23 Mac 2011

10 Sebab Gadis Nak Kahwin Lelaki Kaya

Assalamualaikum,



Buat pembaca sekalian. Ini adalah artikel umum sahaja tau. Jangan ingat saya yang nak sangat kahwin dengan lelaki kaya. Bukan apa, lelaki kaya memang nak kahwin saya tapi saya je tak nak. Ehehe sila lempang diri sendiri 8 kali.



Ini lah 10 sebab yang saya fikir yang mungkin mengapa perempuan lain mahukan atau kepingin lelaki kaya. Selamat membaca dan hadamkan ke dalam kepalah anda. 1,2 & 3.. go!



1. Masa Depan
Dia nak bersedia untuk hari depan. Sekarang ni botol susu baby pun rm60 sebotol. 
Yang murah kerajaan dah haramkan.




2. Anak-anak 
Nak memastikan ada insuran untuk dia, untuk pendidikan anak-anak dia. 
Kalau dia mati, anak-anak masih ada tempat bergantung.




3. Semua perlu duit
Money is not everything but almost to everything. 
Because everything need money. 
Now you got me, right?




4. Suka shopping
Sebab boleh Shopping secara pukal kat Sogo ehehe..




5. Wedding Gempak
Dia nak kawin kat Klcc macam siti nurhaliza. 
Aku pulak teringin nak kawen kat shopping complex. 
Serius.




6. Beli Rumah
Secara muamalah nya, sebab nak senang hidup. 
Tadi belajar kira-kira, nak beli rumah + kereta and so on so on. 
Sangat mahal kot...so kalau berlaki kaya...tak payah fikir fikir pasal yang lain-lain dah.
Ni jawapan dari Iqa.




7.Bangga
Barangkali mereka mahu berbangga dengan kawan kawan kot? 
Nak bagi kawan jeles mungkin.



8. Malas
Gadis yang malas nak bekerja. Hey! bukan pemalas lah.
 Mereka cuma nakkan masa untuk jaga anak anak. 
Jangan fikir negatif saja. Huhu.




9. High Maintained  
Alat mekap bajet rm100 sebulan. Itu kalau yang biasa biasa saja. 
Buatnya dia pakai jenama LaMer ke, CD ke, Bobby brown ke. 
Adalah dalam rm1000 sebulan. Sebab tu bini lelaki kaya cantik cantik.




10. Setaraf?
Macam biasa,untuk sebab yang kesepuluh, lu pikir la sendiri! 
Cuba lah perah sikit otak tu bagi kering. 
Asyik lembab aja, hehe. 
Dah pegi google sendiri.




Bubye!
Baby buger buger dah nak tido.




XOXO, Chempaka Sari
jom like and share di facebook

1 ulasan:

ChEnta AtiEy berkata...

hahah...mostly betulla.tp bkn nk kawen dgn datuk.yg pntg lelaki tu boleh tampung life isteri dgn anak die la..