09 April 2011

Terlalu Emo Di Facebook Memalukan

Salam,




Hari ini busy study untuk exam. Tapi sempat lagi nak tulis satu entry. Okay janji, satu entry je untuk hari ini. Isunya, "Jangan terlalu emo menulis status di FB nanti membawa padah". Saya pernah baca beberapa kes di mana seorang pekerja yang dibuang kerja hanya kerana bos dia terbaca status dia di Facebook! Dan bos dia pecat pun melalui komen di bawah sahaja. Hahah padan muka sapa suruh emo. Uweek...




Saya sendiri pernah sengaja buat status emo di Facebook dan ternyata mendapat reaksi daripada kawan kawan di Facebook. Mereka menasihati saya, tidak kurang pula yang bertanyakan hal itu sebab saya jarang emo emo di Facebook ni. Walaupun status emo saya tu tak membawa maksud pun dan sengaja tag orang yang tidak dikenali, ia memalukan walaupun berlakon sahaja. MEMALUKAN.




Apatah lagi bagi sesiapa yang selalu sangat menulis status tanda geram di Facebook. Contohnya tulis lapan status emo dalam masa sehari. Malu tak? Lagi-lagi hal peribadi. Malu woo.... Dah pulak masa tu tak ada orang pun yang respon status dia. Lagi malu woo... haha. Kita yang baca ni nak tekan butang LIKE pun tak sedap. 




Ini adalah contoh sahaja. Orang emo di Facebook syok sendiri sorang sorang
(klik untuk besar tapi er tak payahlah)




Kesimpulannya, janganlah tulis status emo di Facebook awak, kerana mungkin ia menunjukkan siapa diri awak yang sebenar. Kalau awak seorang perengus, sembunyikanlah. Jangan tunjuk melaui Facebook. Malu seyh!



Cara nak berhadapan dengan orang macam ni cakap je kuat-kuat "Miseducation.....!" ala gaya Ucop Wilcha tu. I LIKE! KENA CAKAP DENGAN GAYA TANGAN SEKALI...Hueh hueh hueh!



Bye!




XOXO, Chempaka Sari 


 ________________________________________ 
Jika Suka Sila LIKE, Kalau Tak Suka Sila Share

16 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

klako betoi la sbb die yg wat status pas2 die jer dok komen sowang2.....x paham den..

xazryx berkata...

HAHA .tau xpe .geli la dok emo² kt pesbuk .

mykhalis berkata...

orang yg terlalu emo snnag nak kene remove di fb khalis...rimas aaa

Tanpa Nama berkata...

haha..betul betul betul....

Tanpa Nama berkata...

keciannnnnyaa......

teha berkata...

kerana mereka ketagih perhatian tp xde sape nak layan org psiko mcm tu.hahaha!

Chempaka Sari berkata...

kecian.... tu je mampu cakap...

Tanpa Nama berkata...

hehehe....kebarangkalian mereka mungkin:
1) memang psyco
2) nak perhatian tp org lg menyampah
3) menagih simpati bak kate teha di atas
3) nak tunjuk yg die 2 betol padahal trang tang tang die yg salah

ѼdakulalaѼ berkata...

haish....jgn terkejut lak sedara chempaka...kan nnt dye tulis status emo lak sebab ade org buat entry khas pasal dia...hehehe...

Crew Fathi berkata...

Hahaha.. betul2... hoho... Bole lak emo kat fb minta simpati.. ohoho

Chempaka Sari berkata...

tapi kesian jugak kat orangmacam ni. Mungkin xde tempat nak mengadu.... sob sob..

Shah Iznan berkata...

lotsof people doing this right now...islam mengajar kita bersabar itu separuh dari iman...kan2??? hehehhehe

kalau mengadu susah gk salah ngadu dipost aduan tu kat fb nanya nnt...:)

HARITH ISKANDAR berkata...

betul jugak.kkadang teremo terlebih kt fb pon undang bahaya.kot2 org trsalah faham niat sbnar..mmm :)

Tanpa Nama berkata...

xde modal lain ke nk buat entry? bia lah dia nk emo lam fb skali pon.. tu fb dia. kalo awk x suke, awk hide dia dr newsfeed awk. kalo x pon.. remove aje. xyah la awk nk canang2 bnda ni lam blog awk. memalukan org aje. silap2 awk yg kne saman malu.

Chempaka Sari berkata...

haha cik anon ni mesti org yg saya kenal kan? dari bahasa awak ni saya kenal lah weh.

Ape kata awak yg yang hide blog saya ni dari web browser awak?

ctk berkata...

haha...betOi2..jangan lah terlalu emO...memalukan dri sndri Okeh...