14 Ogos 2012

Nenek dan Bantal Busuk

Assalamualaikum, 


Sejak akhir ni dah 3 malam saya bermimpi tentang arwah nenek.
Ada  mimpi seram, ada mimpi sweet. Tak kesah, yang penting nenek aku ada.
Saya ni kalau dah lama tak sedekah yassin kat arwah nenek memang termimpi-mimpi.
Kalau bagitau mama ni habis lah sebab kantoi tak baca yassin sedekahkan kat arwah nenek.


Euuww geli pulak bernenek nenek. Uwan cukup. Kami panggil uwan je baru sweet.
Uwan saya ni memang sweet sangat. Romantik pun ada. Penyayang dan wangi.
Dia macam ada satu aura la, sampai saya dengan adik selalu bercakar nak tidur sebelah uwan.
Bukan tak boleh tidur sebelah satu lagi tapi uwan kan tidur mengiring...
So nak tidur kat sebelah yang uwan mengadap tu la. Dia tepuk tepuk, main rambut.


Tsk tsk tsk. Slurppppp sedut hingus sebentar.


So masa saya masuk asrama masa tingkatan satu dulu.
Uwah get excited! Me too!
Dengan rajinnya uwan ada buatkan bantal kepala dengan bantal peluk dari kekabu.
Kat belakang rumah uwan dulu ada pokok kekabu so dari situ kot supply nya.
Bantal tu warna kuning corak petak petak. Uwan beli kat pekan sari kot kain tu.
Tak cukup dengan itu uwan buat sarung pulak warna putih sebab asrama kan kena warna putih.


Sampai masuk university ni la saya bawak kedua dua bantal tu. Sedap sangat.


Dengan kekurangan akal kewarasanku, pagi tadi telah ku basuh bantal itu.
Berbekalkan syiling rm2.50 saya basuh dengan washing machine.
Tunggu kat bilik. Konon nak ambil kejap lagi sambail buat thesis. Pastu tertidur.
Nak dekat tengahari jugak la ada orang ketuk bilik. Aida kawan saya rupanya.


Dia nak basuh baju juga so dia nak tanya la pedenda dalam machine tu kot kot saya tau.
Sebab bilik saya dekat dengan bilik laundry. Sekali tengok humagai terkejut saya!
Besepai bantai tu dengan kekabu terkeluar dari sarung kuning petak petak tu.
Penuh satu machine dengan kekabu berserakan. Seram gila!
Macam tengok criminal scene tapi yang matinya adalag sponge bob.
Luluh hati saya. Menyesal tak sudah kenapa la aku basuh bantal ni. 
Bawak je balik rumah lagi 2 hari je pun. Tak sabar sangat tu kenapa?


Marah kat diri sendiri. 


Mujur bantal kepala je, bantal peluk tu okay la lagi walaupun...
So aida pun macam sedih sedih gak. Kami kutik la satu satu.
Taruk dalam plastik kekabu tu.


Plsss, bantal saya tengah nazak ni. Harap ada penderma di luar sana.
Motip nya kat sini nak tanya tau tak tempat yang repair atau jual bantal kekabu?



XOXO, Azza Azman
yang menulis tanpa seni

7 ulasan:

Cendol berkata...

oh takotnye!!seram!takut!!cendol tak nak ah basuh bantal busuk.nanti hanco.haha
tak tau la kat mane kdai yg snggup repair bntal busuk.hehehe

AsyieqiN Rkey berkata...

azza..kat karak depan skolah sri bentong ada tempat jual bantal kekabu..tapi kalau reapir tu tak tau la boleh x....

klu aq konpem menetes ayaq mata tengok bantal uwan buat jadi gitu...

:: Mrs.Eady :: berkata...

mane de org basuh bantal busuk...huhhu..

sue perbs.. berkata...

huisyh.. tk pnah try lgi msuk bntal dlm mesin...

adriana berkata...

ana pernah experience bantal golek ana pecah terburai. Habis bersepah kekabu ..... macam snow leer heheheh. How come bantal peluk azza masih ok? Tak masuk sekali dalam washing mesin?

adriana berkata...

ana pernah experience bantal golek ana pecah terburai...habis bersepah kekaku die, macam snow lah. How come bantal peluk azza masih ok? Tak sempat masuk dalam washing machine ker?

Namee Roslan berkata...

kadang2 panggil je bantal busuk tp takdela bsuk ! :D

http://nameeroslan.blogspot.com/