06 Jun 2011

Apa itu Milk A Deal...Perghhh!

Salam,




RM 1 untuk tengok sahaja bahagian atas. Tambah RM 1 kalau nak sentuh. Rm2 untuk tengok bahagian bawah. Dan tambah lagi RM 2 kalau nak sentuh. Inilah perjanjiannya.




Dulukan cikgu kaunseling saya ada buat seminar kaunseling lepas PMR. Yelah nak memberi tunjuk ajar dan pengajaran tentang bahaya dunia luar. Pastu dia cerita kan jugak pengalaman dia semasa mengajar kat sebuah sekolah di KL. Dia dapat tangkap sorang student perempuan ni 'berniaga' kat dalam sekolah. Peniagaannya adalah yang macam kat atas tu lah. Saya ingat Milk A Deal tu macam tu. Tapi bukan. Milk a Deal tu apa pulak? Tawaran Susu kah? (translate kat citcat.com) Bukan bukan, maksud dia adalah memerah satu perjanjian. Perjanjian yang perggghh...!




Buat pengetahuan kawan-kawan. 4 bulan dulu dah pernah try letak Nuffnang. Berapa hari je letak pastu padam balik. Then minggu lepas try cek akaun kat nuffnang. Ada 0.75 sen, oh ada juga ye. Then, saya baru je minggu lepas masukkan semula iklan Nuffnang ni. Saje letak memberatkan blog. Tak tau apa benda Nuffnang sehinggalah saya study sendiri. Ada satu promotion tu. Nama dia Milk A Deal. Pelik gak tulis Milk tapi tayang gambar kukulah, rumah lah, sushilah, kicap botol pun ada... Tak ada satu pun gambar 'Susu'. Okay ini melampau janganlah gelakkan orang. Orang memang tak tau ni.




Siasat punya siasat barulah tau pebende. Milk a Deal ni...

  • Bagi diskaun sebanyak mungkin
  • Beli voucher kat Milk a Deal di sini
  • Dah dapat boleh pergi kat kedai yang korang nak tu
  • Tebus voucher then shopping!


Kengkadang bukan shopping je tapi macam-macam urusan lain. Serius baru Cik Chemp tau.

  • Kecantikan & Kesihatan : RM49.90 dari RM155 untuk 1.5 jam di Aspen. Dapat buat Swiss Signature 5 Element Facial + Hydrating Black Clay Eye Treatment + Anti-wrinkle Neck Treatment pastu ada lagi 3 x RM30 Product Voucher. Semua kat Aspen Spa, 3 cawangan [68% OFF]



  • Jalan Cari Makan & Cari Pasal : RM15 untuk Set Meal bagi DUA ORANG (3 pilihan) at Kell's Restaurant & Cafe, Solaris Dutamas. HALAL! [sehingga 62% OFF]





Tapi ingat satu Deal tu limit jugak lah. Kengkadang tu kalau tawaran dia hot sangat, bukak-bukak je tinggal 10 je Deal. Tu la kena cepat tu. Karang melepas. Kamon ini bukan iklan. Saje nak share info walau semua blogger mesti dah tau.  Tapi tak kira saya baru je tahu. Rasa nk beli lah tawaran slimming rm68 je instead of rm600++! Oh bestnya.




Lihat di SINI untuk info lebih lanjut




XOXO, Chempaka Sari 
Jika Suka Sila LIKE



11 ulasan:

Jay berkata...

cewahhh..cik chemp dh mula letak iklan nuffnang ye???hehehe...chaiyokk chaiyokkk cik chemp..semoga di murahkan rezki..hehehe

KAMIHIDUP berkata...

semoga dimurahkan rezeki. :)

Zyash berkata...

ade jugak yg "m'jual" "SUSU" kat sekolah mcm tu eh...murah pulak tu...hehehehe

Hanis Azla berkata...

menarik kan tawaran2 di milk a deal tu.. selalu rasa tergoda.. he..he.. salam kenal yer.. Thanks sudi singgah & follow blog akak..

Hans berkata...

hahahah
macam2
okay la tu
letak jer iklan nuffnang tu
tak rugi nya
:-)

Juvana Episod 7

Jay berkata...

takpe cik chemp..biasalah..Jay pun macamtu juga adakalanya terpost draft yg di buat..hehehe

Chegu Zubir berkata...

salam..c.z minta maaf sebab msih di kampng.....pasni it will be update////afteer sem baru bukak...jngn mrh eh

man yusoef berkata...

oh yeke..perasan gak promotion diorg mcm murah habis jek..tp tak amek port pon ape benda milk a deal ni...tetiba jek keluar iklan kat nuff...hihi

cik zaza berkata...

pernah register tapi taktahu pebende tu.huhu..

man berkata...

ikut keperluan masing2.

aanie berkata...

hi, salam kenal...x rugi letak iklan nuffnang ni....

cuba google pasal grapevine tu..kalau free, nanti sy buat tuto ye...