14 November 2011

25 Sen Sangat Berharga

Salam, 




Saya tak tau lah korang setuju ke idak, ini tentang permasalahan umat yang membawa kerugian. Dunia saya sekarang sangat dikaburi oleh kebahagiaan palsu. Sedangkan ada lagi yang lain dibutakan kenikmatannya.




Hoho, intro saya ada nada pujangga tak?




Sebenarnya nak cakap, saya atau korang semua mesti rasa berbunga-bunga kan bila Nuffnang bagi RM0.25 untuk setiap interest click. Pernah tak? Rm0.25 sen tu membawa kebahagian selama sehari, manakala dapat metered campaign pulak (even 0.01 sen je) boleh membawa kepada senyuman selama seminggu. Woah!




Sebab apa saya kata saya buta..
@ Tadi maxis potong rm3.00 untuk Facebook Mobile. Sedangkan saya tak pernah guna.
@ Pergi KL habis rm16 (pergi balik) untuk Tol sahaja, padahal ada jalan lama tak yah tol.
@ Semalam beli esen vanila rm1.80 padahal kat rumah dah ada. Saja buat spare.
@ Topup Broaband Maxis sampai rm28. Hekau hakal hada? (engkau akal ada?)
@ Tersinggah kat Hot&Roll beli Crispy rm5.90 dan Paratha rm3.90, 2 ketul je pun mau rm10.00
@ Ah macam-macam lagi lah pembaziran berlaku. Menyampah mak. (-_-)'




So, pe citer sekarang? Engkau dok happy sangat dapat rm0.25 tapi galak membazir ke arah lain. Cuba bayangkan sebanyak mana di bazirkan tu masuk jugak akaun Nuffnang, beribu dah kot... tsk tsk tsk.




Main point nya, 25sen terasa sangat dah happy nya, tapi membelanja 1.80 tak rasa apa pulak.
Nak dapat duit ni susah, nak habis duit senang kemain.




XOXO, Chempaka Sari 
 Jika Suka Jom LIKE

25 ulasan:

Nabila Medan berkata...

betul la tu , kalau nuffnang bg 0.25 pun dh kira gembira dah..dari tak dpt pape.

ascil.punye.lah berkata...

semalam kita topup maxis 5 hengget tapi kena tolak 3 hengget jugak.cis!

bazir.

ahmad berkata...

haha nuffnang sy ade 40sen je kak :)

! AzzaAzman @ Chempaka Sari ! berkata...

@Nabila Medan haha kan.... padahal kalau mintak kat mak singit terus dapat.

! AzzaAzman @ Chempaka Sari ! berkata...

@ascil.punye.lah tah mxis ni suka tau tolak duit orang..

! AzzaAzman @ Chempaka Sari ! berkata...

@ahmad ala jgn sedih ye, saya pun tak byk gak... tak sampai hati nak cash out pun..

naim berkata...

salam Azza

ini teman setuju[gaya orang perak, x sedar diri kita oghang kedah]

^_^

air kosong pon =20sen
masuk tandas=30sen.. huhu


p/s: maxis telah rm3? celcom rm2 je.. haha

BiQa HatmiN berkata...

setakat ni nuffnang bg paling tinggi 0.75sen... biasa2 je 25sen..apepun happy gak walau hanya ada sen..haha

Niza Romli berkata...

hihi..betul3
tak penah pikir plak! :D

MOBYDICK berkata...

NUFFNANG,jangan berangan-angan nak jadi kaya...

Namee Roslan berkata...

hehe. dulu namee punya nuff 25sen..rasa happy gila. but since tgk blogger lain yg cecah 1k a month, tu yg buat namee kerja lg keras untuk up kan lg. hehe. sbb nak tunjukkan kt org sekeliling kita yg look down towards blogger n siapa yg ketawa dan menyampah bila tau namee ada blog. we'll see then :) semangat rse tercabar tu la yg buat kita lg nk usaha gain more. bukan nk duit tu tp nk buktikan :D

NUR AMINA berkata...

duit....senang dpt, senang habis

Presiden Makwe Kintan berkata...

Cantiklah header awak...camne buat...^__^

ieyza afieyna berkata...

tau xpe.. duit kdg hbis kite xsedar..

bila kira2, bru tau bnyak hbis.. T_T

FaKArePa!n berkata...

banyak betul pembaziran tu.. hahaha

fiQ'Ra berkata...

betul tu... kadang tak sedar.. hehe, duit melayang gitu jer :D kehendak + keperluan kot

Paris Lipton berkata...

udah lme xlawat mr.nuff, agak2 die majuk x? yee 25sen rase mcm hebak giler dh...;p

jemarisuri berkata...

huhu akak lum ada lg dr nuffnang..hehe

N A T A S Y A ツ berkata...

harinie nuff saya naik RM 0.25 jadi RM 1.25 :D

Alhamdulillah , sukur la ^^

semalam pulak , saya kuar pakai heel .
jalan jalan , ibu ter-pleot :D

tolong ibu , pastu mata nampak 5 sen atas lantai , kebas la . rezeki di jalan ;p

Dhia BellamiZam berkata...

paling tinggi pnah dpt dri nuffy rm1..jeles tgk org yg dpt BE beratus2..grrr..huhuhu

Rosalia berkata...

betul jgk tu:) urm fikir2. kena jimat cermat ni.

to'wan berkata...

membazir untuk kebaikan diri xde masalah kot... (=.=)

sue perbs.. berkata...

betul2.. ada je benda nak beli.. padahal tak pnting pon bnda tu..

niezam berkata...

takpenah nuffnang pun. hehe.

MakNgah berkata...

pengajaran kat sini jgn membazir.

walaupun kecil nilainya pada kita mungkin besar bg org lain.