah menjawab... selalu tukar jawapan...

ku-cit berkata...

tido sorg buka lampu ehh..ehehehe

Rtp Farra Arisha berkata...

that's normal sis. ;) arisha orangnya yang suka make re-check on what i've written tapi kekadang masih juga ada kesalahan yang tersembunyi wkwkwkwkwk