06 November 2011

Komen Pilihan Rakyat Diutamakan

Salam,

Ini adalah komen yang sangat sangat suka di entry Pejalan Kaki. Dari Nizam Kawaii. Sila baca! Hehe..


Saya pun nak komen jugakla. saya nak share la pandangan sy. sy bukan planner student. tp dlm cos sy, ada satu subjek pasal basic town planning diajar. n the best planning is mesti utamakan pejalan kaki kan. accessibilty kanak2 nak ke skolah tu yang penting. barulah wujud bandar selamat. ce tgk skang, urbanisasi buat persekitaran kita tak selamat. cuba banding 10 tahun lepas kat area sub urban, mak ayah ok anak2 g skolah naik basikal/jalan kaki. 
tp skang ni kenderaan byk gler. laluan pejalan kaki still takde, bad planning rite? :(( Thanks to MBSA(shah alam) sebab skang dah ada laluan pejalan kaki di kawasan tertentu siap dengan pagar lagi. its' more better now :)) nampak kemas, lebih selamat sbb asingkan laluan pejalan kaki. ok, terpanjang plak. hehe. untuk anda, bw lah perubahan ok pada plannning bandar kat Malaysia ni. biar lebih mesra rakyat jelata. :))

Nizam, kamu sangat alert dengan persekitaran. Rakyat macamni Malaysia mahukan. Dan jugak, Majulah Town Planning untuk Malaysia!


XOXO, Chempaka Sari
Jika Suka Jom LIKE

6 ulasan:

nieysa:) berkata...

bgus kan ? hehe . btw selamat hari raye aidiladha ! hehe (:

ahmad berkata...

nak komen ape sini ..
haha ~ kenderaan mmg smkin btmbah
bwk pun laju2 ,

ainasuhana berkata...

nie memang komen yang membina kan.. hehe

Namee Roslan berkata...

setuju dengan comment laki tu .bernas. :)

siti hidayah berkata...

Hye dear. nak doodle ke? saya tag awak untuk request doodle dari cik tempe. jom join. tengok link bawah :)

http://dayahpunyerbelog.blogspot.com/2011/11/jom-request-doodle.html

naim berkata...

Salam Azza.

Salam Eidul Adha dari Naim..

p/s: macam entry yg lepas. ada hubung kait ke? :P
http://azzaazman.blogspot.com/2011/11/kesesakan-lalu-lintas.html