14 Mei 2011

Kenapa Gadis Suka Tulis Bahasa Gedik?

Salam,



Kenapa ada perempuan suka tulis macam ni ye kat status facebook mereka?
Ingin kelihatan comel dan manja mungkin? 

LeY PeXd0Z D0Z LaR!!!aQ kNeW UaB JiBaT BeS0w,,,
C0Z Cg ZaLi n0P Tg0P jiBaT Aq i AhAd NiY
BkN Aq jErP,,,aMaI Ag gEnG2 aQ YaM KnEw,,,isH3
ElEx r uMaT IsLaM KnEw pKaI JbAt bEs0w,,,bWu sDp 0VaM Tg0p,,,


Bila saya beritahu saya tak faham dengan apa yang diperkatakannya, beliau sentap dengan menjawab begini...

TiME Aq tLiz sTtUs 0VaM CmUe x pAaM

What??  (-_-')




Teringat pulak satu post dari sorang blogger ni, Jo Qusary rasanya. Dia cakap orang takut nak komen pada artikel yang pakai bahasa ini. Kerana ia mungkin menggunakan bahasa dari planet Zargon. Orang takut nak komen sebab risau dijadikan bahan uji kaji dari makhluk planet Zargon tersebut.


Contohnya....


~LOL~ 




XOXO, Chempaka Sari
Jika Suka Sila LIKE

14 ulasan:

Jo Qusary berkata...

Percaya la...makhluk Planet Zargon itu tak comel lgsng walaupun mereka cuba buat2 comel...

Sha. N. berkata...

Apakah??Aku banned org mcm ni dekat blog dgn fb. Burok sangat bahasenye!

Chempaka Sari berkata...

haha... jo qusari awak kan yang tulis? best betul entry awak tuh.

Izyan Masri berkata...

MAYBE DIORANG RASA DIORANG HABIS COMEL BILA TULIS CM TU :D

k e y r i berkata...

hoho fenin pale den mebaca nyo.. adoii..

faBer berkata...

diewang hengat diewang shomey shangat la tYpe2 shamtuw? hahahah lawak2.. grr

Eryati berkata...

sekali lagi pendapat kita sama...merosakkan bahasa melayu aje mereke ni..lepas tu sudah taip gtu..muka profile mulut muncung tajam...buat2 muka kiut miut..padahal berpiut saja muka tu..

Siti Mashitah Saidin berkata...

"menci letew..." hahahaha... aku pon mnyampah kot~

TetikusMerah berkata...

menyampah ngan orang yang tulis gini..!
ambil masa yang agak lama nak faham apa yang diorang tu tulis sebenarnya...
ada sorang kawan aku ni suka tulis guna bahasa 'comel' macam tu... aku lambat reply, dia marah2... sedangkan bahasa dia tu sendiri membuatkan aku ambil masa lama nak faham apa dia tulis...!

TetikusMerah berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Fatihah berkata...

Ape yg dia tulis tu ? Macam kusot je

.:sanDORA:. berkata...

/me baCe pun phaham ..

.:sanDORA:. berkata...

see diS : eXample .....

AyiEn xxxxxx : bt0wl uh..tq yhq nqngz qgEy..mti jEw tr0z..hHuhux

pada 22hb September pukul 12.42 pagi

AyiEn xxxxxx : ny qGy dqHsyqt..!!
hqhqx .. :) :p..
pEq puwn tq buLe..

pada 22hb September pukul 1.06 pagi

AyiEn xxxxxx : uuwwweekk!!
peq bnde stqtus puwn kite tq tqu..
tpy kite tqu-II qn jew..
hqhqx :)

pada 22hb September pukul 3.04 pagi

seYes nye sY xpaham satu haPe pun yg dea tuLis .. lolz .

IDA MANSOR / IENA MANSOR berkata...

arghhhhhhhhhhhh benci giler dgn orng yg tulis post mcm tu! sakit mata tgk! >.<'