24 Jun 2011

Meh Sini baca Perempuan Pecahkan Rahsia Perempuan

Salam, 




Meh sini saya bukak cerita kat kaum adam sekalian. Ni bukan cerita kosong, ni bukan cerita basi, tapi info penting untuk lelaki lelaki sekalian. Quot hari ni adalah "the best girl that you found in the class, might be the worst person among her roomates". Iya kawan-kawan, i swear its true!




Stok cun
Pengalaman saya duduk asrama sejak form 1, itulah lah yang saya perhatikan. Lelaki tertawan dengan gadis comel, lawa bergaya putih melepak tapi tanpa pengetahuan lelaki lelaki itu, perempuan itu mungkin adalah yang paling pengotor di antara kawan kawan mereka di dorm. Saya tak cakap kosong please believe me. 




Semasa Gadis Sunti
Perempuan hot masa saya sekolah menengah rendah, adalah tidak kerap menukar pakaian dalamnya. Masa ni form one, tak pe dimaafkan. Cuma ia sedikit menggangu orang disekeliling. Saya tau sebab asrama tu kami mandi kolah ramai ramai. Hehe saya pun tak lah pembersih sangat, ada kes jugak kena hina dengan senior dan diketawakan bermai-ramai. Selekeh gila kot time tu tapi tak pe lah kan, saya tak layan lelaki. Sebab lelaki tak pandang saya pun. Hua hua hua! Ni saya cerita perempuan yang jenis layan lelaki 24jam ni, yang gedik gedik ni lah fail nak uruskan diri sendiri.




Semasa Remaja
Zaman menengah atas pulak, mak oi toksah cakap lah. Baju tshirt prep jenis sidai je kat ampaian lepas pakai, basuh memang tak lah. Locker macam sarang buaya. Sebab tak tahan kami siap bergotong royong kemaskan locker dia semasa dia balik rumah. Ni bukan mengumpat tau sebab saya tak cakap nama...aiyok! But, definitely, she was the most beautiful girl in my dorm. Ramai lelaki dok kirim salam kat dia. Kecantikan dia saya tak nafikan, memang cantik.




Muda Belia
Zaman universiti, pun kejadian yang sama berulang lagi. Disebabkan kat universiti ni tak de undang-undang kebersihan, gotong royong tetiap minggu, spot check.... so kat sinilah kita boleh tau tahap mana kebersihan seseorang tu. Tengok je katil die tak berkemas 3 hari tu memang something wrong lah.Baju longgok tepi loker atas lantai, bersepah sepah... tuala lembab atas tilam, tapi sebab nak cepat tak mau pakwe tunggu lama di bawah.


Ni bukan lakonan semula. 
Setahun kasut saya kotor sebab sampah ni. 
Isk isk isk.

Zoom zoom ala kazoom...




Jom berubah
Oh and what the most i hate is...they are obviously prettier outside. Yeah, definitely. "PUTIH-TINGGI-KURUS" tu lah ciri ciri perempuan idaman lelaki kan? Tolonglah pentingkan aspek kebersihan jugak wahai lelaki di luar sana. Nasihat girlfriend anda. Saya risau je bagaimana keadaan rumah anda berdua nanti selepas kahwin. Jom lah berubah dari sekarang. Ape? Lepas kahwin berubah? Saya percaya 95% mereka takkan berubah. Sebab umur mereka dah 20an dah keras macam buluh, bukannya rebung lagi.




XOXO, Chempaka Sari 
Jika Suka Jom LIKE

23 ulasan:

Jiejah Gorjes berkata...

hehehe tu nama nye indah kabar dari rupe kihkihkih

izz zara berkata...

setuju!

syazwiena khan berkata...

SETUJU !
kadang rimas tgk org cmtu .
i okie je:)

miss inna berkata...

btl tu, sbb inna pun pernah dduk asrama juga & ada pengalaman yg sama...^^

Jo Qusary berkata...

Teringat satu kes pompuan cun yg tak gosok gigi selama 10 thn tu...

Chempaka Sari berkata...

hahah...tak gosok gigi pun cun kan? tah pape klu cun buat ape pun boleh hehe..

~syue~ berkata...

luar dlm knelah bersih hehe :)

faeizx berkata...

xleh wat bini nie..haha

KAMIHIDUP berkata...

mungkin betul, tapi bukan semua kot, heee. :)

NANI DAYANI berkata...

sy pecaye!!sebab sy sedang melaluinya sekarang!!!

Bro ahmad berkata...

salam perkenalan
buka aib ni hahaha XD kalau boleh berubah menjadi lebih baik..k
dari seposen

Amni berkata...

Hi dear,
tau kawan lelaki saya cakap apa? Hikss... ni perempuan perlu tau jugak.. haha... pengotor tu boleh diubah.. yang penting, cantik luar dan dalam... ekeke... lelaki, kalaun dah suka, tak kira tu semua.. sebab semua tu boleh dibentuk...=P

p/s : Saya tak tinggi, saya tak putih melepak.. tapi saya kurus..=p


Yang menarik,
TAK SABAR SANGAT-SANGAT

Zed berkata...

Haha...klaka pulak bc. X sangka lak ada pmpuan yg pengotor smpai thp cmtu. Bj sepah2 ats lantai sme. Dhsyat2.

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ berkata...

kalau muka cantek perangai buruk tu boleh berubah kot...ala manusia satu tahap msti nak ada perubahan..

Chempaka Sari berkata...

sebenarnya semua yang saya tulis ni untuk peringatan diri saya sendiri jugak...mana ada yang perfect.

Bila saya lupa, biar entry ni akan mengingatkan saya. Kalau terasa malas nak bersih bersih, biar saya teringat yang saya pernah nasihat orang so saya pun kena ikut, kengkadang, saya pun lupa....

Alkisah berkata...

fail

ietchan berkata...

x pass QC nie...kene reject..

ku-cit berkata...

luar bersih tak semestinya dlm bersihkan...

░♥si lampu neon♥░ berkata...

setju sgt tu.perempuan lawa tak semestinya pembersih

cik ifah berkata...

ehehe :) biasanya memang macam tuu. belom masuk bab baju simpan stok seminggu, 2 mingggu baru basuh. tssk. xpela. kita doakan dia sama sama berubah yee :)

iedaurora berkata...

bab baju x basuh tu eeeee geli la!

nuriz berkata...

ye pernah jugak ada kawan yang mcm tu dulu hhehe, muka cantik tapi ada kekurangan sikit hehe..tak semua orang sempurna, jadi yang tak berapa cantik tu tak semestinya di dalam dia tak cantik, kalau cantik di dalam, automatik akan terpancar jugak di luaran dia kelak.

naim berkata...

Terbongkar sudah..

next time lebih berhati2. Takut perangai akan dibawa ke alam perkhawinan.. haru biru nanti

btw.. nice sharing

p/s: malam nie selongkar blog anda..haha