16 November 2011

Perihal Facebook

Salam,




Desperado
Sibuk add sana sini, kawan tak sampai 2000 dah buat fan page. Nak kata ada blog tak ada pulak. Pastu trend budak sekarang add family list walhal semua tu kawan kawan je. Rasa macam pelik pulak bapak dia muda cam 16 tahun. Ada jugak tag kawan dia sebagai 'grandmother' lah. bersepah-sepah menengoknya.




Nama Pena
Depa guna nama pena, nama pensel dan nama stapler. Pelik lak tu susah nak eja, ApEx oH5eM. Bila remove depa marah lak. Sorry lah bai, ingat sapa tadi, Kasman Suhasrin rupenya. Member sekolah dulu. Hik Hik Hik.




Faker
Faker ni tak tau apasal suka add orang. Nama fake, gambar pun fake. Ada yang kenal ada yang tak kenal. Yang kenal tu, rasa nak siku je bila dia cakap macam ni  "azza sombong sekarang eh, tak ingat ke aku, approve lah" Lempang nak? Kau guna muka Naruto sape suruh.




Chat
Suka chat dengan orang tapi bila tak reply, marah pulak. Hehe. Ala kawan, kengkadang kita bukak FB tu bukan makna kita duk depan skrin tu mengadap. Tu dah jadi FaceSkrin bukan FaceBook lagi. Eg:
Hai
Ape kabar?
Lama tak dengar cerita?
Eh ko dah kawen belum?
Jom borak.
Ko mane?
sombong nyewww diewww...
shiall lah ingat aku nak sangat ke kat ko.
Ni berdasarkan pengalaman sebenar. cuma tambah perkataan shiall tu sebab trend sekarang sebut shiall... Rupanya dia budak yang dok kacau saya masa Form2 dulu. Orang approve dia sebab ramai mutual friend. Tah pape. Pastu terus block. Tak nak jiwa terganggu.




Hater
Add orang lain supaya boleh dijadikan bahan untuk mengumpat. Sat lagi esok dia post gambar seksi dia, boleh jadi hot isu dengan kawan lain. (-_-)'




Suruh Like
Saya pernah masuk benda ni dulu. suruh orang like sebab nak menang. Tapi sekarang macam banyak sangat lah contest ni. Penuh page sebab undi orang lain je. Tu yang jadi penuh notification tu. 




Sekian.




XOXO, Chempaka Sari
Jika Suka Jom LIKE

10 ulasan:

:: Mrs.Eady :: berkata...

saya yg setuju dgn anda....

naim berkata...

salam

Naim sokong! hehe

point suruh like selalu dapat. tapi xlayan.. hehe

:D

P/S: Naim memilih fren fb. :P

Niza Romli berkata...

dah malas nak buka fb skrg..mcm da tak best la..hehe

BLADE EDGE berkata...

Assalamualaikum...

pasal faker, mmg ramai. kdg2 yg ditiru tu dibuatnya sampai 2-3 page or lebih. pasal like pun jadi isu. bengong btul. ada ke pulak nk paksa2 org suruh like dia..

yg lg cam bengong, ada pulak yg duk update setiap 5-10 minit. mcm dah xde keje lain nak buat.

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

! AzzaAzman @ Chempaka Sari ! berkata...

@:: Mrs.Eady :: oh thanks!

! AzzaAzman @ Chempaka Sari ! berkata...

@naim kalau azza rajin azza layan jugak, kecian mereka, azza pernah masuk contest nak sangat rm500... wuwuwu..

! AzzaAzman @ Chempaka Sari ! berkata...

@Niza Romli sejak akhir ni rajin pulak azza bukak FB, nampak sangat tak de kerja.

! AzzaAzman @ Chempaka Sari ! berkata...

@BLADE EDGE faker kalau setakat guna gambar hello kitty tak pe gak ini guna nama blogger popular, muka pun cedok sekali. Hmppp

yana halim berkata...

blog lagi best dari facebook. Nyampah baca status entahape2..

Namee Roslan berkata...

fb byk keburukan. serius. sy menyesalactive fb dulu..upload gambar entah ape2 .smua sy menyesal :)