13 November 2011

Pekerja yang Tak Disenangi

Salam, 




Straight to the point, melalui pemerhatian dan pengalaman sekeliling, tanpa dakwa dakwi lagi saya menyenaraikan perangai pekerja yang tak digemari oleh pelanggan/pengguna.




Pelayan restauran
Ambik order sambil duduk atas kerusi di meja kita. Tak senonoh. Masa bila dia jadi kakak aku ni?


Ahli farmasi
Bagitau informasi deskripsi laju macam kereta api seolah olah klinik akan meletop dalam 5 saat. Kang keracunan ubat pulak sebab tak faham pebenda arahan dia.


Pekerja Counter
Susah nak senyum dan marah kalau soalan kita terlalu mudah sehingga malas dia nak ulang-ulang.


Doktor
Tanya sakit apa, pastu terus tulis ubat. Saya suka doktor yang mendengar aduan saya dulu, pastu dia nasihat lah pebenda yang saya boleh buat dan tak boleh, dan bagitau gak punca penyakit tu. Grr..


Pekerja delivery cake yang tak ikhlas nak senyum, hahaha!


Kedai
Mengekor belakang kita dengan jarak dekat. Ada masa rasa tak selesa lah. Sibuk je kau.


Butik
Memilih pelanggan. Kalau selekeh buat muka nak halau je kat kita. Esoknya kalau pakai cantik cantik elok pulak layanan. Padahal kita bawak duit banyak masa tengah selekeh tu. Padan muka dia.


Super market
Kemaskan barang yang kita pegang tadi. Macam kita buat bersepah sangat. Tunggu lah kita jauh sikit baru betulkan kedudukan barang tu. Eii..




Tu je, sekian.
Busy, rakan-rakan sekalian, nantikan lawatan saya di blog korang ye. 




Wassalam.




XOXO, Chempaka Sari
Jika Suka Jom LIKE

30 ulasan:

Diyana Ali berkata...

betul2, tak suka bila kene ekor time nak beli barang :D

naim berkata...

menarik..

part docktor. naim sokong.. :P

MOBYDICK berkata...

Salam ziarah,kite setuju benar dengan
entry Cik Azza ni,bak kata pepatah..bila kita bertandang kat kedai makan dia siap2 lap meja,macam kita yg buat kotor kt kedai dia,betul tak?

niezam berkata...

memang sakit hati kan bila terpaksa berdepan dengan orang-orang spt di explain tu. kalo kat kedai, dari mud terkinja2 nak beli terus mud geram nak bakar kedai. :))

syakey berkata...

betul2. nak nak yg org kaunter tak mesra alam tu yg tak best tu....

Paris Lipton berkata...

hakhak yg butik tu nk lempang, jgn tgok luaran je, tgok poket der...iskk

Dhia BellamiZam berkata...

sebab tu x suke pergi klinik..mesti nnti doktor tnye sakit ape..menyampah..sape yg doktor ni..huhu

n paling benci klo pekerja kedai mengekor je mane kite pegi.xde privasi langsung..grrr...hehe

ahmad berkata...

part pekerja kedai tu mmg diakui =.=

Niza Romli berkata...

sy pun sgt2 tak suka dgn pekerja kaunter, kedai dan butik.

lagi2 yang kat kedai tu, mcm la kita ni nak mencuri kemain dekat ikut..nak bgerak pun susah. Eeeei menyampah!!

❤ Cik Nissa ❤ berkata...

cik chemp, haha.part kedai tu mmg menyampah kan?sibuk nak ikut..biar je la org tgk2 dulu.huish... -_-'

NUR AMINA berkata...

Akak mmg pantang kalau pekerja kat kedai mengekor kita, mcm la kita nk curi barang, kalau dia mengekor, akak tak jd beli brg tu, kempen macam manapun akak tak mau beli jgk...hehe menyampah tau!

ascil.punye.lah berkata...

selalu kena yg pekerja kedai ikut blakang kita dekat2 tuh.rasa macam nak mintak tolong dia bayarkan skali pulak =="

budak penjara berkata...

klu nk luahkan aduan kita kt doktor, kena cari doktor cinta atau psikologi la..hehe

! AzzaAzman @ Chempaka Sari ! berkata...

@naim

yeah ada jugak yang setuju huhu. Kengkaang kalau setakat nak bagi ubat je baik kita g farmasi kan?

! AzzaAzman @ Chempaka Sari ! berkata...

@budak penjara hehe tapi awak, doktor kenelah dengar penjelasan kita dulu bukan terus bagi ubat. Kalau tak nanti penyakit kita berlarutan, sebab tu ada kes orang dapat tau dia ada penyakit kronik lambat sebab doktor tak cek pun cuma tanya je.

Farah Alyaa berkata...

sangattt setuju...lagi2 tang yang kat kedai tu...asyik ikut belakang kita...mcm igt kita nak curik brg kat kedai dia jerr..

BiQa HatmiN berkata...

betullllllll...xsuke giler jln kat kedai ada saka ikut kat belakang.hahaha

YNA berkata...

salam kenal :)

semua yg kt atas mmg betol..

memang benci giler jumpa yg mcm nie, terasa emosi baca part nih, hihihi

Ku Azhar berkata...

waaa,,,,ske yg kedai tu...kadang2 rasa mcm nk blah je...org masuk nk bli barang,nk prasangka pun berpada2 la T_T pasang je cctv..

SyerAgh berkata...

maka saya sentuju

yana halim berkata...

betul tu azza....akak paling x suke time kita nak pilih2 bincang2 dgn member nak beli yang mana, ada pulak si penyibuk yg folo dekat. Haishh....tak boleh jauh2 sikit2 ke?

wan nurul hezrina berkata...

MEMANG BETULLAH SEMUANYA=)NAK2 BUTIK N KAT SUPERMARKET TUH.MMG SEBAL!

Namee Roslan berkata...

paling tak suka keadaan yg kt pharmacy tu. rse mcm tak helpful lgsung.

Chegu berkata...

senang cerite, perkerja berbudi bahasa disenagi orang, kalo dok nyombong je...bubye la...

salwaismail berkata...

hahaha betul lahh! sy paling menyampah kalau g bli baju. rasa macam nak patah balik, sepahkan semula apa yang dia lipat tu je! hahah :D

to'wan berkata...

huhu..suka tang selekeh tu..selalu j bl pi kdai yg brangn mhal2 dia leh buat xlyn jer kita ni..bila tnya pun cm nk xnk j jwb..cm la to'wan ni xde duit sngt... (=.=)

SoutulMujahid berkata...

benar belaka. tp bukan semua. tp x paham yg kedai tu. hihi~

BLADE EDGE berkata...

kdg2 tu serabut jer bile ada pekerja mcm tu..sibuk jer duk mengekor.

MakNgah berkata...

kalau salesgirl yang jenis mengikut tu yang paling menyampah.. terus xjadi nak beli.

tp itu dah koje diorang kan.. kang melawan kang kena pecat lak.

Tanpa Nama berkata...

I'm waiting in support of the sure of Euro 2012. All spoke fro Ukraine - a rest!