23 Jun 2011

Monolog Budak 'CoMeY LeR TuW....'

Salam, 
Ini cerita orang lain tau, bukan saya. Lakonan semua, skrip diolah semula oleh Chempaka Sari.




Uwarghh bangun tido, oh dah pagi lah... hmm tengok jap lah cermin. Wah comel jugak aku ye muka busyuk bangun tido. Nak snap gambar jap, sayang je muka comel ni tak simpan. Apa kata buat gaya muncung sikit, bulatkan mata sebesar-besarnya, baru come macam gadis jepun, tak pun macam pelakon korea. Wah...cute nya aku! Then, dah penat ambil gambar kalau simpan je buat ape,  upload kat facebook kejap lah. Sementara tu aku mandi dan pastu belek muka kat cermin. Ish bapak comelnya aku hari ini. Eh, agak agak ape respon orang kat gambar aku comel tadi ye?




Bukak laptop nak tengok notification. Eh, ada orang like lah gambar aku tadi. "Ahmad, Fauzi, Man Tocang dan Epul like your photo". Huhu, tak sia sia penat posing. Hmm kalau tag kawan lain maybe diorang pun like jugak kot. Baik aku tag  Aswad, Zul Kapan, Pah, Nina, Abg Azwan, Chi Chi, Faiz Tapit, Ayeem bla bla bla. Huh lagi ramai lagi bagus. Mesti diorang semua like gambar aku hehe.... kalau tak tag mana orang nak tau kewujudan gambar comel ni kan. Bijak gak aku.




Komen dari Ayeem : Uih comelnya anak sapa lah ni..

Komen dari NIna : Cantik kawan aku nih

Saya balas : MaNer aDer, titEw tAk cOmEy pUn... taMo tAmo tam0.

Komen dari Ayeem : Ish manjalah awak ni geram ayeem tengok.

Saya balas : HeHe, sejew jew tau aw cAkaP CamtuH, Euwww...

Komen dari Faiz Tapit : Eh asal aku pun kena tag ni? Apakah? Tapi takpe awak memang comel.


Iklan : Can you spot the peliks one, behind?
 Tolonglah percaya saya, susah gila nak amik gambar ala-ala Myspace tu. Tak reti pun nak muncung bibir dan bulatkan mata. So...lakonan semula oleh saya tak begitu menjadi lah ni? Hoho!




Lepas tu  Aswad, Zul Kapan, Pah, Nina, Abg Azwan, Chi Chi, Faiz Tapit pun like dan komen jugak, plus diorang cakap aku comel. Uih bahagianya pagi ni. Diorang dah like dah, baik aku untag balik gambar tu. Wat malu la pulak kalau biar tag lama-lama. So, esok nak masuk contest awek cun lah. Undian Like terbanyak lah kat facebook, page Gadis Comel dan Lelaki Jambu. Sure menang.




Begitulah cerita monolog seorang gadis 'Comey Lotey'. Cerita tergantung hua hua hua. Contoh gambar memang tak ada. Tapi awak semua boleh tengok kat mana-mana je kat facebook sendiri. Sekian...




XOXO, Chempaka Sari 
Jika Suka Jom LIKE

14 ulasan:

Chegu Zubir berkata...

comey3
hehehe

anda dijemput menyertai
Segmen " Jom Singgah Blog Saya"

nuriz berkata...

aik tak nampak gambo

miss_tiramisu berkata...

hehehe... penah jugak terbace entry mcm ni org share dkt fb.... :)

Chempaka Sari berkata...

hehe aah, tapi ni olah semua... cerita kasi lain sikit. huhu

miss inna berkata...

kalau betul2 comel tak pe la, klo yg bajet comel tu, susah la nak kata.

hmm,bg pndpt inna la, xpyhlah nak jaja gmbr kat 1 dunia kn, klo gmbr elok tak pe, klo tak elok tu yg wat dosa jer..^^

Chempaka Sari berkata...

masalahnya ada yang bertudung tu tetiba je bukak tudung...naya je..

hamzah ian berkata...

ini maknanya hang comel... hehehe

tamlegend berkata...

huhu...ape moral of the story nye ni???

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ berkata...

ades mmg banyak pun ..gambar syok sendiri namanya tu..

JAMALUDDIN ABU BAKAR berkata...

Assalamualaikum semua..

Jamal singgah lihat blog budak yang dikatakan cumil tue..haha..:-)

Chempaka Sari berkata...

dalam ramai-ramai komen 3 je yg faham entry saya ni sedih.... saya bukan cakap pasal saya lah ...isk isk isk..

KhairulAswad berkata...

wahhh, cik chemp...bangga aku hang guna nama aku jadi watak class gitu nox!

Chempaka Sari berkata...

hahah kelas ke nyah...aswad ko tak yah lah baca blog picisan aku ni wat malu je.Arghh!!!

yana halim berkata...

perghhh....comey...comey... x yah masuk fb pun ade org like. hehe..