20 Jun 2011

Rasa Macam Tertipu Weh

Salam, 


Semalam internet saya slow, slow sangat sampai saya terpaksa topup quota limit saya rm18 unruk 500mb 30 hari validity. Kelmarin saya pun dah topup rm8 untuk booster 500mb untuk 24jam validity. Saya topup pukul 12 tengah malam, tapi internet slow jugak macam biasa. Pukul 12.30 saya pun tidur.


Tup-tup bangun tidur pagi tadi, bukak laptop ada mesej dari Maxis Broadband "You are nearing the quota limit. . Call 1800-82-2000 or log on to MyAccountPortal to buy quota as low as RM8".  Amboi, melampau lah kan! Saya baru guna 30 minit malam tadi dengan lembab macam pai cekodok siput khinzir, pukul 1.53 AM dia dah bising suruh topup lagi. Ini melampau...hehe.


Pihak Maxis Broadband, tahniah sebab berjaya mengikis duit ayah saya dari hari ke sehari. Habis je contract jangan harap nak pakai kau lagi, maxis broadband. Awak yang baca boleh tak kongsikan link ni ke Facebook Maxis Broadband? Biar ramai-ramai baru dia ambil tindakan.




Jom lah guna Digi nak? Digi macam tengah murah dan buat promotion je sekarang. Rasa macam nak tukar no.handphone dari maxis ke digi jugaklah sebab maxis ni mahal bila kita call ke line lain. Oh Digi sambutlah kepulangan ku... Sapa nak tengok promotion Digi tu boleh tengok SINI.



XOXO, Chempaka Sari
Jika Suka Jom LIKE



19 ulasan:

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ berkata...

jangan kata maxis..celcom pun sama terkedek2 lembab..mencik2

Chempaka Sari berkata...

eh bila post je entry ni terus internet laju semacam. Gila laweh. jOM BUAT ENTRY MACAM NI JUGAK.

Jay berkata...

wah bahaya tu...maxis mmg kuat makan topup...tpon tak sampai seminit dah 19 sen di bedalnya..Jay pakai celcom..10sen seminit n sms 1sen utk 2 sms..hehehe..lebih jimat n murah

syrupmasin berkata...

err..gune celcom oke kot..huhu

Cik Rose Cute berkata...

Ya ker...makan duit betul..kalau cam tu...husband akak pernah terkena...Maxis antar msg...husband akak bukak msg maxis tolak duit tau...terukkkk!!!

Mohd Yusuf berkata...

guna je wifi...ha3... ataupun yes 4G. hahah

aSYRaFF aL-RaSYiD berkata...

klo name broadband mmg lembap..naseb baek strmx xbleh bwk pg mne =)

KAMIHIDUP berkata...

guna wifi je, tangkap wifi orang, heee. :)

NaimJamaluddin berkata...

guna la streamyx...cmfm puas hti..hehe

Cik Amy berkata...

sepatutnye brodband atau jalur lebar ni laju kan?tu lah..mase dlm 5 thun dlu bli ingatkan laju..skali..hampeh...ada time tertentu je laju...

Chempaka Sari berkata...

tula.... adeh menyesalnya.....

Terbelog berkata...

kejap laju kajap pelan..boring kan

Adzriel @ Liza AB berkata...

pakai streamyx je. dah lama tinggalkan maxis broadband sbb selalu geram aje.

Chempaka Sari berkata...

Terbelog : hehe tulah pasal...

Adzriel : Streamyx mahal tak? nak try lah habis contract nanti,..

duniaku ena berkata...

salam...tumpang lalu...kita mengalami mslh yg sama ..sy sgka sy je cm tu
:(

░♥si lampu neon♥░ berkata...

maxis mmg cekik darah laaa

Chempaka Sari berkata...

Kan? geram je... ish.. ni baru top up rm18 lagi..

Keterai Menerai berkata...

Broadband Maxis kat kampung saya laju, ambik pakej paling murah (RM50 ~ 100mb). Tapi terpaksa posa dari bukak mana-mana video (youtube/facebook). Paling merugikan ialah setiap kali connected, dia akan bukak mylaunchpad.com.my, rugi MB :|

fizz berkata...

Salam,

Juz nak share…unlimited ur broadband quota, HANYA RM5.00 SAHAJA… walau quota dah abis tapi still leh surf internet dengan lajuuunye..hehe, nak tau leh tgk kat sini….http://tinyurl.com/unlimitedbroadband

“SHARING IS CARING”