18 Mei 2011

Mati Pun Berguna Sebab Dapat Duit Selepas Mati

 Salam,


Pernah dengar tak orang cakap macam ni,
" kau ni hidup menyusahkan orang jek ! kecik kecik tak nak mampus..!"
"nyah kau dari sini, hidup puaka mati lagi baik"
"kalau aku tahu kau macam ni, aku bunuh kau dulu lagi..."


Wah sedihnya. Tapi tipu la kan ada orang cakap macam ni kat awak semua. Saya tau semua yang baca blog saya adalah orang yang baik dan comel comel. Itu intro je. Info sebenar adalah nak share tentang orang dah mati pun dapat bagi duit lagi walau bukan untuk diri sendiri tapi orang lain iaitu keluarga awak. Hai, dah meninggal pun boleh bahagiakan orang lain kan?


Okay straight to the point, awak semua dah buat saving? La..saving sendiri-sendiri memang lubang-lubanglah kan, bulan ni ada bulan depan tak dapat, sebab duit nak saving terbeli pulak barang mekap. Ni semua nak salahkan pondan yang jaga kaunter mekap MAC kat Sogo tu. Tak, ini semua salah awak! 


Awak salah sebab tidak pilih untuk buat saving yang "terpaksa" awak bayar tetiap bulan. So apa kata kita beli insurans. Jom beli insurans. Insurans ni bukan awak bayar tiap bulantapi saving tiap bulan. Semua untuk diri awak juga. Zaman sekarang ni semua kena beli insurans dik oi.. Kang cek cek pening kepala kat klinik sekali doctor kata ada barah, lagi 3 bulan je boleh hidup. Time tu awak nak beli insurans dah tak boleh dah. Semua agent insurans tak mau terima.


Jadi, pergilah cari agent insurans awak sekarang atau email farah_danielle28@yahoo.com (agent prudential & great eastern) untuk info lebih lanjut. 



XOXO, Chempaka Sari 



________________________________________ 
Jika Suka Sila LIKE

9 ulasan:

ArulchelseA berkata...

tringt dialog p.ramli.

"hidup pun susah,.mati pun susah..kena pegang bendela."

Chempaka Sari berkata...

hahaha! beli lah insurans...haha

BroZooL berkata...

oh..ni bukan no telefon awak ker? huhu..=)

Chempaka Sari berkata...

Bukan lah.. ni no yg jual insurans prudential.

Lady D berkata...

btol tu..malang xberbau..tu kalau kite mati..tp bayangkan kalau kite xmati..tp dapat kecacatan yg kekal..cam lumpuh dan sbgnya..n xde sape nk bela kita..at least, we have some money to recover...sy pn agent insurans..ETIQA TAKAFUL..pilihan terbaik untuk MUSLIM..boleh contact saye:: email:nurhidayahmisnan@yahoo.com
FB:www.facebook.com/Nur Hidayah Misnan

Chempaka Sari berkata...

huhu.. eh betul ke ada orang kata yang betul2 halal puncanya Prudential je?

Lady D berkata...

actually...setau syla..prudential is conventional insurance so thats means xikut syariah la..i xbmaksud nk kondem n whatsoever..tp kalau cam Etiqa kami de panel syariah, so sume transaction akan dipantau..diyakini HALAL..=) kami ade surat dari JAKIM jugak yg komen about this issue..isu HALaL ni kn amat penting tuk MUSLIM kn..so kne pilih yg terbaek..duit akan jd makanan,makanan jadi darah daging....=)...cik chem da ade insuran??...hehe..pertanyaan bermakne...kui2

Chempaka Sari berkata...

tu masing masing clain yg diorang punya halal tau. Dah ada dua orang kawan dah cop saya, sorang great eastern sorang prudential, diorang jual takaaful lah kiranya bukan insurans. tapi tu lah.. kena buat research sendiri la kot.

Belum ada lagi masih belajr. Dah kerja baru nak buat...

Lady D berkata...

well...org pofuler..mstila org cop awal2..hehe..xpe, xesah papepun takaful u beli..yg penting Halal n awk ade takaful, nak bg tips skit tuk pilih takaful..le ke camtu?..hehe

1. pilih sumber yg Halal
2. cek ke mana duit tu dilaburkan
3. kalau nak amik pakej yang ade medical card, jangan amik medical card yang mahal. means, medical card misti lebih murah daripada insurance premium. sbb, nanti u rugi..
4. pilihla saye...hehe...(yg ni bukan tips tau)

harap2 membantu..hehe