17 Februari 2011

Bapak Sadis : Gadis Malang Yang Tak Pandai Shopping

Salam,


Wujud ke seorang perempuan yang ada duit tapi bila bab shopping dia fail? Huh bapak tipu tu kan mustahil. Keajaiban berlaku kalau ada perempuan tak pandai shopping. Iye memang wujud, tak pelik sangat pun. Contoh yang paling dekat adalah saya sendiri.


Masa pergi London akhir tahun lepas, orang lain sibuk beli itu beli ini untuk diri sendiri. Tak kurang jugak yang beli untuk sedara mara yang lain. Yang saya pulak, balik-balik je rumah tercari-cari tah apa je saya beli. Rasa macam nak patah je semula ke London. Duit belanja baki 100 Pound lebih. Tak campur lagi duit Malaysia yang saja buat spare. Last-last bagi semua duit tu semua kat parents. Baiknya anak sapa la ni.


Mana-mana pasangan nak cari menantu baik+jujur meh amik no tepon saya. Wuwuw..


Okay lupakan, letscekidaut, barang-barang "TAH-PEBENDA-YANG-DIBELI"...


Ni kawan saya snap masa kemas kemas sebelum balik Malaysia.
Tah ape yang saya beli pun saya tak tau.



Dok belek belek, Mane barang untuk diri sendiri ni?

Satu untuk sana, satu untuk sini.. aiyoo...


Dok intai intai, barang tak cukup, duit dah makin skit huhu tamak!

Uwa....Bilik dah bersepah. Beg tak muat. Ada barang yang kena tinggal.
Tak pe ia khas, kenangan untuk pekerja hotel ni.

Katil apatah lagi. Menjadi mangsa kesepahan untuk 
barang-barang di snap buat sementara waktu.

Dapatlah satu purse Rivera Island untuk Kak Yana. 
Cantik jugak tapi untuk orang bukan untuk saya. 
T___T

Handbag Zara hitam pekat menawan 
buat kak yana bawak g pasar esok esok.

Shower gel & Body Spray FCUKbuat Paan 
lebih senang menTackle awek masuk form 5.

Set untuk Acu Amir yang 
membelikan glove dan scarf sebelum saya pergi.

Barangan lelaki.. buat Papa, Atuk dan Mr.Nice Guy.
Nyanyi "Lelaki ini yang...." Tak ingat lirik plak.

Beli buku peta je untuk diri sendiri. Maklumlah future town planner 
yang bertanggungjawab. Muahaha.


Erk itu he yang saya beli. Uwaa...tak reti lah beli barang. Nak pergi lagi nak pergi lagi. Saya siap beli satu kotak coklat kat kawan saya sebab beg dia dah tak muat. Saya terlupa nak beli coklat. Key-chain pun kepala hanggug saya tak beli. Tak reti...




Beberapa minggu lepas tu pergi ke  Singapore pulak. Ada satu kedai tu, Mama offer ambik mana minyak wangi berkenan.Tapi saya tak ambik sebotol pun. Adik-adik je borang dekat 3 lori. Balik je rumah saya dok mintak simpati nak sebotol dua. Hangguk kau sekor pun tak bagi hahaha.



Hueh hueh hueh. Jom gelakkan saya beramai-ramai.
Padan dengan muka saya.

>__<










XOXO, Chempaka Sari
Jika suka jom LIKE

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

alaa...biasela tu kn...kt london mmg la barang murah klu nk di bandingkn ngan harga malaysia...i oso shopping sakan kt sane coz the price and quality of the items there...so xterkejut sgt ngan pic ni

Chempaka Sari berkata...

huhu tapi mak i terkejut sbb barang sikit sangat. Siap bawak banyak duit lebih lagi.Kalau gurlz lain macam u ke g sana mesti at least 2 luggage byk Malaysia huhu.

Brg sana memang kualiti, even kat Primark tu pun brg kualiti gila! Uwaaa